Як впоратися з хандрою від пандемії?

З приходом зими все частіше долає хандра, а значить і потреба в позитивних емоціях зростає. Багато в чому змінювати «мінуси» на «плюси» ми навчилися: у холодну погоду знаходимо затишок у теплій атмосфері оселі, відсутність яскравого сонця і нестачу вітамінів компенсуємо прийомом відповідних комплексів, а сірість буднів розбавляємо барвами образів і мекайпів.

Пропонуємо взяти верх ще над одним фактором, який викликає тривогу. У період пандемії важливо відкрити для себе унікальність самого моменту, не сплутавши його з відпусткою. І оскільки для мозку і психіки немає нічого кращого визначеності, як відповідь відчуттю нестабільності пропонуємо вибрати чіткий план дій. Він допоможе отримати не тільки очікувані результати, а й задоволення від маленьких досягнень на шляху до великих цілей. Говоримо про прості та ефективні способи, як побачити нові можливості та додати в життя яскравих фарб.

Складаємо чек-лист на карантин і заняття після карантину

У психології вважається, що складання планів дає можливість розібратися в собі, виділити важливі та другорядні речі. А головне — повертає відчуття передбачуваності в постійно мінливому світі. Такий чек-лист здатний мотивувати на вивчення мов або заняття творчістю, на подальший розвиток у професії та розкриття особистого потенціалу. Причому передчуття чергової події зі списку часто надихає не менше її самої.

Карантин — вдалий час для заняття тим, до чого «не доходили руки». Зростайте не тільки вгору, але і вглиб. Чіткий список запланованого допоможе максимальній продуктивності періоду, адже більшості, напевно, знайоме відчуття марно проведених вихідних, коли намічені в голові плани в результаті не були реалізовані.

  • Оформлений в паперовому або електронному вигляді чек-лист допоможе грамотно розпорядитися часом.
  • Слідувати йому зручно, викреслюючи виконані пункти. При цьому кожна завершена справа стає черговою маленькою перемогою. А значить, сприяє виробленню ендорфінів (гормонів радості) і покращенню настрою.
  • Рекомендується продумати план і на посткарантинний період. Він допоможе позитивно дивитися в майбутнє і сконцентруватися лише на хорошому.

Перезавантаження іміджу: унікальність моменту для експериментів зі стилем

Настав час переглянути свої речі та позбутися зайвого. Починати наводити порядок у своєму житті краще з масштабів думок, плавно переходячи до експериментів у пошуку нових вдалих поєднань і образів. Тривале знаходження вдома — чудова можливість реалізувати давно задуману зміну образу. Наприклад, перейти до більш ділового, офісного, «успішного» стилю. Або ж, навпаки, розбавити гардероб романтичними луками, надихаючими на нові стосунки.

Не варто забувати і про аксесуари, які здатні чудово доповнити будь-який образ. І, звичайно, зайнятися волоссям. На самостійні експерименти зі стрижками зважиться не кожна, а ось домашнє фарбування або нове укладання майже всім під силу. Незвично зав’язаний хвіст або пучок здатні кардинально змінити зовнішність, а легкі локони або милі шпильки — надати ніжність і легкість.

Спробуйте і різні варіанти макіяжу:

  • Макіяж без макіяжу. Модний б’юті-напрям, який орієнтовано на свіжість і природність образу. Вимагає повноцінного догляду за шкірою і мінімального використання декоративних засобів. Правильно виконаний мейк дарує обличчю сяйво зсередини.
  • Ідеальні стрілки. Карантин можна використовувати, щоб навчитися швидко і рівно малювати стрілки. Ідеально підкреслений і виразний погляд багато чого вартий!
  • Макіяж одним продуктом. Відповідна тону шкіри помада або тінт використовується як рум’яна, тіні та пігмент для губ. Усього пара хвилин і освіжаючий монохромний макіяж готовий.
  • Стробінг. Саме час й навчитися розставляти акценти і коригувати недоліки за допомогою контурінга, стробінга, а також дізнатися про головні косметичні фаворити в цій справі!

Почерпнути більше ідей можна з підпискою на YouTube-канал EVA: тут цілий вулкан лайфхаків для макіяжу з нагоди і без.

Світ на паузі: як урізноманітнити дозвілля

Час переглянути хороші фільми і серіали

Пора дістати з «довгого ящика» і справи для душі: подивитися який-небудь гучний голлівудський блокбастер, мотиваційний фільм або новий серіал, який порадила подруга. Кращий спосіб підняти собі настрій — зануритися в захопливі події на екрані. Цікавий віртуальний сюжет неодмінно допоможе розвіяти нудьгу, викликану пандемією, і нагадає, що всі обмеження лише тимчасові. Зрештою, все минає — і карантин незабаром спіткає та ж доля.

Час зайнятися творчістю

Ще одна перевага соціальних обмежень — можливість творити. Це ідеальний привід як відновити давно забуте хобі (малювання, вишивання, в’язання), так і опанувати щось нове. Подібні заняття приносять величезне задоволення і допомагають розвинути в собі цілеспрямованість і креативність. Крім того, багато таких хобі можна використовувати для отримання додаткового доходу. Наприклад, виставляти свої вироби на продаж на онлайн-майданчиках або проводити майстер-класи з навчання улюбленому виду творчості.

Домашні тренування

Хоча під час жорсткого карантину басейни і тренажерні зали закриті, це не привід забути про підтримку фізичної форми. Регулярні тренування допоможуть впоратися з симптомами депресії, налагодити сон і зарядитися бадьорістю. Тому якщо хочете зустріти закінчення локдауна у відмінній формі і без складної адаптації зануритися в активне життя, не втрачайте час даремно. Розвивати звички в ритуали простіше, коли є чіткі та компетентні відповіді. EVA Woman Challenge подбали про те, щоб ви могли отримати концептуальну інформацію щодо здоров’я та фізичних навантажень.

  • Налаштуватися на заняття допоможе чіткий розклад і попередня підготовка.
  • Для тренувань слід вибрати простору, добре провітрювану кімнату і зручний одяг і взуття.
  • Замість гантель можна використовувати звичайні пластикові пляшки з водою. Або ж працювати з вагою власного тіла, виконуючи, наприклад, віджимання або планку.
  • Не забудьте про динамічну музику! Вона створить відмінний настрій і задасть заняттям потрібний темп.

Турбота про шкіру обличчя і тіла

Тривале перебування вдома — привід для перепочинку від щоденного макіяжу на користь комплексного догляду за шкірою: масок, пілінгів, зволоження і самомасажу. А ще можна згадати про повноцінну насолоду у ванній з повітряною піною. Коли не потрібно поспішати і можна комфортно розслабитися.

Оскільки під час пандемії доводиться часто користуватися антисептиком, особливу увагу потрібно приділити шкірі рук. Вона як ніколи потребує якісного живлення задля уникнення сухості та появи тріщин. Не забуваємо і про достатнє зволоження шкіри обличчя, оскільки робота опалювальних приладів і сухе повітря негативно впливають на її стан.

Правий той, хто бачить вирішення складного в простих речах. Часто впоратися з нудьгою допомагають самі звичайні речі: улюблена музика і смачні фрукти, ароматний чай і спілкування з друзями, нехай навіть у месенджерах. Чим більше ваш наступний день в цей період буде не схожий на попередній, тим більша ймовірність, що його закінчення ви зустрінете повною сил і відкритою для нового!

11 Січня / 2021 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *