Мама в інтернеті: Навіщо жінкам блог

Що б не трапилось в нашому житті, перший до кого ми звертаємось по поради та за допомогою – це Інтернет. Численні ресурси дають можливість знайти відповідь буквально на будь-яке запитання. Найбільшу довіру, зазвичай, викликають у нас поради, що написані судячи з власного досвіду автора. Ведення блогу, на сьогоднішній день – це діяльність модна, і особливо популярною вона є серед матусь. Тож, навіщо жінці власний блог, та як правильно його вести – сьогодні спробуємо дати відповіді на ці питання.

Для чого матусі починають писати блог?

Спілкування – саме його так сильно не вистачає дівчатам у декретній відпустці. Чим більш дорослими ми стаємо, тим менше часу в нас залишається на власні інтереси, які витісняє побут, народження та виховання дітей, робота. І саме через це більшість блогерів розпочинають вести свої власні «щоденники», аби мати змогу підтримати розмову, нехай навіть і з незнайомими людьми. Розповісти щось з власного досвіду, вислухати думки «народу» у коментарях – таке віртуальне спілкування багатьох з нас буквально рятує від самотності. А чи знаєте Ви, що ведення блогу – це не тільки дієвий метод не впасти у депресію, а й чудовий спосіб покращити матеріальне становище сім’ї? Так, які ж функції може виконувати інтернет-блог?

✔ Блог, як метод самовираження

У нашій голові крутиться безліч ідей, а деякі з них нам здаються настільки геніальними, що ними неодмінно хочеться поділитись. І нехай вони йдуть в розріз із суспільною думкою, проте відобразити їх у блоговій статті – це чудовий метод заявити про себе.

✔ Блог, як додатковий заробіток

Підійти до написання корисних статей або створення відео можна і з професіональної точки зору. Багато сучасних компаній потребують у віддалених співробітниках, які вміють красиво писати та зручно для читачів виражати свої думки. Тож, якщо Ви володієте таким даром і у Вас є трохи вільного часу – сміливо погоджуйтесь на запропоновану роботу.

✔ Блог, як спосіб бути корисним оточуючим

Скільки б тлумачної літератури ми не вивчили, досвід життя, як порадник, буде завжди займати перше місце. Коли власних прикладів бракує, багато хто пробує звертатись до людей, що вже пережили подібну ситуацію. В такі моменти блоги «бувалих» стають у прямому сенсі рятувальним колом. З боку ж автора, завжди приємно бути корисним).

✔ Блог, як шлях знаходження себе у житті

Пробуючи писати статті на різні теми, Ви можете обрати ту діяльність, яка буде дійсно цікавою, та визначити напрямки, що насправді привернуть читачів. Таким чином, за невеликий проміжок часу Ви зможете якісно підготуватись до того, щоб запустити блог професійного рівня.

✔ Блог, що робить життя цікавішим

Ви можете розпочати створення статей просто заради додаткового доходу, проте, якщо Вам вдасться знайти «свою» тематику – ведення блогу неодмінно стане бажаною та очікуваною діяльністю. Життя професійного блогера – цікаве та яскраве. Він не просто спілкується з людьми та ділиться власними думками – під час розмов знаходяться однодумці, з якими приємно і корисно переписуватись. У такому разі, блог можна сміливо називати «другим життям», яке доповнює основне та не дає змоги зациклюватись на проблемах і негараздах.

Як розпочати ведення блогу?

Як стверджують спеціалісти, основна кількість сучасних матусь є блогерами, навіть не підозрюючи про це. Спитаєте, як таке може бути? Давайте просто спробуємо відповісти на декілька нескладних питань та визначити, чи не блогер Ви часом:

  • Ви є активним користувачем соціальних мереж?
  • Ви полюбляєте ділитись на своїх сторінках подіями з власного життя, ідеями та думками?
  • Ви цікавитесь якоюсь певною тематикою та часто ділитесь інформацією про неї?

Якщо Ви відповіли «так» на ці питання, вітаємо – Ви блогер! Тобто, початок Вашій блогерській діяльності вже покладений, а от розвивати його до професійного рівня, чи залишити все як є – вирішувати Вам.

Отже, соціальні мережі можна назвати найкращою платформою для блога, що тільки розпочинає своє життя. Коли ж ця діяльність стає більш серйозною, блогер має замислитись про створення власного сайту або спробувати стати автором певного розділу інтернет-ресурсу. Для того, щоб Ваш «щоденник» не загубився у безкінечному потоці інформації, важливо робити все можливе, аби Ваша творчість була затребуваною. Якщо Ви бажаєте, щоб читачам завжди було цікаво і вони щодня чекали на новий матеріал, радимо Вам черпати мотивацію наступними методами:

  • Підпишіться на блоги відомих авторів та вивчайте їх методи просування;
  • Будьте активним користувачем соціальних мереж та сайтів: лайкайте пости, пишіть коментарі, лишайте інформацію з активними посиланнями;
  • Оберіть певну тему та розвивайте її у кожному своєму пості;
  • Намагайтесь кожного разу створювати інтригу що до наступної своєї статті або відео.

Проте, не тільки якість та цікавість інформації здатні стати проблемою. Ваші пости можуть бути супер унікальними та оригінальними, але читачі їх не зможуть оцінити, бо просто не побачать. Отже, судячи з бажаної аудиторії, блогеру вкрай важливо визначитись ще й з часом, коли постити свої матеріали. Якщо Ваш блог направлений переважно на матусь, орієнтуйтесь перш за все на їх вільні хвилини. Найчастіше заклопотані жінки дозволяють собі вперше відкрити стрічку новин десь у 10-11 ранку, тож саме ці години вважаються найбільш вдалими для посту. Мами що працюють, зазвичай переглядають соціальні мережі наприкінці робочого дня, десь між 16-18 годинами вечора. Ну і звісно, побачити практично всіх в інтернеті можна тоді, коли малята вже позасинали, тобто після дев’ятої вечора.

Дорогі матусі! Якщо у Вас є що розказати і Ви бажаєте цим поділитись – не соромтесь та створіть власний блог. Можливо, він допоможе комусь вирішити життєво важливу проблему, а може допоможе Вам покращити свій фінансовий стан? Сподіваємось, наші поради будуть для Вас корисними. Удачі Вам та натхнення!

16 Березня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність