7 аккаунтів Instagram, які надихнуть вас на подорожі Україною

Ми плануємо відпустку і мандрівки на літо. Осінь вважаємо гідною лише для читання книжок під теплим пледом. Але подумайте самі, спека скінчилась, натовп туристів теж, а природа особливо прекрасна і загадкова. І навіть якщо час далеких подорожей минув, завжди можна вибратися на вихідні. Мандрівки рідною країною – те, що потрібно!

Сумуєте восени? Мрієте про нові краєвиди? Тоді нова стаття нашого експерту Анастасії Чуприни саме для вас.

* * *

Більшість моїх побачень з новими містами відбувались влітку. Спочатку – шкільні та студентські канікули, потім – необхідність підлаштовуватись під відпустку чоловіка, і досі я пам’ятаю спустошення і втому після прогулянок по спекотним італійським вулицям. Але одного разу ми поїхали до Львова в жовтні… І я потрапила в інший вимір. У ньому не було натовпів і екскурсійних груп, штовханини в сувенірних магазинах і довгого очікування в ресторанах. Ранки були свіжими, повітря бадьорило, дні були по-літньому сонячними, але – ура! – не спекотними.

З тих пір я завжди радію можливості з’їздити до Львова, Одеси чи Карпат восени, до настання холодів. Принадність подорожей по рідній країні в тому, що часом досить змінити декорації на пару днів і повернутися до буденності з зарядом новизни і краси.

Завдяки Instagram у мене і у вас є можливість спостерігати за життям найкрасивіших місць України кожен день, підглядати ідеї для прогулянок, зберігати назви найсмачніших місць, дізнаватися про події та фестивалі, щоб в якійсь із вихідних взяти квитки і відправитися в місто N. Чи гуляти кромкою осіннього моря, чи пити запашну кава з французькими тістечками, чи дихати в унісон з горами або спостерігати захід сонця на Дніпрі – вирішувати вам. А я розповім про акаунти людей, які стануть вашими провідниками.

Львів

Настя @sswanssia показує Львів таким, яким я знаю його і люблю. З потертими стінами і відмітками часу на фарбі, з подихом старовини, з атмосферою затишку і неспішності. У місті дивовижно поєднуються дух минулого часу і тренди сьогодення, а Настя ловить кращі моменти в кадр, надає їм кавово-шоколадний вигляду і щедро ділиться з нами.

@sswanssia

Львів в останні роки став для мене не тільки насолодою для очей і естетичним захопленням, а й гастрономічною столицею України. У Олени @romashovaa Львів не тільки гарний, але і смачний. Кожен раз, дивлячись на кадри із знайомих і улюблених львівських ресторанів, я відчуваю сильне бажання негайно опинитися за столиком одного з них. Завдяки Олені у вас з’явиться значний список з місць, де захочеться побувати, і я не впевнена, що двох днів вам вистачить!

@romashovaa

А зі Львова рукой подати до Карпат…

Карпати

Після переїзду з Києва до Карпат я закохалася в паблік @carpathiangram, де щодня з’являються фотографії краю. Разом з авторами знімків ви пройдете по гірських стежках і відчуєте бризки водоспаду на обличчі, зустрінете ранкові тумани і схід сонця, побачите стада овець і торкнетеся могутніх ялинових лап, почуєте шелест польових трав і вдихнете солодкуватий аромат конюшини. І, звичайно, відкриєте нові куточки Карпат, щоб одного разу приїхати туди і залишити серце горам і туманам, як це сталося зі мною.

@carpathiangram

 

Ивано-Франківськ – Карпати – Полтава

Чоловічий погляд чекає вас в профілі @exploratorius. Ростислав публікує неймовірно атмосферні фотографії з подорожей по Україні, і я жадібно вдивляюся в поки незнайомі мені вулиці Івано-Франківська, Полтави та інших куточків країни. Вдивляюся – і роблю нотатки на майбутнє.

@exploratorius

Одеса

Архітектура, море і колоритні дворики – те, чим зачаровує Одеса. У @_alyona_schastlivaya все це є, і навіть більше. Ніжна, приглушена гамма фотографій не відволікає від сюжетів, а, навпаки, підкреслює красу і самобутність цього дивного міста. Ви гуляли Одесою восени? У Олени чудовий жовтень, заходьте в гості, а краще – приїжджайте і помилуйтеся на власні очі!

@_alyona_schastlivaya

Київ

Навіть якщо ви живете в столиці, не пропускайте цей абзац. Місто відкриється по-новому в профілі @elektraua – як часто ви бачите Київ з висоти? Олег займається аерозйомкою, і завдяки його знімкам я літаю над столицею, розглядаючи улюблені місця і дивуючись з того, як ракурс і відстань здатні змінювати звичний вигляд.

@elektraua

Ще один незвичайний погляд на Київ в профілі @ihor.goncharenko. Київ та інші українські міста крізь призму сходу і заходу сонця. Кожен з них є неповторним, а завдяки Ігорю можна підгледіти місця для романтичних прогулянок, пікніків і посиденьок з захоплюючим видом.

@ihor.goncharenko

Пропоную профілактику осінньої хандри. Погортайте профілі, поділіться цією збіркою з подругами, коханою людиною або батьками, і заплануйте провести найближчі вихідні там, де ще не були. Або були, і вам сподобалося. Або були, але давно. Нехай погода порадує, а прогулянки в приємній компанії подарують багато посмішок і позитивних емоцій!

26 Жовтня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті