Що таке аскеза і як вона працює

Хочете, щоб ваше найзаповітніше бажання збулося? Ні, не потрібно чекати поки з неба впаде зірка – візьміть аскезу. Що це за історія і як вона працює? Зараз про все розповім у деталях.

Час читання: 3 хвилини і чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Що таке аскеза

Що таке аскеза

Аскеза (або аскетизм) – це добровільне обмеження себе в комфорті та певних звичках для досягнення поставлених цілей (нематеріальних). Сама ж духовна практика прийшла до нас ще з часів стародавньої Греції, де активно практикувалася. Так-так, греки брали аскезу ще до того, як вона стала мейнстримом.

Якщо бути відвертими, то аскетизм – це більше про самопізнання, вдосконалення і самоорганізацію, ніж про виконання бажань. Але не поспішайте закривати статтю, прочитавши ці рядки. Здійснення бажань і досягнення цілей відбувається шляхом спрямування потоку енергії, яка, скажімо так, йшла не в те річище.

Астрологи стверджують, що аскетизмом і всім, що з ним пов’язано, керує планета Сатурн 🪐 Саме вона є символом самодисципліни, відповідальності, встановлення чітких рамок і прояву завзятості в натальних картах. У когось вона більш яскраво виражена, а в когось менш, тому духовну практику проходять усі по-різному. АЛЕ! Неухильно дотримуючись даної Всесвітом обіцянки, енергія Сатурна зростатиме, що допоможе вам проявити волю і стійкість.

Цікаво на тему: Позитивні афірмації на кожен день для жінок на кожен день

Інструкція та правила щодо виконання

Інструкція та правила щодо виконання

Отже, перша і найголовніша умова – складність! Аскеза має стати для вас справжнісіньким викликом. Попереджаю відразу, що з моменту початку проходження цієї духовної практики Всесвіт буде посилати різні випробування, які можуть спонукати вас до зриву. Проявіть стійкість, адже ви знаєте для чого ви зважилися дати “обітницю”!

Брати аскезу потрібно на 21 або 30 днів. Також можна продовжити термін челенджу до 60 і 90 днів, тут все залежить від вашої завзятості та готовності діяти.

Пам’ятайте, одна аскеза = тільки одне бажання. Не мудруйте і не намагайтеся відразу прописувати кілька цілей, оскільки в результаті жодна з них не буде досягнута.

Як випробування обирайте не рутинні справи. Наприклад, відмовтеся від солодкого, кави або алкоголю. Також чудово підійдуть фізичні навантаження (щоденний біг, 10000 кроків тощо) або якісь інші заняття (вивчення мови, читання книг), на які ви наважуєтеся насилу і ніяк не можете знайти час. Але, як показує практика, аскеза відмінно працює при подоланні шкідливих звичок і залежностей.

До речі, є більш екстремальний вид духовної практики – сексуальна аскеза – утримання від будь-якої близькості. Вибрати її можуть як чоловіки, так і жінки. Але чи готові ви до такого повороту подій?

Цікаво на тему: Що таке гештальт і як його закрити

Як правильно брати аскезу

Як правильно брати аскезу

Чітко сформулюйте своє бажання. Нагадую, воно не має бути матеріальним. Написати його можна на аркуші паперу, у нотатках на телефоні або просто проговорити про себе. Виглядати запит Всесвіту має так:

“Я (ваше ПІБ) беру на себе аскезу (відмова від чого-небудь, формування якоїсь звички тощо) терміном на (кількість днів). Нехай усю енергію, що звільнилася, буде спрямовано на виконання мого бажання. Наприкінці вказуємо дату цієї обіцянки”.

Виконуйте аскезу щодня й нікому не розповідайте про свій запит Всесвіту, зберігайте мовчання.

По завершенню аскези просто подякуйте собі за докладені зусилля й відпустіть своє бажання, не чекайте його миттєвого виконання. Воно обов’язково збудеться, але для цього потрібен відповідний момент. Дочекайтеся його.

Шукай EVA Blog в Instagram

Чому аскеза може не збуватися

Чому аскеза може не збуватися

Тут тільки два варіанти:

  1. Ви доклали мало зусиль, але при цьому багато попросили.
  2. Ще не час. Всесвіт почув ваш запит, але потрібно трохи почекати.

Не існує чітких часових рамок виконання вашого бажання. Просто прийміть цей факт.

Цікаво на тему: Що таке синдром рятувальника і як його позбутися

Що буде за порушення аскези

Що буде за порушення аскези

Нічого фатального не станеться, але ви лише собі покажете, що не готові до подібних випробувань. Тому обов’язково зважте всі “за” і “проти” і тільки потім беріть аскезу.

У будь-якому разі це дуже класна практика і можливість попрацювати над собою, своєю силою волі, а також стати на один крок ближче до здійснення найзаповітніших бажань.

Читайте також:

20 Вересня / 2023 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Ви-неймовірні 💚🙌🏻Кожного разу дізнаюся багато цікавої та корисної інформації.Я вас обожнюю 🥰 Спасибі за кожну вашу статтю 🥰Чекаю з нетерпінням нових цікавих і корисних статей 💚🥰🙌🏻

  2. Тетяна

    Цікава стаття, захотілося спробувати.