Розбуди в собі блогера: з чого почати?

Бути блогером — це цікаво, модно й навіть прибутково. За допомогою блогу можна створити власний бренд, підвищити свій статус як професіонала, поєднати хобі з роботою. Аудиторія у блогерів набагато лояльніша, ніж, наприклад, у модних журналів, тому багато брендів купують рекламу саме в блогах. Бажаєте стати популярними й заробляти гроші, просто займаючись улюбленою справою?  Тоді вам потрібен свій блог!

Як вибрати свою нішу: Інстаграм чи Ютуб

Перше, що треба зробити відразу після того, як ви вирішили стати блогером, — вибрати майданчик. Зараз є багато соцмереж, та найпопулярнішими лишаються Інста і Ютуб. Вони — найбільш відвідувані у світі після Фейсбуку, і саме вони розкрили світу такий популярний вид діяльності, як блогінг. А ще у них є чимало відмінностей:

  • YouТube ідеально підходить для постингу відео, а Instagram — суперзручний для роботи з фотографіями.
  • Пости в Instagram добре працюють тут і зараз, а в YouТube відбувається постійне зростання числа переглядів.
  • В Ютубі ви можете підключити монетизацію й почати заробляти гроші на переглядах. Акаунт в Інстаграмі може стати майданчиком для прямої реклами.

Відвідуваність Ютубу — близько 600 млн людей щодня, Інста — 450 млн. Неодмінно серед всіх цих людей є ті, кому буде цікавий ваш блог. Про те, який майданчик підійде саме вам, як зняти та змонтувати своє перше відео чи пост, ви дізнаєтеся на безкоштовному онлайн-курсі EVA ACADEMY.

 

Хто такі лідери думок та інфлюенсери

Інфлюенсери — це люди, чия думка впливає на погляди чи інтереси певної аудиторії. Найчастіше вони взаємодіють з нею через Інстаграм, Ютуб, Фейсбук. Інфлюенсери розповідають про правильне харчування, зачіски та макіяж, книги, виховання дітей і багато іншого. Їхній думці довіряють, тому вони справжні лідери думок.

Не обов’язково мати мільйони підписників, щоб стати інфлюенсером. Головне — бути щирими, цінувати свою аудиторію й розміщувати якісну інформацію. А ще бути інфлюенсером — це хороший спосіб заробітку, тому що до них звертаються маленькі й великі компанії, щоб розповісти про свій бренд.

 

Вдалі методи та ідеї для блогінгу

Головне — займатися тим, що подобається! І тоді у вас точно вийде зробити класний відеоблог. Що ви вмієте та любите робити найбільше?

  • Подобається подорожувати або працюєте в турагентстві — заведіть тревел-блог.
  • Умієте добре готувати та прикрашати страви — відкривайте кулінарні секрети у своєму фуд-блозі.
  • Нещодавно стали мамою — поділіться досвідом у дитячому блозі або разом знімайте ігровий влог.
  • Багато читаєте — робіть відео або пишіть лонгріди на книжкову тематику.
  • Знаєте все про тренди, вмієте робити класний макіяж, підбирати одяг — розкажіть про свої лайфхаки у фешн- або б’юті-блозі.

А можливо, ви любите шити, в’язати, робити листівки, маєте гарне почуття гумору, знаєте, як мотивувати й підтримати інших? Словом, якщо ви вмієте що завгодно, це означає, що у вас є всі шанси стати успішним блогером. І навіть якщо ви нічого не вмієте, ви можете навчитися чогось нового разом зі своїми підписниками.

 

Що таке EVA ACADEMY

Це безкоштовний онлайн-курс, після проходження якого ви дізнаєтеся все про блогінг. В EVA ACADEMY успішні блогери з різних сфер розкажуть, як:

  • класно говорити та не боятися камери;
  • створювати й оформляти якісні відео;
  • генерувати ідеї для YouTube та Instagram;
  • отримати свою першу тисячу лайків.

У якому форматі проходять заняття:

  1. Легкий курс з 10 занять по 10 хвилин про те, як стати блогером, які теми вибрати та як поводитися в кадрі.
  2. Розширений курс із заняттями по 40 хвилин: як монтувати відео, монетизувати свій влог на YouTube, створювати контент і обробляти фото для Instagram.

Хто спікери:

  • NataLime, 2,02 млн підписників в YouTube. На її каналі — ролики DIY, корисності з AliExpress, скетчі, типи людей та інші веселі відео.
  • JackBelozerov, 2,38 млн підписників. Знімає відео на різні теми, запрошує зірок, перевіряє лайфхаки і багато іншого.
  • BEE mama, 194 тис. підписників. Веде сімейний влог про життя молодої мами, домогосподарство, розвиток дитини. Знімає огляди та відгуки на корисну техніку, косметику, речі для дітей. Ділиться лайфхаками для мам.

 

Щоб долучитися до блогерської тусовки, треба просто зареєструватися на сайті EVA ACADEMY. Дізнавайтеся нове, надихайтеся — і у вас неодмінно вийде стати блогером. Welcome to EVA ACADEMY!

 

Тим часом радимо почитати:

3 Червня / 2020 Дозвілля

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Богдана

    Привіт.Я хочу стати блогеркою, що для цього треба зробити?

  2. Марта

    Я хочу попробувати стати блогером

  3. Руслан

    Я хочу стати блогером

  4. Руслан

    Хочу бути блогером

  5. Зоряна.

    Привіт. Переїхала жити із сім’єю у Варшаву. Маю бажання стати блогером. Хотіла б ділитись цікавою інформацією та безпосередньо життям за кордоном.

  6. Віка

    Я хочу стати блогером
    ♥️