Що таке сімейні традиції і навіщо вони потрібні

Поєднання слів «сім’я» і «традиція» вже само по собі є багатозначним. Ці два поняття настільки тісно пов’язані, що уявити їх разом не складає труднощів. У перекладі з латинської «традиція» означає процес передачі спадщини від одного покоління до іншого. А коли ми говоримо про сімейні традиції, на думку відразу приходить стіл з пирогами і пишне гуляння, в якому беруть участь як немовлята, так і прикрашені сивиною бабусі.

У чому важливість сімейних традицій

Колись давно вважалося, що особиста сила людини безпосередньо залежить від сили її роду. До свого коріння слов’яни ставилися з набагато більшою повагою, ніж ставимося до них ми. Згадки про традиції можна знайти і в буддійській культурі. Самостійно ми управляємо тільки сьомою чакрою, батьки — шостою (третім оком), дідусі та бабусі — п’ятою. Таким чином, виходить, що бути впевненим у житті може тільки той, хто пам’ятає і шанує своїх пращурів та їхні традиції.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Сила сім’ї з традиціями

Традиція — це своєрідний стабілізатор, який після негараздів допомагає піднятися на ноги. Міцні сім’ї не настільки схильні до впливу зовнішніх факторів, вони легше переживають важкі часи, тому що знають: їм є на кого покластися!

Відчуття спільності і спокою створюють в родинному гнізді особливу атмосферу тепла і затишку. Діти в сім’ях, які мають традиції, дивлячись на дорослих, переймають впевненість в завтрашньому дні. Непохитність життєвого укладу дозволяє поглянути на світ з оптимізмом і довірою.

Утім, жорсткі традиції можуть мати ще більш негативний вплив, ніж повна їх відсутність. Замість того, щоб об’єднувати, вони викликають почуття протесту. Якщо традиції заважають руху вперед і розвитку сім’ї, краще не мати їх зовсім.

Як створити сімейну традицію

Насправді не потрібно сприймати традиції в такому вузькому сенсі як спільні застілля або свята. Світ не стоїть на місці: змінюється він — змінюємось ми. Те, що було цікаво нашим батькам, не завжди цікаво нам і тим більше — нашим дітям. Єврейська мудрість вчить, що не можна обмежувати дитину своїм досвідом, бо вона народжена в інший час.

Якщо у вашій сім’ї поки немає традицій, почніть з простого. Знайдіть такі дії, які будуть з цікавістю виконувати представники різних поколінь. Незабаром Трійця — і це відмінний привід зібратися разом. Оскільки вже літо вже почалося, можна виїхати разом на шашлики. Ще краще — провести кілька днів на річці або на морі. Там усі знайдуть для себе заняття до душі. А збиратися для обговорення цікавих подій, пережитих за день, можна ввечері. Емоції, які ви відчуєте спільно, згуртують вашу сім’ю і виведуть ваші відносини на новий рівень.

Вибудовувати сімейні традиції потрібно поступово. Нехай в їх основу ляжуть якісь загальні для всіх хобі або способи проведення дозвілля. Можна влаштовувати два рази на рік чемпіонат з боулінгу, де старші члени родини будуть змагатися з молодшими. Можна ходити разом на каток на Різдво або пекти паски в чистий четвер. Варіантів безліч — треба лише визначити той, що сподобається усім.

Придумайте своє власне свято — «День сім’ї Іванових (Петрових, Сидорових)». А як його провести — підкаже ваше серце!

3 Січня / 2019 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті