Яка вона сучасна жінка: Інтерв’ю Аревік Арзуманової для #БутиЖінкою

Любі дівчата! Ми з натхненням розпочинаємо для вас нову рубрику у EVA Blog — #БутиЖінкою. Цей проект — про успішних жінок України, котрі не боялися бути собою, і це допомогло їм втілити в життя свою мрію. Ми створили його для того, щоб показати усе різноманіття та багатогранність поняття краси, жіночності, успішності. Не бійтеся виражати себе, ідіть до своєї мрії та не звертайте уваги на загальноприйняті шаблони — і ви неодмінно досягнете успіху в своїй сфері!
Наша перша героїня — Аревік Арзуманова — успішна жінка, мама 5-річного Мікаела, красуня та соорганізаторка сімейного фестивалю #Мамаслёт, де батьки можуть корисно та позитивно провести час з дітьми й відволіктися від домашніх буднів. Ми поговорили з Аревік про те, що її надихає, які її секрети краси та успіху, — вийшла надзвичайно цікава та насичена розмова.

Що значить улюблена справа для вас? Як ви прийшли до цього?

П’ять років тому у нас з’явилися діти, і тоді нам не вистачало соціалізації й спілкування з іншими мамами. Були подружки, з якими можна кудись вийти та випити келих вина, а от тих, хто поділився б закуліссям материнського життя, не вистачало. Тож ми вирішили влаштувати мама-тусівку, де б кожна мама могла смачно поїсти, поспілкуватися, випити трохи вина та відпочити, доки няня доглядатиме за дітьми.

Не можна сказати, що #Мамаслёт для мене — це захоплення. Це моє життя, натхнення, напрям розвитку — все в одному. А ще це велика відповідальність, тому що нас люблять, читають і чекають в інших містах.

Аревік Арзуманова для #бутижінкою

Які ваші сильні сторони?

Я не потребую постійної похвали від оточуючих для того, щоб іти далі. Можливо, це та впевненість у собі, яка передалася від батьків.

Не чекай, що хто прийде та зробить все за тебе

Як вас могли б охарактеризувати близькі?

Тато мене виховував з установкою: не чекай, що хтось прийде та зробить щось для тебе — ти повинна вміти все, в тому числі й поміняти ремінь в автомобілі. Мама вважає мене складною, але це не заважає їй дуже мене любити.

В певний момент я прийшла до такого дзену: треба робити те, що тобі подобається; вміти ставити людей на місце й не виправдовуватися ні перед ким. У цьому дзені я комфортно почуваюся вже кілька років.

Роби те, що тобі подобається; умій ставити людей на місце і не виправдовуйся ні перед ким

Що для вас означає жіночність?

Особисто в мені жіночність розкрилася після появи дитини, тож я вважаю, що вона приходить через материнство.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Як вважаєте, наскільки поняття жіночності змінилося протягом останніх років?

Сьогодні жінки хочуть бути незалежними: як фінансово, так і загалом. Ну, а тієї жіночності, коли дівчата ходили в кринолінах з віялом і втрачали свідомість від приливу емоцій, сьогодні, звичайно, вже немає. Сучасна жінка навчилася у чоловіків тих сильних якостей, яких їй раніше не вистачало, а жіночність свою показує тільки тим, кому забажає: чоловікові, коханому, батькам, дитині.

Жіночність розкривається через материнство

Що для вас означає краса?

Краса для мене — це, перш за все, любов до себе, котра полягає в тому, щоб балувати себе, знаходити час для відпочинку, натхнення, подорожей. Краса — це ще одна сторона жіночності, адже дійсно некрасивих жінок не буває. І я повністю погоджуюся з Коко Шанель, котра говорила, що в 30 років жінка виглядає так, як сама того хоче. Тож якщо в 30 років ти вважаєш себе некрасивою, це означає, що ти не змогла знайти в собі цю красу.

Краса — це любов до себе

Розкажіть про свої ритуали краси.

Мій перший ритуал краси — щорічний огляд гінеколога. Жінка може робити маски, уколи, інші процедури, але якщо вона має проблеми зі своїм жіночим здоров’ям, це все не допоможе.

Ще один ритуал краси, до якого я прийшла не одразу, — відвідування сауни. Раз у місяць бажано з подружками потрібно приділяти цілий день тільки для себе: відкласти пилосос та всі домашні справи й просто очистити себе зовнішньо та внутрішньо, а голову — від зайвих думок. І не забуваймо про скраби, маски, обгортання та інші приємні речі. Ідеальне завершення цього ритуалу — масаж усього тіла.

Ще один ритуал краси, який вже став моєю релігією, — це гідрогелеві патчі для очей. Я мало сплю, а це єдина можливість швидко й недорого привести свої очі в пристойний стан.

Звичайно, хороший апаратний манікюр, педикюр — процедури, які робить кожна дівчина. А ще я намагаюсь двічі на рік влаштовувати собі курс масажу всього тіла. Не мислю я свого життя і без спорту. Раніше більше уваги приділяла спортзалу, а сьогодні займаюсь пілатесом, стретчінгом з елементами йоги.

«Мої ритуали краси — гідрогелеві патчі для очей, манікюр, педикюр, курс масажу двічі на рік»

Як проходить ваш ранок? Які поради можете дати дівчатам?

Можу порадити всім дівчатам щоранку випивати склянку води, а потім робити короткий комплекс вправ, що займає усього 5 хвилин та називається Сур’я Намаскар («Привітання до сонця»). Це дуже простий комплекс з йоги, який не потребує жодних суперрозтяжок. Цей комплекс краще будь-якої зарядки, зате чудово пробуджує все тіло.

А взагалі є два можливих сценарії мого ранку: перший — це коли я прокинулась о 7:45 і все встигла. Другий — це коли дитина не дала спати (таке буває), і я прокидаюсь о 8:00 і не встигаю нічого. Тож якщо говорити про перший сценарій, то це склянка води, комплекс Сур’я Намаскар, вправа «Вакуум», а потім ми будимо дитину і починається мій активний день. Якщо дитину в садочок відвозить чоловік, в мене з’являється півгодини вільного часу, коли я п’ю каву, гортаю соцмережі, новини, відповідаю на листи.

Розкажіть про свої guilty pleasure — чим балуєте себе?

Я п’ю каву, хоча всі кажуть, що це не надто корисне вподобання. Люблю вафельний торт з вареною згущенкою, горішки, макаронс. Взагалі люблю солодке і фізично не можу без нього — я зізналась собі в цьому і намагаюсь компенсувати все масажем і спортом.

«Отримую задоволення, коли втілюю мрії в життя»

Ви вважаєте себе щасливою? В чому секрет вашого щастя?

Я вмію аналізувати, що маю я, і що мають інші люди. В процесі такого аналізу розумію, що я перманентно щаслива людина в усіх напрямах! Просто тому що я, моя дитина і сім’я здорові. А здоров’я — це та платформа, на яку можна нанизувати всі інші елементи щастя.

Я отримую величезне задоволення від того, щоб втілювати свої мрії в реальність. Навіть тоді, коли мені доводиться для цього дуже багато працювати. Тому я весь час говорю сама собі, що не дивлячись на деякі моменти, що трапляються в житті, я щаслива.

 

Сподіваємось, наша розмова із чарівною Аревік виявилась для вас мотивуючою та цікавою. А щоб корисні beauty-поради завжди були у вас під рукою, ми підготували невеличкий чек-лист ритуалів краси. Зберіжіть його собі на телефон чи роздрукуйте. А ми вже готуємо для вас нові історії та beauty-хаки.

6 Липня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *