Як організувати відпочинок з друзями на природі

Літо — найкраща пора року для пікніків. А попереду кілька чудових вихідних перед початком нового учбового року. В цей час природа ніби сама запрошує нас до себе в гості. В цей час природа ніби сама запрошує нас до себе в гості. Тому не витрачайте час на роздуми, обдзвонюйте друзів і починайте готуватися до спільного відпочинку на березі річки, в лісі або іншому мальовничому місці.

Якщо ви вирішили зібрати друзів, швидше за все, вам і буде належати роль організатора заходу. Тому на деякий час вам доведеться стати ідейним натхненником, масовиком-витівником і шеф-кухарем. Чи готові ви взяти на себе таку відповідальність? Насправді все не так складно, як може здатися на перший погляд.

Плануємо бюджет

Перше питання, яке потрібно вирішити, — з якою сумою буде готовий розлучитися кожен з ваших друзів. Так ви зможете скласти бюджет пікніка, в який будуть входити такі статті витрат: продукти, напої, одноразовий посуд і серветки, витрати на проїзд (якщо потрібно наймати транспорт). Можливо, серед ваших знайомих є люди, які працюють в оптовій торгівлі або знають, де можна вигідно зробити покупки. Тоді ви можете доручити їм придбання всього необхідного.

Організовуємо похідну кухню

Традиційна страва для пікніка – шашлик. Оберіть людину, яка знає, як вибрати і замаринувати м’ясо. А можна розподілити цей обов’язок між двома–трьома друзями, а потім влаштувати конкурс, у кого шашлик вийшов більш смачним і соковитим. Існує маса рецептів, кожен з яких гарний по-своєму.

А поки буде розгоратися багаття, варто організувати перекус. Можна заздалегідь спекти вдома закусочний пиріг або приготувати бутерброди прямо на місці. Візьміть з собою картоплю, яку потім запечете в золі. Якщо у вашій компанії є любителі робити пиріжки, доручіть їм організацію закусочного столу. Щоб довго не возитися з тістом, можна купити готове листкове.

Продумуємо культурну програму

Продумуючи план заходу, не забувайте про те, що сам по собі відпочинок швидко набридає. Тому компанію потрібно якось розважати. Відмінне рішення — взяти з собою м’яч. Є безліч ігор, в які можуть грати не тільки діти, але й дорослі. Це і футбол, і волейбол, і гра «в вибивного».

З підручних засобів можна організувати гру «Похідне ласо»

  • візьміть пляшки з газованими напоями або мінеральною водою,
  • розставте їх на відстані 10–15 сантиметрів одна від одної
  • з гілочки верби або іншого матеріалу, що гнеться, зробіть кільця
  • кидайте їх по черзі, намагаючись потрапити на горлечко пляшки.

З використання пляшок можна пограти і в іншу гру — «Боулінг».

Розставте їх, як кеглі, і збивайте м’ячем. Це зручно робити на стежці, щоб не заважала трава. Алюмінієві банки послужать для гри в польовий «Angry Birds». Ви можете побудувати з них будь-яку конструкцію, відійти на 5–7 метрів і збивати з рогатки, зробленої на місці з відповідної палиці і резинки, яку потрібно буде взяти з дому.

Не забуваємо про комфорт та безпеку

Ще одне питання, яке потрібно обсудити заздалегідь — на чому ви будете сидіти. Якщо погода в останні дні була сухою, буде достатньо звичайної підстилки. А для тих випадків, коли за день або два до пікніка пройшов дощ, непогано було б взяти з собою клейонку або спеціальні дорожні килимки на непромокаючій основі. Продумайте і те, на чому ви будете їсти. Це може бути розкладний стіл або щільна скатертина, розстелена на траві.

Плануючи відпочинок на березі річки або іншої водойми, подбайте про те, щоб вам не довелося смажитися весь день на сонці. Нехай ті, у кого є пляжні парасольки, візьмуть їх із собою. А ви, як організатор, внесіть в статті витрат покупку сонцезахисного засобу, щоб на наступний день ніхто не мучився від сонячних опіків.

Якщо пікнік буде проходити в лісі, не забудьте взяти з собою засоби від комарів. Іноді ці комахи бувають настільки настирливими, що можуть навіть зіпсувати відпочинок.

І не забудьте про аптечку. Ніхто не хоче думати про погане, але на природі можуть трапитись різні несподівані ситуації. Тому краще мати під рукою бинт, перекис водню, вату, лейкопластир та зеленку.

Бажаємо вдалого відпочинку!

22 Серпня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті