Made in Ukraine: Цікавинки під ялинку

Важко повірити, але грудень вступив у свої права. А це означає, що марафон підготовки до новорічних свят розпочато.

Купуєте подарунки в останню мить? Цього року ви маєте всі шанси встигнути вчасно. Адже наш експерт – блогер Анастасія Арьє підготувала ідеальний список новорічних подарунків на будь-які смаки.

Що їх об’єднує?

Актуальність, стиль, атмосферність, а ще кожен із відібранних подарунків зроблено в Україні.

* * *

Я не люблю початок грудня. У місті завжди починається марафон: метушись, обирай, встигай. Сезонні прикраси і музика встигають набриднути за місяць до свята, а без чіткого розуміння, кому який подарунок хочу купити, серед сотень магазинів торгових центрів в мене починається паніка. В цьому році я вирішила шукати подарунки серед українських брендів і не тинятися по магазинах, а особливо цікавими ідеями поділитися з вами. Виходячи з моїх фаворитів, пропоную:

Дарувати колір

Унікальні принти на стіни, чохли для телефонів, листівки, брошки і светшоти від ілюстратора Ліліт Саркісян. Мені хотілося б оселитися в її чудовому @IIIIT_artstore і жити в оточенні кольору, енергії і стилю, якими наповнені роботи Ліліт. Ну або хоча б мати светшот із зеленим листям і накупити листівок для подруг.

Дарувати сенс

Блокноти і скетчбуки. @hiverbooks роблять класні блокноти, експериментуючи з різними тематиками ілюстрацій і форматами. Сторінки неліновані, а, значить, ідеальні для записів і малюнків.

Тих, кого лякає чистий аркуш, порадує блокнот списків My Self Journal від @upgradeisgreat. А любителі планувати і підводити підсумки не залишаться байдужими до лінійки блокнотів My Perfect Day від @ lifeflux.ua.

Дарувати смак

Шоколад від Львівської майстерні шоколаду. Уявляєте: цікава книжка, гарячий чай і маленькі порції задоволення … Я ковтаю слину при вигляді цих цукерок, а ви?

Джеми від @sauces_jamsa. Зварені вручну, стильно упаковані, наповнення – на будь-який смак!

Дарувати спогади

Скретч-картами з подорожей вже, здається, нікого не здивуєш, а ось картою зоряного неба, сотнею справ для закоханої пари або, наприклад, генеалогічного дерева можна спробувати. Шукайте в @1dea_me ці та інші класні задумки, даруйте друзям, наповнюйте своє та життя інших особливими моментами.

А зберегти спогади у вигляді фотокниг, магнітів, постерів, листівок, полароїдов і календарів допоможуть @gramofon.ua і @printogram_ukraine.

Дарувати турботу

Порадувати тіло доглядом і приємними ароматами можна завдяки одеському бренду @dushka. Натуральні скраби, маски, красиві шматочки мила і гелі для душу порадують навіть завзятого мінімаліста, адже подарунок буде використано і він не займе місця, а приємні враження залишаться в пам’яті надовго.

Дарувати затишок

1. Крихітні глиняні глечики, в яких зачаїлися свічки ручної роботи. Наповнюють будинок ароматом троянди, апельсину, ванілі або лаванди. Створюють настрій. Їх, листівки, наклейки і дивовижний «Ловець слів» шукайте в @airy.place.

2. Декоративні панно в техніці макраме. При слові «макраме» у мене в пам’яті завжди виникав образ потворних запорошених кашпо зі шкільних кабінетів, і уявити щось подібне на своїх стінах я не могла. Завдяки Христині і її @gks_macrame я з радістю позбулася свого упередження, і тепер з цікавістю стежу за новими роботами.

3. Кераміка від @maistrenko_ceramics. Є щось невловимо-привабливе у виробах, які зберігають тепло рук майстра, а не випускаються тисячами на конвеєрі. Милуюся талантом і смаком Олесі та Олекси і мрію про білу піалу в золотий горошок з їхньої майстерні.

4. Постільна білизна з льону. Не самий бюджетний подарунок, але так приємно побалувати і себе! Казкова @____skrinja____ пропонує кілька дизайнів, і кожен з них настільки красивий, що вибрати складно. Мені, наприклад, потрібен і шоколадний комплект, і папороть, і рослинний візерунок!

5. Від лляної білизни – до лляних рушників і декору. Настя Андрєєва робить милі дитячі штучки з дерева, а недавно в її @wood_house_decor з’явилися і рушники з льону. Чим не подарунок мамі або подрузі-кулінару?

Дарувати дітям радість

@igolnoe_delo шиє чудові іграшки, з ними тільки одна біда – неможливо обрати одну-єдину! Фламінго, єноти, кити, лисиці … І всі такі гарненькі!

@happy_spaces – сімейна майстерня в Харкові, яку створили дві сестри і їх мама. Віра Йовенко – молодша з сестер – дитячий ілюстратор, вона і створює більшість принтів для виробів. Я – фанат вігвамів, а в майстерні, окрім них, є і бортики для ліжечка, і декоративні подушки, і кошики для іграшок, і покривала.

Провідником у світ чужих історій і чудових ілюстрацій стануть видавництва @stary_lev і @ababahalamaha. Приємно спостерігати, як росте і розвивається книжкова справа в рідній країні, а тримати в руках якісні, барвисті книги ще приємніше. І, до речі, крім різноманітності дитячих книг, кожне видавництво випускає багато хороших книг для дорослих!

Що ми даруємо найчастіше? Турботу, любов, увагу, вибираючи для них кожен раз нові форми. Сподіваюся, мій список «форм» надихне вас на створення свого власного, і нехай ваші улюблені порадіють всьому, що ви для них приготуєте. 19 класних українських брендів вам допоможуть!

6 Грудня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті