З новими силами: Як провести перший день року з користю

Перше січня для багатьох стає найкоротшим днем року. Не встигли прикинутися й поснідати, як вже час знову до ліжечка. Якщо ж ви бажаєте провести цей день з більшою користю, то вам обов’язково стане у нагоді наша нова стаття!

Релаксаційні процедури і ритуали

Якщо ви – та сама чарівна фея, яка бере на себе більшість передноворічних ініціатив і влаштовує усім свято, тоді вам просто необхідно присвятити перший день року собі і тільки собі. Нехай це буде день релаксу і приємних б’юті-процедур, на які ви заслуговуєте. Можна цілий день провести у SPA-центрі або влаштувати домашнє SPA. У вашому розпорядженні мають бути свічки і ефірні олії, весь набір необхідних косметичних засобів, приємна спокійна музика або запис звуків природи, м’який халат і капці. Також не завадить мати поруч коханого чоловіка, який міг би зробити вам розслабляючий масаж.

Паралельно можна влаштувати собі день детоксу, так би мовити, для повноцінного очищення: зовні і зсередини. Свіжовижаті соки і вітамінні смузі допоможуть розвантажити організм після святкування, а трав’яний або зелений чай відновить водний баланс.

Якщо ж ви бажаєте провести час у дружньому колі, тоді можна влаштувати банний день для всієї компанії, але тільки за умови що напередодні ви не надто зловживали алкоголем.

Природа і свіже повітря

Інший спосіб поновити сили і повернути душевну рівновагу – це прогулянка на свіжому повітрі. В ідеалі радимо вибратися за місто і пройтися зимовим лісом. Якщо ж такої можливості немає, то для прогулянки підійде і міський парк.

А ще краще влаштувати собі екскурсію в мальовничу місцину з живою природою. Ось підбірка місць, які варто відвідати, якщо ви бажаєте отримати незабутні враження від зимової прогулянки:

  • Дендропарк «Олександрія» у Білій Церкві;
  • Ландшафтний парк «Буки» у селі Буки, Київська область;
  • Національний Парк «Межигір’я» у селі Нові Петрівці, Київська область;
  • Парк «Феофанія» у Києві;
  • Дендропарк «Софіївка» в Умані;
  • Качанівский палацово-парковий комплекс у селі Качанівка, Чернігівська область;
  • Парк «Тростянець» у селі Тростянець, Чернігівської області;
  • Парк Шенборна в Урочищі Воєводино, Закарпатська область;
  • Краснокутський дендропарк у селі Основинці, Харківська область.

 

День з дітьми

З яким же нетерпінням чекають на Новий рік дітлахи! Чому б не зробити 1 січня їхнім святом? Запросіть у гості друзів з дітьми, які складуть компанію вашій малечі, вигадайте розважальну програму з конкурсами і жвавими розвагами, які можна було б влаштувати вдома або на вулиці. Це може бути квест з пошуком подарунків за підказками, конкурс з вирізання сніжинок, ліплення сніговика на швидкість, будь-які активності відповідно до віку дітей.

Ознайомтеся з розважальною програмою для дітей у вашому місті, можливо ви знайдете цікаві новорічні майстер-класи, екскурсію або виставу для дітей. Відвідайте головну ялинку міста і різдвяний ярмарок. Проведіть день активно: на гірці з санчатами або на ковзанці. Повірте, діти будуть дуже вдячні вам за цей день і довго його пам’ятатимуть.

Відвідини батьків або родичів

Новий рік і тим більше Різдво – це все ж таки сімейні свята, тому перший день року – це чудовий привід навідатися до батьків, бабусь і дідусів або інших родичів, з якими ви рідко бачитесь. Зробіть їм сюрприз і завітайте без попередження, якщо це доречно. Приготуйте подарунки і гостинці своїм близьким, попросіть дітей намалювати дідусю і бабусі новорічні листівки, спечіть різдвяний пиріг – почніть рік з теплих привітань, обіймів і чудового новорічного настрою у родинному колі.

Перший крок до мети

Якщо ви ще не склали план на 2019 рік, то на ранок 1 січня саме час це зробити. Подумайте, чого ви бажаєте досягти у новому році, це має бути чітко сформульована конкретна мета. А далі крок за кроком розпишіть увесь шлях до її досягнення. Причина того, чому більшість наших планів так і залишається нереалізованою, полягає у тому, що ми просто не розуміємо, за що братися і з чого починати. Коли ми розбиваємо наш шлях до мети на етапи, а етапи на конкретні кроки, рухатися у заданому напрямку стає набагато легше. І перший свій крок ви маєте зробити вже 1 січня. Він може здатися вам незначним, як, наприклад, завантажити додаток з вивчення португальської, якщо ви бажаєте опанувати цю мову. Але це необхідний крок, який стане для вас стартом. Здійснюйте по одному такому кроку кожен день і ви зможете втілити навіть найсміливішу свою мрію.

Ми бажаємо вам веселих свят і легкого початку року. Нехай 2019-й принесе вам нові сподівання, нові проекти, нові знання, нові досягнення і позитивні зміни з першого ж дня!

2 Січня / 2019 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA