Сімейний відпочинок: збираємося на пікнік

Початок літа — чудовий час для пікніків. З настанням тепла особливо хочеться проводити більше часу на природі, якомога далі від міської метушні. Тішить і довгоочікуване послаблення карантинних обмежень: тепер можна відпочивати в парках, але не забуваючи про заходи безпеки. Пропонуємо чекліст необхідних речей і кілька цікавих ідей, як провести день з родиною на природі.

Семейный отдых: собираемся на пикник

Що взяти на пікнік: повний чекліст

Правильно зібратися на пікнік — це 50% успіху. Якщо кожного разу вас охоплює мініпаніка і з’являється відчуття, що щось важливе залишилося вдома, перевіряйте речі за нашим списком. Тут тільки потрібні та корисні речі для відпочинку на природі з сім’єю.

Смачний і корисний обід

На свіжому повітрі завжди прокидається вовчий апетит! Перспектива взяти чипси дуже приваблива, але краще вибрати більш поживну і корисну їжу.

Сезонний мастхев:

  • сендвічі з улюбленим м’ясом, листям салату і свіжими огірками;
  • твердий сир, нарізаний кубиками, з солодким соусом (наприклад, брусничним);
  • помідори, огірки (якщо взяти ніж, можна зробити салат);
  • перша полуниця;
  • фрукти: яблука, банани, груші.

Запаси провізії складайте в спеціальні харчові бокси — нічого не витече, не зіпсується і не втратить привабливий вигляд. Якщо ви не плануєте розпалювати багаття, гарячі страви краще загорнути у фольгу.

Не забудьте про напої. Гарячий чай налийте в термос, тоді напій залишиться приємно теплим і ароматним. До речі, термос зберігає і прохолоду, тож можете приготувати та взяти з собою домашній лимонад.

Что взять на пикник

Теплі речі

Не обійтися на природі без килимків або теплого простирадла. На початку літа краще взяти підстилку зі щільної тканини, яка захистить від холодної землі. Якщо любите активний відпочинок, придбайте спеціальні туристичні килимки.

На вечір завжди беріть теплий одяг: кофту, куртку, теплі штани, для дітей можна взяти панчохи. Пам’ятайте, що кілька шарів одягу гріють краще, ніж один. Особливо відчутно холоднішає біля водойми. Якщо у вас є автомобіль, захопіть кілька пледів: вони зігріють вас навіть у холодний і вітряний вечір.

Розваги

Тут хто на що здатен, але краще взяти різноманітні розваги. Особливо якщо з вами діти, чий настрій змінюється блискавично. Для активного відпочинку підійде:

  • бадмінтон;
  • фрісбі;
  • надувний чи волейбольний м’яч;
  • городки.

Лежачи на простирадлі, можна пограти в різні карткові ігри. Наприклад, UNO — чудова розвага і для дорослих, і для дітей. Заздалегідь встановіть додатки для ігор «Еліас», «Крокодил» тощо. Ще одна весела гра — «Хто я?», і для неї треба мати лише кілька аркушів паперу і ручку. Можна також зіграти в знайому всім гру «Міста».

Развлечения

Засоби від комах

Відпочинок на природі навесні та влітку небезпечний через підступних сусідів — комах. Комарині укуси можуть зіпсувати враження від пікніка, тому завжди беріть із собою лосьйон від комарів. Обробляйте шкіру кожні 2 години.

Але якщо комарі просто докучають, то укуси кліщів викликають небезпечні захворювання. Тому варто подумати про аерозоль комбінованої дії від комарів і кліщів. Розпиліть його на шкіру та одяг — і відпочивайте спокійно! Після пікніка обов’язково огляньте шкіру на наявність кліщів. Якщо виявите комаху, відразу відправляйтеся в лікарню. Якщо ж ви зняли кліща самостійно, помістіть його в банку і здайте в лабораторію на аналіз.

Антисептики

Так, без цих засобів зараз не обійтися. Рекомендуємо ніжний антисептик для рук від Mr. Scrubber зі смачним ароматом. Якщо запах манго вам не до душі, беріть нейтральний засіб для дезінфекції з алое. Крім захисту від вірусів, антисептики долають мікробів і бактерій, що особливо актуально на природі.

З легкими забрудненнями впораються антибактеріальні вологі серветки. Це справжній порятунок на відпочинку: ними обробляють поверхні, витирають руки, навіть видаляють плями з одягу або взуття. Не буде зайвим і пакування сухих серветок.

Візьміть маску на випадок, якщо вам потрібно буде зайти в магазин або добиратися транспортом. Вибирайте місце для відпочинку, дотримуючись дистанції з іншими людьми.

Средства от насекомых

Аптечка

Добре, якщо сімейний пікнік мине без надзвичайних ситуацій, але трапляється всяке. Тому обов’язково знайдіть місце в сумці для аптечки з мінімальним набором: бинт, вата, пластир, перекис, знеболювальні, жарознижувальні та протиалергічні засоби. Останній пункт дуже важливий! Якщо у вас почнеться непередбачувана реакція на пилок або якийсь продукт, антигістамінні препарати допоможуть виграти час, щоб викликати швидку або дістатися до лікарні.

Ігри з дітьми на природі

Організувати дозвілля на природі просто. Ми вже згадували про активні ігри, які сподобаються дітям будь-якого віку. Також пропонуємо згадати своє дитинство і воскресити «Квача», «Їстівне/неїстівне», «Козаків-розбійників», «Море хвилюється раз…». Ці розваги сподобаються малюкам і школярам.

З підлітками можна грати в м’яча, настільні ігри. На простирадлі цілком зручно буде зіграти кілька партій в UNO, «Крокодила» або відгадування слів. Деякі спритники навіть примудряються зіграти в «Дженгу»!

Але часто діти дуже захоплені навколишньою природою, тому самі знаходять собі розваги. Слідкуйте за малюками та школярами, особливо якщо передуваєте біля водойми. Запропонуйте їм зробити кораблики або пліт, спостерігаючи, як вони спускають їх на воду.

Во что можно поиграть с детьми

Сімейний відпочинок на природі — чудовий спосіб провести вихідний разом. Тому запасіться всім необхідним з цього чекліста і вирушайте на пікнік. Повірте, таке просте дозвілля подарує вам позитивні емоції та теплі спогади.

22 Травня / 2020 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті