Розкішна весна: 5 фільмів про моду, красу та любов

Весна — гарний привід для того, щоб відправити набридлий важкий одяг подалі до шафи, а натомість вдягти улюблену сукню та підбори. А ще це натхненна пора кохання та оновлення. Відчути крила за спиною, отримати гарну порцію натхнення та приводу для роздумів — це можна зробити з хорошим кіно. Тож пропонуємо влаштувати затишний кіновечір у компанії подруг, рідних або наодинці з собою. Тим часом, щоб вам не прийшлося довго шукати, що б подивитися, ми вже приготували для вас підбірку фільмів про красу, стиль і, звісно ж, кохання.

«Коко до Шанель»

Ми не могли розпочати цей перелік з іншого кіно. «Коко до Шанель» — це французький фільм про легендарну жінку, котра, що називається, створила себе сама. Знаменита Коко. Легенда, що перевернула уявлення про жіночу моду, вдягнувши маленьку чорну сукню та схожий на чоловічий костюм для жінок. Якою вона була до того, як стати невід’ємним персонажем сліпучого світського життя? Вона виросла у притулку серед асоціальних особистостей та пройшла шлях від співачки в кабаре до світової зірки моди.

Фільм розповідає про життя Габріель Шанель у той час, коли вона ще не досягла успіху. Про це говорить прийменник «до» у його назві. Коко не така як усі. Вона живе за своїми правилами, вільно виражає себе, робить те, що хоче та вміє. Результат усім відомий: Коко стала еталоном стилю та елегантності.

Якщо ви вже бачили цю кінокартину, передивіться її ще раз, щоб насолодитися неперевершеною красою кадрів та Одрі Тоту в головній ролі.

«Квітка пустелі»

Цей фільм — про сомалійську дівчинку Варіс Діріе, котра в 13 років втекла від примусового шлюбу. Дивом пересікши пустелю та досягши Лондона, вона за кілька років стала однією з найпопулярніших моделей світу. Героїня пройшла непростий шлях від життя на краю виживання до світової знаменитості. І хоча Варіс далеко не перша темношкіра модель, зате вона стала першою, хто публічно засудив окремі варварські традиції деяких східних країн, створила Фонд по боротьбі з цими явищами та стала спеціальним послом ООН.

У фільмі піднімаються досить складні та болючі для суспільства теми: про нелегке життя жінок, котрі в силу традицій, а не за власним бажанням виконують роль берегинь домашнього вогнища, не мають вибору та вступають у примусові шлюби. Тут також розповідається про примусові операції, котрі калічать. Попри те, що це кіно достатньо серйозне, є в ньому і місце для кохання. А вся картина загалом сприймається досить легко.

Цей французький фільм знято за мотивами однойменної автобіографічної книги Варіс Діріе, ім’я якої перекладається як «квітка пустелі». Завдяки реальності зображених подій емоції стають ще сильнішими та з’являється особливий післясмак. Рекомендовано до перегляду всім, хто бажає не просто відпочити перед екраном, але й отримати привід для роздумів.

«Зізнання шопоголіка»

Легкий комедійний фільм про дівчину, що працює журналістом серйозного фінансового видання і при цьому не контролює власні витрати на дорогий одяг. Красива, стильна, молода, добра, трохи наївна, але цілеспрямована Ребека просто любить шопінг і боїться, немов вогню, банківських рахунків. Не знаючи почуття міри, вона заганяє себе в борги, задовольняючи свої надмірні потреби. Певно, кожна жінка частково впізнає в Ребеці себе, адже досить часто ми виправдовуємо власні забаганки тим, що справді цього потребуємо. Та чи це справді так? І що в житті дійсно важливо?

Якщо ви шукаєте, що подивитися, щоб провести гарний кіновечір за невимушеним відпочинком перед екраном, тоді обирайте «Зізнання шопоголіка». Гарний гумор, любовна історія, прекрасна гра акторів та чудовий настрій гарантовано!

«Кравчиня. Помста від кутюр»

Це фільм про гламурну жінку, що приїжджає до рідного провінційного міста, звідки вона пішла ще будучи дитиною через звинувачення у злочині. Мешканці спочатку не сприймають її, але згодом все змінюється, коли героїня проявляє свою дотепність, кмітливість та вміння шити ідеальне вбрання.

Тіллі сильна, успішна та екстравагантна жінка, в якій до сих пір живе та сама маленька дівчинка, яку звинуватили у вбивстві хлопчика. Усе життя вона й сама вважала себе вбивцею, але чи це дійсно так? Вона повертається до містечка, щоб розібратися в тому, що трапилося.

Надзвичайно розкішні та стильні вбрання героїні, самобутні пейзажі, бездоганна яскравість, впевненість Кейт Вінслет в головній ролі та легкий наліт гротеску — ось, за що цей фільм отримав найбільше позитивної критики. У ньому — і комедія, і драматизм, і трохи епатажності, і красномовні німі сцени. Тут кожен віднайде щось для себе.

«Сен-Лоран. Стиль — це я»

Ще один французький фільм про моду та красу, головним героєм якого, утім, є чоловік. Це історія унікального модельєра, шедеври якого полонили весь світ моди. Разом із його життям і творчістю розкривається також ціла епоха 1960-х з її богемністю, безмірними розвагами та вмінням проживати кожну мить красиво.

Екстравагантний та геніальний Ів Сен-Лоран у фільмі показаний як проста людина зі своїми бажаннями, страхами, болем і, звісно ж, коханням. Перед глядачем немов би відкривається ширма, за якою — особисте життя геніального кутюр’є. Красиві французькі вулиці, апартаменти, клуби, модний дім… Ми спостерігаємо за ним у той самий кризовий період, коли кутюр’є, здається, вже вичерпав себе. Він намагається знайти натхнення та приховати пустоту, викликану творчим виснаженням. Елегантність, відвертість, яскравість, емоційність, жертовність, саморуйнація та безумовна естетика — ось головні тези картини.

Сподіваємося, з нашою добіркою вам не прийдеться витрачати час на пошуки, що подивитися ввечері.

Бажаємо затишного перегляду!

18 Квітня / 2019 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті