Сімейні й дитячі челленджі

Попереду довгоочікувані вихідні дні — час відпочинку та веселощів. Як провести їх радісно та цікаво в сімейному колі? Можна запланувати пікнік у лісі, допомогти бабусі на городі або сходити всією родиною у кінотеатр. А можна випробувати нову популярну розвагу — сімейний або дитячий челлендж. Що це за забава така, та як організувати її з рідними — читайте далі.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Читайте також: Щастя бути разом: сімейні ритуали, які роблять нас щасливими

Що таке челлендж

З англійської мови, слово Challenge перекладається як виклик, але не в сенсі «телефонний виклик» або «виклик лікаря», а в контексті «кинути виклик», тобто, запропонувати комусь зробити щось цікаве чи навіть шалене. Сьогодні поняття челлендж найчастіше означає якесь складне завдання, яке треба виконати, аби не впасти обличчям у бруд. Усі ми пам’ятаємо відомий Ice Bucket Challenge, коли люди виливали на себе льодяну воду з відра або тазика. Роблячи це на камеру, вони ніби казали: «Я крутий, я зміг це зробити. А тобі слабо?».

Що таке челлендж

Цікаво по темі: Як розмовляти з дитиною про події, що розгортаються в Україні, і не викликати паніку

Челленджі для сімей

Вигадуючи завдання для сімейного челленджу, необхідно обов’язково враховувати те, що його будуть виконувати не тільки дорослі, а й діти. Тож, усе що може бути небезпечним чи шкідливим для здоров’я, одразу не підходить. Сімейний челлендж має безперечно бути жартівливим та цікавим для дітей і для тих, хто буде на нього дивитись. Найчастіше, ці розваги пов’язують з їжею або незвичайними дитячими іграшками. Варіантів у мережі існує безліч, а ознайомитись з ними можна в YouTube, Instagram чи на будь-якому іншому ресурсі. Ми ж обрали для Вас найбільш цікаві та реальні сценарії на наш погляд.

Цікаво по темі: 10 ознак щасливої ​​родини

Сімейний бургер челлендж

Для такої розваги Вам знадобляться різноманітні складові бургера: булочки, соуси, м’ясо чи риба, овочі, зелень. Різновидів кожної складової має бути стільки, скільки людей приймають участь у челленджі. А для того, аби забава вийшла кумедною, придбайте інгредієнти, які не зовсім підходять для приготування бургера. Наприклад, серед соусів може бути варення чи згущене молоко, а замість огірка можна підготувати яблуко або грушу. Назви продуктів записуються на окремих папірцях, які потім сортуються по групах та поміщаються у різні ємності.

Сімейний бургер челлендж

Гра починається з вибору булочки. Учасники по черзі тягнуть папірець та обирають для себе цей інгредієнт. Так само робиться і з усіма іншими складовими, доки бургери не будуть завершеними. В результаті у Вас може вийти бутерброд в якому: житня булочка, згущене молоко, рибна котлета та яблуко). Головна умова — скуштувати в кінці свій кулінарний рецепт! А той, у кого вийде найсмачніша страва — отримує приз, що вигадується ще на початку розваги. Якщо бажаєте, щоб за Вашими стараннями спостерігали й інші, зніміть усе на камеру, а потім відправте друзям чи викладіть у будь-якій соціальній мережі.

Схожу розвагу можна влаштувати і з іншими стравами, наприклад, організувати салат челлендж. Також, можна накупити екзотичних овочів і фруктів, порізати їх на шматочки й куштувати з зав’язаними очима.

EVA y Viber

24 години челлендж

Суть розваги полягає в тому, щоб Ви пішли із дому рівно на 24 години, і провели цей час десь в іншому місці. Наприклад, можна сходити з палатками до лісу або поїхати в інше місто. Усі Ваші пригоди мають обов’язково фіксуватись на відео. Таке проведення часу безперечно сподобається Вашим діткам. Проте, не забудьте заздалегідь подбати про зручності та якісне харчування.

24 години челлендж

Whispers Challenge

Цікава гра, в яку можна грати з будь ким. Все, що Вам знадобиться — це великі навушники, які будуть міцно триматись на голові та закривати вуха. Одна людина вдягає навушники (для вірогідності експерименту можна в них гучно ввімкнути музику), а інша стає навпроти та вголос вимовляє якесь слово. Задача того, хто в навушниках, вгадати, що сказав опонент. На ділі, челлендж виходить надзвичайно кумедний та веселий, тож гарний настрій гарантований абсолютно усім!

Whispers Challenge

Челлендж з іграшкою

Якщо ви хочете влаштувати іграшковий челлендж, вибір тут дуже великий. Практично з кожною грою можна влаштувати таку розвагу в сімейному колі. Наприклад — лизун челлендж. Є така дитяча гральна маса, яка зветься лизун. Вони продаються у баночках і нагадують… слизь. Та як би огидно ці лизуни не виглядали, на дотик вони надзвичайно приємні

Ідея челленджу полягає у наступному. Складове баночки виливається на стіл (Вам знадобиться стільки баночок, скільки людей приймають участь у забаві). Кожному учаснику роздається по коктейльній трубочці, один кінець якої необхідно взяти до рота, а інший занурити у слизьку масу. Далі з лизунів надуваються бульбашки. Перемагає той гравець, у кого вийде найбільша кулька! На перший погляд — ну що тут надзвичайного? Насправді, надути цю дивну субстанцію надзвичайно складно, і треба дуже постаратись, щоб вийшла хоч маленька бульбашка. До того ж, сміх та гарний гумор просто забезпечені не тільки виконавцям, а й тим, хто буде дивитись на це змагання.

Цікаво по темі: 7 кращих дитячих секцій, гуртків, занять

Челлендж з іграшкою

Челлендж «Думки одні на двох»

Гра допомагає зрозуміти, як добре люди знають один одного. Обираються два учасники та один ведучий. Найкраще, якщо приймати участь будуть мама і тато, адже саме вони вже так довго разом, а цей челлендж на двох допоможе з’ясувати, наскільки сильне між вами взаєморозуміння.

З реквізиту знадобляться: два фломастери або маркери, декілька чистих листків паперу та щось у якості перегородки. Гравці сідають за стіл, між ними влаштовується перешкода, аби вони не підглядали один в одного. Потім ведучий, яким може бути старший син або донька, промовляє якесь слово, а учасники мають написати на папері першу асоціацію, яка прийшла їм в голову. І хоч у цьому челленджі на двох не буде переможців та переможених, проте Ви неодмінно гарно проведете час зі своїми найближчими людьми, та можливо, дізнаєтесь про них щось цікаве.

Челленджі для дітей

Крім веселих ігор всією родиною, ви можете також придумати челлендж для дітей. Можна зіграти у відому серед підлітків гру «Не засмійся». А можна поєднати приємне з корисним і придумати дітям спортивний челлендж. Заздалегідь підберіть відповідні до віку посильні завдання, і діти більше не скажуть, що ранкова зарядка — це нудно. Адже вони вже прийняли ваш виклик!

«Не засмійся» челлендж

Дуже весела гра, яка точно сподобається школярам. Її правила прості: потрібно не засміятися під час перегляду смішного відео. До речі, чим більше дітей водночас грають, тим цікавішим буде сам процес. Можна підібрати багато відео: від трохи веселих до дуже смішних, щоб зіграти в кілька раундів і наприкінці обрати переможця з найміцнішою силою волі й витримкою.

Цікаво по темі: Як розвинути почуття гумору у дитини

Йога челлендж

Усі знають, наскільки важлива фізична активність для здоров’я дорослих і дітей. А йога відмінно розвиває тіло, робить його більш сильним і гнучким. Щоб прищепити дітям бажання тренуватися, можна додати до заняття елемент гри — челленджі їм точно не здаватимуться нудними! Якщо ви самі займаєтеся, придумайте для своїх дітей йога челлендж. Підберіть парні або індивідуальні вправи, які дозволені дітям і підходять їм за віком, і перетворіть спільні заняття на цікаву гру.

Йога челлендж

Спортивні челленджі для дітей

Ще один спосіб прищепити дітям любов до фізичної активності — спортивні дитячі челленджі. Це може бути будь-який спорт: басейн, катання на велосипеді, біг або навіть проста зарядка вранці. Правила прості: починати потрібно з малого (наприклад, з 10-хвилинної пробіжки), дотримуватися складеного дорослими графіка й обов’язково фіксувати результати. Заняття спортом добре також поєднати з правильним харчуванням, режимом активності й відпочинку — все це необхідно прописати в правилах челенджу.

Дитина і не помітить, як здоровий спосіб життя стане для неї звичкою — у цьому й полягає головна мета спортивного челенджу. Результатами можна ділитися в соціальних мережах, і тоді в дитини буде ще більше мотивації виконувати завдання. Адже за процесом спостерігають друзі!

Цікаво по темі: Як уберегти підлітка від небезпечного спорту

Як бачите, сімейні й дитячі челленджі — це цікава забава для всієї родини. І навіть той же похід до лісу або допомога бабусі на дачі можуть також стати непоганим викликом. Тож бажаємо, аби Ваша фантазія не мала кордонів. Проводьте весело та захоплююче час в сімейному колі, влаштовуйте ігри, челленджі — і тоді вам неодмінно буде що згадати у майбутньому!

Читайте також:

12 Червня / 2021 Дозвілля

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Диана

    Мне очень понравился челендж “Мысли на двоих”. Он очень весёлый и позитивный. Советую всем сыграть с родителями в этот челендж! ❤

Рекомендовані статті