Вітання з Трійцею 2023: листівки та традиції

У 2023 році православні українські віряни відзначатимуть Трійцю у неділю, 4 червня. Цей день вважається найважливішим церковним святом після Великодня. Його також називають Зеленою неділею, тому що за традицією в цей час заведено прикрашати оселю вінками та оберегами з польових квітів і трав. На Трійцю заборонено працювати та займатися хатніми справами, а понеділок після неї є вихідним днем. До свята ми створили гарні листівки українською мовою та обрали привітання для того, щоб ви змогли надіслати їх своїм рідним і друзям. Завантажити вітальні картинки можна за посиланнями в статті, а тим часом пригадаймо традиції цього чудового свята.

Час читання: 2 хвилини та стакан лимонаду

статья доступна на русском языке

Коли святкується Трійця?

Коли святкується Трійця?

Відзначають її на п’ятдесятий день після Великодня, звідси та друга неофіційна назва — П’ятдесятниця. Щороку дата святкування пересувається, адже вона напряму пов’язана з тим, коли цьогоріч відбувався Великдень.

Цікаво по темі: Про свято Трійці простими словами

Значення й традиції Трійці

Значення та традиції Трійці

Традиційно у цю святкову неділю проводяться богослужіння, віряни читають молитви за порятунок і тих, кого з нами більше немає поруч. Також заведено прикрашати домівки квітами, травами та зеленими гілочками з дерев, частіше за все, березовими. Трійця символізує пробудження природи та початок нового життя. Існують повір’я, що зелень у хаті відганяє злих духів і захищає від негараздів, а лікарські трави, зібрані на свято, будуть більш цілющими.

EVA y Viber

Чим не можна займатись на Трійцю

Листівки до Свята Трійці - 1

Завантажити листівку

  • прибирати та прати;
  • стригти волосся і робити косметичні процедури;
  • шити й в’язати;
  • поратися на городі;
  • купатися у водоймах (це особливо цікава історія: здавна існує думка, що в цей день там водиться нечисть, яка може забрати людину на дно);
  • гуляти у лісі або у полі на самоті;
  • сваритися, ображати рідних;
  • святкувати весілля (це погана прикмета).

Кажуть, що все це приносить біду, тому відкладіть справи на потім, просто відпочиньте і насолодіться дозвіллям.

Прикмети на Трійцю

Листівки до Свята Трійці - 5

Завантажити листівку

  • зібрані лікарські трави матимуть більш цілющі властивості;
  • березову гілочку треба поставити на підвіконня, щоб відігнати злих духів;
  • дощ на Трійцю — буде багато грибів і врожаю;
  • сонячний день на Трійцю — літо буде спекотним;
  • веселка на свято — радість у домівку.

Цікаво по темі: Українська кухня: 5 традиційних рецептів з різних областей

Привітання з Трійцею

Листівки до Свята Трійці - 2

Завантажити листівку

Вітаю із Зеленими Святами! Відкривай віконце і впускай літнє сонечко в оселю. Хай воно тебе зігріває, а Свята Трійця захищає твою родину, дарує здоров’я і віру у світле майбутнє. Відтепер спокій і безпека пануватимуть у твоєму будинку!

З днем Святої Трійці! Бажаю міцної віри, милості Господньої та доброти. Нехай ваша сім’я не знає печалі, а душа світиться щастям!

Листівки до Свята Трійці - 3

Завантажити листівку

У цей день забудь всі образи та відкрий своє серце для любові та добра. Пробач всім, хто завдав тобі болю і тоді тебе сповнить радість і злагода. Зі святом Трійці тебе!

Настала Трійця — час сподівань. Відпустіть свої мрії у небесну далечінь, щоб вони здійснилися і принесли у ваше життя безмежне щастя і спокій!

Листівки до Свята Трійці - 4

Завантажити листівку

Надсилаю тобі щирі вітання з Трійцею! Прислухайся до урочистого церковного дзвону і відчуй, як він сповнює тебе надією і вірою, здоров’ям і силами, натхненням і мудрістю. Бажаю щастя в цей світлий день!

Нехай Свята Трійця буде завжди поруч з вами та оберігає від негараздів і недобрих людей. Добробуту вам, міцного здоров’я й удачі у кожній справі!

Вже є плани, чим займетеся у святковий вихідний? Якщо ні, тоді ловіть кілька ідей цікавого дозвілля у добірці статей від EVA Blog! Щасливої Трійці!

Читайте також:

29 Травня / 2023 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті