7 лайфхаків, як швидко вивчити англійську мову

Вільне володіння іноземними мовами відкриває багато можливостей. Вам легше пізнати країну зсередини, швидко у місцевих дізнатися про цікаві, не туристичні місця та відкрити для себе побут іншого народу у всій яскравості фарб, а не прилизаної, відфотошопленої картинки. Але будемо чесними, пункт “вивчити англійську” у багатьох з року в рік кочує у списки планів, але далі “май нейм із” зрушень немає.

Час читання: 7 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

EVA Blog не кине вас у пошуку відповіді на питання “Як легко вивчити англійську?“. І допоможе нам у цьому дипломований викладач англійської Анастасія Басенко. Почнемо із загальних лайфхаків, які допоможуть вивчити мову легко та ефективно.

anastasiia_englishmania

Ми вчимо мову насамперед для того, щоб говорити. А для цього нам потрібно знати граматику та лексику. У цій статті я зібрала для вас корисні лайфхаки для вивчення слів, на основі особисто мого досвіду вивчення англійської.

Вивчайте не окремі слова, а фрази

В англійській їх називають чанки. Таким чином ви відразу запам’ятаєте супутні слова та прийменники, які з ними використовуються. Наприклад, можна вивчити просто go – йти, а можна go for a walk – піти на прогулянку, go to the cinema – піти у кіно, go home – йти додому. Так ви зможете швидше будувати свої думки з вже готових фраз, і витрачатимете менше часу на пошуки потрібного прийменника.

EVA в YouTube

Ведіть словники

Це може бути звичайний паперовий блокнот або програма, наприклад Quizlet. Пам’ятайте, що поки ви записуєте слова у словник – ви їх запам’ятовуєте.

Ведіть словники

Не виписуйте все підряд

Якщо ви читаєте книгу або дивитесь фільм – не виписуйте всі слова. Виберіть пару-трійку слів зі сторінки – ті, які ви точно використовуватимете. Пам’ятайте, що краще виписувати цілі фрази чи навіть речення з фільмів, щоб потім заучувати та використовувати у своїй мові.

Слова на стікери

Записуйте слова на стікери і клейте їх у місцях, що часто відвідуються. Наприклад, на дзеркалі у ванній кімнаті або на холодильнику. Так нові слова будуть постійно у вас перед очима. Щоразу, коли ви проходитиме повз або дивитиметесь у дзеркало, складайте речення з цими словами і беріть їх в обіг.

Слова на стікери

Переведіть усі гаджети на англійську

Налаштуйте свій телефон та інші гаджети англійською мовою. Це допоможе вам думати англійською, а також дізнатися багато нових слів. Наприклад, ви знали, що налаштування це settings?

Цікаво по темі: Звички, що заважають нам бути продуктивними

Підпишіться на англомовних блогерів

Підпишіться на улюблених іноземних блогерів у соціальних мережах. Таким чином ви будете розвивати сприйняття англійської мови на слух і помічати нові сучасні слова та сленг, що дуже урізноманітнить вашу мову.

Підпишіться на англомовних блогерів

Використовуйте нові слова на практиці

Для цього вчіть тільки те, що вам знадобиться щодня. Ведіть діалог із собою або друзями англійською. Тренуйте вашу мову. Чим більше практики, тим легше вам говорити ще більше.

Як бачите, лайфхаки для вивчення англійської досить прості. Не треба ні дракона сідлати, ні волосся з хвоста єдинорога шукати. Просто як заклинання повторюєте англійські фрази, не переживаючи про те, що десь припуститеся помилки. Пам’ятайте, ви не чарівник, ви поки що вчитеся.

А в наступній статті поговоримо з Анастасією про найкращі програми для вивчення англійської. Додайте EVA Blog до закладок, щоб не пропустити оновлення!

 

Читайте також:

6 Травня / 2022 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *