Чи можливо вивчити англійську без репетитора

Англійська — це мова міжнародного спілкування, що використовується в усіх сферах життя: у бізнесі, під час подорожей, навчання тощо. Знаючи англійську, ви зможете підвищити вартість своєї роботи на ринку праці, мати доступ до величезної кількості спеціальної літератури, що не перекладається на українську чи російську, вільно спілкуватися з людьми під час закордонних подорожей чи відряджень та й просто розширити свій світогляд, не обмежуючись рамками рідної мови. Ви, мабуть, і самі знаєте про те, наскільки круто знати англійську та які можливості це знання відкриває! Тож у новій статті пропонуємо вам кілька способів самостійного вивчення англійської.

Скористатися спеціальними додатками

Для початку ви можете скористатися популярними додатками та сайтами для вивчення англійської, наприклад, Duolingo або LinguaLeo. Обидві програми мають додатки, які можна встановити на телефон і зручно займатися дорогою на роботу та будь-де. Тут є і тести для визначення рівня володіння мовою, і налаштування рівня складності, і визначення цілей. Кожне заняття містить різні завдання на переклад, сприймання англійського мовлення, тести тощо. Словом, користуйтеся і вивчайте можливості програми — вони дійсно широкі та допомагають навчитися правильно читати, писати та навіть говорити.

Слухати підкасти

Підкасти — це освітні аудіо та відеозаписи, гарний спосіб покращити свої знання з англійської та не втратити вже засвоєні навички. Слухаючи підкасти, ви також зможете почути вимову складних звуків, розібратися в різниці між словами, які часто плутаються, підтягнути граматику, лексику та артикуляцію. Популярними є підкасти BBC та TED — цікаві та корисні. В інтернеті ви також можете знайти безліч підкастів від іноземних викладачів англійської. Наприклад, Люк Томпсон — викладач та стендап-комік, що записує цікаві й веселі підкасти, під час прослуховування яких ви не лише покращите знання, але й розважитеся та навчатиметеся правильній вимові від нейтів-спікера.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Дивитися фільми та читати книги мовою оригіналу

Ще один спосіб покращити свою англійську — дивитися фільми та читати книги мовою оригіналу. Для полегшення розуміння того, про що йдеться, ви можете обрати фільми чи книги, які раніше читали та дивилися рідною мовою, а фільми можна віднайти з українськими субтитрами. Також в інтернеті є готові переліки фільмів, мультфільмів та книг, рекомендованих викладачами для різних рівнів володіння мовою. Такий спосіб допоможе вам навчитися розуміти живу англійську, розмовні (некнижкові) фрази та й просто приємно проводити час.

Спілкуватися з носіями мови

Переходити до живого спілкування найкраще вже тоді, коли ви володієте азами англійської хоча б для того, щоб спілкування було більш-менш інформативним.

  1. Пожити кілька місяців у іншій країні так, щоб тимчасово ізолюватися від рідної мови та звести до максимуму контакт з англійською — найкращий спосіб зануритися в англомовне середовище. Звісно, що такий спосіб не всім підходить, тому пропонуємо альтернативні варіанти.
  2. Скористатися послугами нейтів-спікерів, що живуть у вашому місті. Такі англомовні зустрічі можна влаштовувати на регулярній основі в невимушеній обстановці, наприклад, у кав’ярні.
  3. Спілкуватися з носіями мови в інтернеті. Це може бути не лише переписка, але й живе спілкування, наприклад, через Skype. Є навіть спеціальні сервіси (наприклад, Tandem), де ви зможете познайомитися з нейтів-спікерами різних мов та обмінятися з ними контактами для подальшого спілкування.

Що треба для самостійного вивчення англійської

  • Мотивація — головний ключ до успіху. Жодні навіть найцікавіші курси, книги, найкращі викладачі не змусять вас вивчити англійську, якщо ви самі не знаєте, для чого вона вам потрібна. На початку навчання буде цікавим та в задоволення, але будьте готовими до того, що рано чи пізно ви стикнетеся з труднощами на кшталт «не хочу», «не цікаво», «набридло», «втомився» тощо. І саме в такій ситуації ваше вивчення англійської може зайти в глухий кут.Вашою мотивацією може стати не лише потенційне підвищення на роботі, але й просте бажання покращити власну самооцінку або будь-що інше. Тут порад бути не може — кожен сам обирає для себе мотивацію та знаходить стимули, але точно можна сказати лише одне: без них вивчати англійську вам буде набагато важче.

  • Дисципліна — ще одна складова, не менш важлива за мотивацію. Ви маєте бути готовими до того, що в процесі навчання ви переживатимете різні стани та емоції й навіть такі, коли вам захочеться покинути розпочате. Тож не лінуйтеся та намагайтеся тримати себе в тонусі. Просто вмовте себе зробити зовсім трохи, можна навіть менше ніж зазвичай. Ви можете збавити темп, трохи розслабитись, але не здавайтеся та не втрачайте при цьому регулярності занять.
  • Регулярність. Щоб досягти результатів, англійською потрібно займатися регулярно — кожного дня, через день, тричі на тиждень… Оберіть для себе комфортний темп і намагайтеся не втрачати його. Одна з типових помилок — розпочати займатися кожного дня та ковтати інформацію великими об’ємами. Звісно, що це непогано, але такий темп може швидко вас виснажити й бажання займатися зникне. Тому обирайте оптимальний для себе темп та регулюйте навантаження так, щоб не страждали результативність і мотивація. Це можуть бути, наприклад, онлайн-курси три або чотири рази на тиждень, а в інші дні — розважальний контент на англійській мові.

І найголовніше: страх перед помилками — великий ворог будь-якого прогресу. Не бійтеся говорити та писати англійською, а навпаки, шукайте можливостей, щоб вас виправляли. Це безцінний досвід, без якого неможливо досягти результатів у будь-якій справі.

Англійською мовою опубліковано 90% наукових статей, а загалом у світі нею володіють близько 1 млрд людей! Знання цієї мови розкриє перед вами безліч можливостей, що вже й говорити про гордість, з якою ви думатимете про те, що змогли самостійно вивчити іноземну мову! Тож запасайтеся терпінням, будьте готовими до маленьких неуспіхів та досягайте поставлених цілей. А ми бажаємо вам натхнення та успіху!

22 Листопада / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *