Як правильно позувати для фотосесії на пляжі?

Від літнього відпочинку ми прагнемо узяти максимум, у тому числі привезти з відпустки яскраві знімки, які нагадуватимуть нам про приємно проведений час і якими хочеться ділитися з друзями. Але не завжди власні фото у купальнику нас влаштовують, і справа зовсім не в зайвих кілограмах або сантиметрах (згадайте моделей плюс сайз, які фантастично виглядають навіть у спідній білизні). Справжня причина більшості невдалих пляжних фотографій у неправильній позі або невдалому ракурсі. Тому ми продовжуємо розкривати тонкощі фотопозування, і у цій статті розповімо про те, як робити гарні фото на пляжі, незалежно від особливостей вашої фігури.

Час читання: 6 хвилин та стакан лимонаду 🥤

статья доступна на русском языке

Як позувати на пляжі?

Щоб фотосесія на пляжі максимально вас порадувала, візьміть на озброєння пози з цієї добірки.

Стоячи

Дівчина в білому купальнику

Позування на пляжі

Фото зі спини у купальнику

Ваша постава – це запорука вдалого фото, тому завжди слідкуйте за спиною і плечима. При цьому намагайтеся не напружуватися, адже ваша поза для фото на пляжі має виглядати невимушено.

EVA в инстаграм

Не менш важливу роль відіграє постановка ніг. Станьте боком або півбоком і зігніть передню ногу, поставивши її на мисок, зробіть півкроку вперед і виставіть стегно, станьте навшпиньки і схрестіть ноги – ці прийоми допоможуть вам виглядати стрункіше під час фотосессії на морі.

У жодному разі не ставайте прямо відносно камери – так ваша фігура виглядатиме грубо, а сам знімок здаватиметься пласким.

В пів оберта

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Фотографії в пів оберта з чуттєвим поглядом через плече виглядають ніжними і спокусливими одночасно. Вони підійдуть в тому числі для повненьких дівчат. Фотографуючись у такій позі, також не забувайте про поставу і не опускайте підборіддя. У цьому ракурсі дуже виграно виглядає суцільний купальник з відкритою спиною. А сміливиці можуть обійтися одними лише плавками, прикривши бюст рукою.

Фотографуючись зі спини або у півоберта, встаньте навшпиньки – так ваші сідниці і ноги виглядатимуть більш підтягнутими.

Сидячи на п’ятах

 Фото у купальнику сидячи на п'ятах

Фото з оголеною спиною на пляжі

Фото сидячи на піску на морі

Позування сидячи зі спини

Фото на морі сидячи

 

Фото сидячи – найпідступніші, не лише для повних дівчат, а й для будь-якої комплекції. Їх необхідно продумувати до дрібниць, інакше ви ризикуєте виставити напоказ найменші недоліки фігури.

Все тому, що сидячи на піску, важко контролювати поставу – не сутулитися, тримати плечі рівними, а живіт підтягнутим. Якщо вам це не вдається, а також якщо ви не вважаєте свої ноги достатньо стрункими, можна сфотографуватися, сидячи на п’ятах. Така поза для фото на морі вдало демонструє жіночні вигини тіла. Для цього максимально відведіть назад сідниці і прогніться у спині. Неідеальні стегна можна приховати за допомогою парео.

Цікаво по темі: Пляжні локони — зачіски для літнього настрою

Ноги на передньому плані

 Коли ж ще демонструвати стрункі ніжки, як не під час фотосксії на пляжі! Фотографуючись на шезлонгу, на надувному матраці або просто на піску, розверніться ногами до фотографа і попросіть його сфотографувати вас під кутом, щоб на фото ваше тіло утворило діагональ – так ноги виглядатимуть ще довшими, а сама композиція стане динамічнішою.

Фото на морі з ногами на передньому плані

 Фото лежачи у воді

Цікаво по темі: Ідеї ​​для фотосесії вдома

У басейні

Поза для фото сидячи біля бассейну  

Дівчина фотографується біля басейну

Фотографуючись у басейні, також необхідно обирати правильну позу та ракурс. Не спирайтеся на край басейна обома ліктями – так ваша поза для фото виглядатиме напруженою, а корпус і руки здаватимуться масивними. Спробуйте зробити упор на один лікоть, а іншу руку розслабити. Положення ваших рук повинне бути асиметричним, а саме фото має бути зроблене зі зміщенням точки зйомки (портрет у три чверті), оскільки при фронтальному положенні камери (анфас) ваша фігура виглядатиме пласкою і обрізаною.

Камера повинна бути розташована на рівні ваших очей, або трохи вище, але так, щоб було видно шию. Опущена голова і підняті плечі також здатні зіпсувати кадр.

Цікаво по темі: Як зробити ідеальне селфі

Вид зверху

Фото дівчини у воді згори

Ляжте на спину, розсипте волосся по піску і попросіть фотографа зробити знімок зверху.

Це необов’язково має бути фото у повний зріст (хіба що у вашому розпорядженні є спеціальний штатив або дрон), поясний портрет виглядатиме не менш ефектно. А якщо додати у кадр пляжних аксесуарів і цікавих дрібничок, то можна отримати майже flat lay, тільки з вами в якості центрального елементу композиції.

У русі

 Динамічні, «живі» фото здатні компенсувати будь-які недоліки у зовнішності моделі або непрофесіоналізм фотографа. Не вмієте або не любите позувати – робіть ставку на рух і емоції. Використовуйте навколишнє середовище – вітер, пісок і морські хвилі допоможуть вам у створенні незабутніх кадрів. Ви маєте безмежний простір для творчості! Навіть звичайні невимушені і грайливі рухи, типу гри з хвилями, виглядатимуть на фото значно цікавішими, ніж напружено виставлені пози для фото на морі.

Динамічні сцени рекомендовано знімати з нижньої точки, коли положення камери нижче звичного рівня очей.

Аксесуари для пляжної фотосесії

Дівчина на пляжі з парео

Аксесуари у кадрі – це завжди плюс, і пляжні фото не є виключенням. Капелюх, окуляри або капці можуть стати елементом композиції або допоможуть зайняти руки, якщо ви не знаєте, у якому положенні їх тримати.

Парео – це не тільки рятівне прикриття для проблемних зон, а й предмет, який наповнить кадр динамікою. Фотографії з парео, що майорить на вітрі або пливе за водою сповнені легкості, мрійливості і романтизму. Ці ж емоції здатні передати й інші предмети пляжного гардеробу: туніки, сарафани, сорочки вільного крою з легких, струмливих тканин. Найкращим чином під час фотосесії на пляжі виглядатиме одяг світлих, природних та пастельних відтінків, а також строкаті і візерунчасті речі в етностилі.

В зав’язаному на стегнах парео бажано фотографуватися передом, а не зі спини, оскільки на фото ваші сідниці виглядатимуть пласкими.

Щодо габаритних предметів, типу надувного кола, матраца або дошки для серфінгу, то їх бажано тримати не перед собою, а позаду себе, інакше масивний об’єкт ділитиме вашу фігуру навпіл.

Фото на пляжі з накидкою

Цікаво по темі: Ідеї ​​фотографій з подружками: як отримати класні кадри?

Приклади фото з великими об’єктами

Фото з кругом на морі

Предмети, які знаходяться ближче до об’єктиву камери, на знімку виглядають більшими, ніж насправді. І навпаки — чим далі об’єкт, тим він здається меншим. Цей прийом можна використовувати, щоб сфотографуватися у виграшному ракурсі або зробити цікаві фото з різними об’єктами, розташовуючи їх ближче або далі від фотокамери.

дівчина з кругом та морозивом на фото біля моря

Порівняння поз

Поза впівоберта для фото на морі

А ви звертали увагу, як моделі керують своїм тілом, щоб створити ефектний силует на фото? Наприклад, їхні руки майже ніколи не розташовуються вздовж тіла — вони торкаються кишень або стегна. Такий ефект руху надає кадрам природності й робить фігуру стрункішою. Інша хороша поза — зі схрещеними ногами, так стегна виглядають худішими. А якщо, наприклад, підстрибнути з парео в руках, можна отримати цілу серію нехай і не таких вигідних, зате дуже живих фото.

Цікаво по темі: Підглянуто в Instagram: 10 поз для фото у місті

Причини невдалих пляжних фото

Дівчина з мокрим волоссям на морі

Неправильне освітлення

Вдале та невдале фото на морі

Щоб отримати гарні фото на пляжі, необхідно мати уявлення про роботу з природним світлом. Опівдні сонце надто яскраве, воно здатне виявити усі недоліки зовнішності. Крім того важко вибрати правильне положення відносно сонця. Якщо сонце світитиме прямо в обличчя, вам навряд чи вдасться не мружити очі. Якщо ж сонце знаходитиметься позаду, на фото вас взагалі не буде видно. Найкращий час для аматорської зйомки на морському узбережжі – близько 17:00, коли сонячне проміння падає під косим кутом. У цей час світло лягає м’яко, не створюючи різких тіней, а кольори на фото особливо насичені з легким золотим відтінком. До речі, якщо плануєте весільну фотосесію на природі, також варто орієнтуватися на цей час.

Надмірна статичність

Помилки позування на морі

Статична поза у відкритому купальнику видасть усе, що ви бажали б приховати. Ноги на ширині плечей, руки, що висять вздовж тулуба без діла, опущена голова і сутула спина – це те, чого категорично не повинно бути на пляжних фото. Загальне враження буде ще більш гнітючим, якщо ви стоятимете у такій фундаментальній нерухомій позі на фоні моря, яке перебуває у постійному русі.

Відсутність атмосфери і настрою

Дівчина у білому купальнику сидить біля басейну

Фотографуючись у відпустці, ми прагнемо зобразити легкість буття, тому на знімку має бути багато світла, «повітря» і простору.  Шукайте гарні, фотогенічні місцини і слідкуйте за тим, як змінюється пейзаж впродовж дня, щоб обрати найвдаліший час для зйомки.

Помилки позування на піску

Навіть якщо ви відпочиваєте у місці, яке не схоже на локацію для рекламної зйомки, можна створити бажану атмосферу за допомогою аксесуарів і цікавих деталей. Такою деталлю може бути коктейль або тарілка фруктів, гарна мушля, квіти, пальмове гілля, тощо.

 Зайві об’єкти у кадрі

Дівчина позує біля стіни

 Якщо ви відпочиваєте, скажімо, на Маврикію або Сейшелах, то проблем з мальовничим фоном у вас не буде. Натомість зробити гарні фото на пляжі в Одесі – ще той клопіт. В якості бонусу до морського пейзажу ви обов’язково отримаєте кількох колоритних курортників у кадрі. Тому для фотосесії на залюдненому пляжі краще обрати вранішні або вечірні години перед заходом сонця. У цей час можна уникнути скупчення людей і зробити гарні фото при правильному освітленні. В денні години, імовірніше, доведеться знімати зблизька. Але пам’ятайте: полудень – невдалий момент для фотосессій на морі.

Вдалий час для фото

Фото дівчини на морі у сонячному світлі

Усе залежить від того, в якій точці земної кулі ви відпочиваєте. Наприклад, влітку в наших широтах красиві знімки виходять вранці від світанку до 10-11 години і ввечері з 17-18 до заходу сонця. До речі, якщо плануєте весільну фотосессію на природі, також варто орієнтуватися на цей час.

Ближче до екватора ранок і вечір зміщуються, тому тут орієнтуйтеся на висоту сонця й тіні, які відкидають предмети. Вони мають бути м’якими, щоб не викривляти, а вигідно доповнювати кадр.

Цікаві фото в купальнику, можна отримати, перебуваючи на пляжі і зловивши момент, коли сонце низько, але ще не зайшло за горизонт (ввечері) або не піднялося надто високо (вранці). У цей час його світло особливо тепле та м’яко підсвічує.

Сподіваємося, що завдяки нашим порадам ви дізналися більше про те, як позувати на пляжі, щоб отримати гарні фото, а разом з ними приємні спогади про такий довгоочікуваний літній відпочинок.

Читайте також:

2 Липня / 2021 Дозвілля

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті