Як зробити ідеальне селфі

Я заздрю ​​дівчатам, чиї чоловіки або подруги гарно їх фотографують. Мої такі портрети закінчилися кілька років тому, я перестала просити сфотографувати мене, а потім і перестала подобатися собі на фото. Минулого року побачила анонс курсу Даші Самарцевої по зйомці автопортрета на мобільний телефон, і записалася в той же день. Хотіла навчитися робити вдалі кадри самостійно, а в інстаграм публікувати не тільки фото їжі і пейзажів. Прагнула зрозуміти, як зробити ідеальне селфі — і мені це вдалося.

Найціннішим результатом курсу виявилося не краще розуміння композиції, освітлення і позування, а новий погляд на себе. Те саме «я собі не подобаюся» вдалося відставити, а спроби фотографувати саму себе подарували мені можливість вчитися дивитися на себе з боку. Дивитися — і бачити. Робити кадри для себе і для Instagram. Пробувати. Грати. Бути сміливіше. Не робити кисле обличчя, коли бачиш домашнє завдання на тему «ню». Не боятися великих планів. І, головне, перестати сприймати все (і себе) дуже серйозно.

Час читання: 5 хвилин та стакан лимонаду 🥤

статья доступна на русском языке

Робимо селфі в домашніх умовах

 Рецепт гарного кадру можна упакувати в формулу: місце + ракурс + освітлення + поза + таймер. І, звичайно, настрій. Спробуйте сприймати процес як гру, розвагу, не створюйте особливих очікувань і отримуйте задоволення. Не бійтеся пробувати і помилятися — всі невдалі дублі можна видалити. Пошукайте на Pinterest ідеї для зйомки вдома, подумайте, яку атмосферу вам хотілося б зобразити, як хочеться виглядати, якими деталями наповнити кадр.

Підготуйте місце зйомки. Краще вибрати добре освітлену частину квартири, наприклад, поруч з вікном. Фон — однотонний, лаконічний, не обтяжений деталями. Якщо потрібно, знімайте картину зі стіни, прибирайте занадто яскравий плед з дивана, посуньте стіл, щоб його кут не влазив у кадр. Слідкуйте, щоб на фоні не було нічого такого, що «виростає» з голови (світильник, картина, штора) або «відрізає» шию. Зробіть пару кроків від стіни до камери — це додає світлинам глибини і обсягу.

Селфи-1| EVA Blog

 Цікаво по темі:«Як правильно позувати для фото: 11 секретів»

Як вибрати вдалий ракурс

Ракурс — розташування камери відносно вашого зросту. Якщо знімаємо портрет, розміщуйте камеру таким чином, щоб вона була на рівні очей або трохи вище. Якщо робимо кадр в повний зріст, буде краще, якщо камера буде стояти на рівні сонячного сплетіння — тоді і тіло, і кінцівки виглядають пропорційними і гарними. Телефон можна ставити на стопку книг, щоб домогтися потрібної висоти, або в широку чашку, або придбати штатив.

Как выбрать удачный ракурс | EVA Blog

Пам’ятайте про правило третин. У камері майже кожного смартфона є сітка, яка ділить кадр на три частини по горизонталі і по вертикалі. При зйомці автопортрета стежте, щоб обличчя потрапляло в точку перетину цих ліній на сітці або щоб очі знаходилися на одній з ліній.

 Цікаво по темі: «Мінімум макіяжу — створюємо природні образи» 

Освітлення для ідеального селфі

Селфі можна робити як з природним освітленням, так і з штучним. Вранці і ввечері сонце пробивається через кілька шарів атмосфери, що робить його не таким агресивним, як, наприклад, вдень. М’яке розсіяне світло, що виникає в хмарну погоду, добре підходить для портретної зйомки, а ось світло опівдні може «намалювати» різкі тіні під очима і під носом, і підборіддя буде відкидати тінь на шию. Чим ближче обличчя до джерела світла (наприклад, до вікна), тим сильніше буде контраст між тінню і світлом.

Освещение для идеального селфи | EVA Blog

Для штучного освітлення можна використовувати свічки, ліхтарик, настільну лампу і все, що підкаже вам фантазія. Експериментуйте з різними видами світла, подивіться, як змінюється картинка, коли використовуєте тільки один вид світла або одразу обидва.

Малююче світло висвітлює об’єкт зйомки і створює основну картинку. Джерело світла найкраще розташувати під кутом 45 градусів збоку від обличчя і на стільки ж вище рівня голови таким чином, щоб воно, камера і модель склали трикутник. Контурне світло відокремлює об’єкт або модель від фону, підсвічує його ззаду або сильно збоку. Таким чином може вийти ореол і глибокі, цікаві знімки.

 Цікаво по темі: «Ідеї ​​для фотосесії вдома»

 Пози для вдалого селфі

 1. Не намагайтеся прийняти «симетричну» позу. Навіть в природі симетрія зустрічається нечасто, тому асиметрія виглядає цікавіше. Рухайтеся, спостерігайте за собою і за тим, це виглядає, не бійтеся невдалих спроб — іноді між парою невдалих можна зловити момент, на якому один маленький рух «зробить» весь кадр.

2. Ніколи не направляйте лікті і коліна в кадр. Відводьте суглоби в сторону від камери, і побачите, наскільки витонченішою виглядає фігура.

Позы для удачного селфи | EVA Blog

3. Заповнюйте собою весь кадр. Буває велика спокуса сісти на стілець або диван, і спробувати зайняти якомога менше місця. Не треба так! Тримайте поставу, сідайте в півоберта, відведіть коліна з кадру, одну ніжку можна витягнути злегка вперед і в кут кадру — це візуально її подовжить.

4. Акцентуйте увагу на красивому, не ховайте те, що вважаєте в собі непривабливим. Покажіть тонкі лінії, спробуйте виставити вперед зап’ясті тонкою частиною, а не долонею в камеру, показати ключиці, уперти руки в талію…

Селфи-5 | EVA Blog

5. Коли робите фото в повний зріст, намагайтеся не нахилятися вперед — ноги тоді виглядають коротшими, а тулуб крупнішим. Спробуйте витягнути ніжку вперед в кут кадру і трохи відхилитися назад, і — вуаля! У вас тут же з’явилися ноги «від вух» і витончені вигини тулуба.

Фотографія — це схоплена емоція. Зліпок моменту. Деталі. Я із задоволенням поділилася з вами тим, що запам’ятала і випробувала після курсу. Впевнена, ви теж відчуєте бажання навчитися робити світлини цікавіші, ніж фото з витягнутої руки або в дзеркалі туалету, а в подорожах і на зустрічах з подругами вже не обов’язково треба буде просити когось «натиснути на кнопочку».  Тепер ви знаєте, як зробити ідеальне селфі, а незабаром подружитеся і з таймером. І, сподіваюся, що під час зйомки самої себе вам буде легше розслабитися, дозволити собі дуріти, приймати самі різні пози, не боятися показатися смішною або дивною — тому що є тільки ви і камера. Наодинці з нею народжується чудове відкриття, що ви — красуня, і неважливо, чи є на вас прикраси і макіяж, або тільки рушник після душу.

 Цікаво по темі: «Зірка online-вечірки: поки є час, вчимося робити цікавий мейк»

Цю статтю добре доповнюють:

1 Червня / 2020 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність