Новий рік без олів’є: 7 небанальних ідей для святкування

Вітчизняний Новий рік тривалий час залишався святом, у якому традиції перемежовувались зі стереотипами і іронічними кліше: бутербродами з ікрою сумнівної якості, дешевим шампанським, Дідом Морозом під мухою і незмінною мискою олів’є. На щастя, дух Різдва і атмосфера Нового року поступово беруть гору над пережитками минулого, а саме свято набуває глибшого змісту.

Новий рік сьогодні – це час оновлення, початку чогось давно запланованого, нових сподівань, проектів і вражень. І ми вважаємо, що його святкування кожного року має бути особливим і захоплюючим, як і кожен рік життя. Тому ділимося з вами ідеями новорічних сценаріїв, які зламають кліше і зроблять цю ніч незабутньою.

#1. Тематичний Новий рік

Темою Нового року може стати будь-що, на що тільки вистачить фантазії. Можна відтворити традиційне святкування якоїсь країни чи народу, а можна зробити інтернаціональний Новий рік, на якому кожен обере свою країну, приготує її традиційну новорічну страву, одягнеться у національний костюм і презентує обрану країну у національному колориті.

Не менш цікавим буде свято на тему естетики різних епох: від авангарду і гангстерського стилю 20-30-х років до панку 80-х, героїнового шику 90-х і гламуру 2000-х. Епохи можна попередньо розіграти між гостями і провести конкурс на найкращий костюм.

#2. Пригода у великому місті

Візьміть із собою святковий настрій, жагу до пригод і трішечки авантюризму та вирушайте у подорож містом. На вас чекає цікавий і захоплюючий сценарій з неочікуваними поворотами сюжету, у якому знайдеться місце випадковим знайомствам, відкриттям нових місць у власному місті, або ж навіть анекдотичним ситуаціям, які ви ще довго згадуватимете.

Така новорічна пригода може бути як колективною, так і індивідуальною. Але практика показує, що якраз в режимі одинака шансів на веселощі більше.

Початковий маршрут можна спланувати заздалегідь або ж просто довіритися інтуїції і прямувати туди, куди вона вас покличе.

#3. Незабутня подорож

Засиділися вдома? Збирайте валізи і в дорогу! Новорічна мандрівка допоможе як слід розвіятися і отримати нові враження. Напрямок можна обрати будь-який: поїхати у подорож Європою, поніжитися на морському узбережжі екзотичної країни, або відкрити для себе цікаві куточки України.

Найкращі варіанти для незабутнього новорічного відпочинку – це казкове фінське містечко Рованіємі, дивовижна чеська Прага з традиційним новорічним піротехнічним божевіллям на Старомістській площі, австрійська Вена і її колоритні різдвяні ярмарки, яскравий і сяючий, як головна ялинка міста, Нью-Йорк, самобутня і різноманітна Грузія, якою просто варто помандрувати.

А можна рушит туди, де сонце і море: до Вьетнаму, Тайланду, на Балі або на Гоа.

В Україні теж є чимало цікавих місць для новорічної відпустки. Серед них Олеський замок у Львівській області, готель-музей «Хутір Гоголя» у селі Великі Сорочинці, печера Млинки і туристичний комплекс «Теплі води», що на Закарпатті.

Щедрі на незабутні враження Чернівці, Кам’янець-Подільський та Львів.

#4. Активний відпочинок

Ви енергійна людина, не любите сидіти на місці, а стандартні новорічні застільні посиденьки вже вас не тішать? Тоді додайте своєму Новому року трішки драйву і динаміки. Сноуборд або лижі, ковзани або санки – будь-яка зимова активність стане чудовою альтернативою банальному застіллю.

І зовсім необов’язково бути затятим екстремалом – достатньо любити активний відпочинок і зимові розваги. Також необов’язково їхати у швейцарські Альпи. Можна від душі відірватися з друзями просто з’їзжаючи на санчатах з гірки у форматі перегонів, або ж влаштувати власне «льодове шоу» на найближчому озері.

#5. Новий рік у лісі

Чари зимового лісу з таємничими силуетами дерев у сніжному сріблі – чи не прекрасні декорації для новорічного святкування? Це можуть бути як вікові ліси Буковини, так і лісосмуга у передмісті. Головне – це атмосфера і компанія. Замаринуйте м’ясо, візьміть із собою мангал кілька розкладних стільців і побільше теплого одягу. Можна, навіть, поставити намети, якщо ви вирішите втекти подалі від цивілізації і влаштувати по справжньому «дикий» Новий рік.

Святкування у такому форматі може бути безалкогольним – з чаєм або гарячим какао у термосі, або ж з зігріваючими алкогольними напоями, наприклад, із запашним глінтвейном. Але пам’ятайте про техніку безпеки поводження з вогнем і не забудьте прибрати наслідки святкування.

#6. Романтичний новий рік

Свято на двох – це чудовий привід зблизитися ще більше і зробити цей час удвох дійсно незабутнім.

Облиште гаджети, не вмикайте телевізор, подаруйте цей Новий рік один одному. І не скупіться на романтику! Пускайте у хід усі відомі вам романтичні фішки: вечеря при свічках і загадування бажань, приємна музика і романтичний танець, ванна з піною і пелюстками троянд. Подальший сценарій обираєте ви самі… А на ранок можна відвідати родичів або приєднатися до друзів.

#7. Новий рік інтроверта

Якщо ж гучні святкування не для вас, або ж з якоїсь причини ви вирішили залишитися на Новий рік удома, то можна провести цей час з користю. Підбийте підсумки року, що минув. Згадайте, що у ньому було приємного, що із запланованого ви встигли зробити, чого досягли. Згадайте усе позитивне, а невдачі або нереалізовані проекти перетворіть на майбутні перспективи. Складіть план на наступний рік, помрійте про те, чого б вам хотілося, адже мрії так само корисні, як і конкретні наміри. Можете зробити детальний чек-лист і присвятити вечір його оформленню в одній з декоративних технік.

Можна провести ритуал «очищення» від усього набридлого або того, що вас засмучувало. Винесіть на смітник старий мотлох (або речі колишнього), проведіть ритуальне спалення останньої пачки цигарок, відсортуйте фотографії – видаліть усе зайве і усіх зайвих. Почніть Новий рік з нової сторінки.

А можна просто відкоркувати пляшку шампанського, обкластися шоколадними цукерками, закутатися у теплий затишний плед і усю ніч дивитися улюблені новорічні фільми.

 

Яким би не був ваш новорічний настрій – лірично-замріяним або феєрично-веселим – ми бажаємо, щоб згадка про цю ніч лишилася з вами надовго, а сам Новий рік і дійсно став початком чогось нового, світлого і захоплюючого!

20 Грудня / 2018 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті