Сяй і спокушай: беремо на озброєння шимер і автозасмагу

Бронзова рівна засмага — мрія багатьох дівчат. А якщо ще додати загадкового сяйва, то можна відчути себе богинею. Саме тому попит мають автозасмага і шимери — спеціальна косметика для нанесення на тіло та обличчя.

Час читання: 5 хвилин та склянка лимонаду 🥤

статья доступна на русском языке

Як і куди наносити шимер

Бронзова засмага

Шимер — це продукт, який надає шкірі природного сяйва. Його випускають у різних формах: рідина, крем або пудра. До складу входять мікроскопічні блискітки та основа. Вони створюють ефект доглянутості з легким блиском.

Цікаво по темі: Як обрати крем для обличчя з SPF-захистом?

Наносити шимер можна куди завгодно, але зазвичай обмежуються відкритими ділянками тіла: обличчя, шия, зона декольте, руки та ноги. Особливо популярні шимери влітку, коли одяг дуже відкритий. Помірний блиск можна використовувати хоч щодня, а от сильно сяйливі шимери краще залишити для вечірнього макіяжу.

Використовувати продукт потрібно правильно:

  • підбирайте косметику залежно від текстури, наприклад, лосьйон розтирають руками, пудру наносять пензликом, а крем добре тушується спонжем;
  • не перевищуйте міру: блиск повинен бути помітним під певним кутом, а не світитися, як новорічна ялинка;
  • вибирайте шимер із потрібним підтоном: рожевий, золотистий, білий, сріблястий тощо;
  • обмежтеся тонким шаром засобу, адже зайва кількість підкреслить нерівності шкіри та зморшки.

Шимери використовують практично всі зірки Голівуду, тож не бійтеся спробувати й ви!

Плюси та мінуси автозасмаги

Плюси і мінуси автозасмаги

Отримати природну засмагу не завжди можливо, та й тривале перебування під сонцем шкодить шкірі. Тому автозасмага — чудова альтернатива, коли хочеться зробити шкіру більш смаглявою.

До складу продукту входять хімічні речовини та пігменти, які проникають у верхні шари шкіри. Засіб створює відтінок засмаги, який проявляється через 1-5 годин після нанесення. Бронзанти тримаються лише кілька годин, а автобронзанти — до 20 днів. Для підтримання кольору потрібно регулярно повторювати процедуру.

Такий продукт ідеально підходить, якщо:

  1. У вас алергія на сонце або чутлива шкіра, але хочеться мати засмагу.
  2. Не хочеться ходити на пляж і довго перебувати під сонцем.
  3. Необхідно швидко засмагнути.
  4. Є протипоказання до соляріїв.

Автозасмага діє швидко й ефективно, але такий спосіб зміни відтінку шкіри не позбавлений і серйозних недоліків. Компоненти косметики можуть викликати алергію, подразнення. Спирт у складі продукту сушить шкіру. Крем закупорює пори, тож шкіра погано дихає.

Цікаво по темі: «Як швидко підготувати шкіру до пляжу за допомогою автозасмаги»

До того ж існує ризик нанести штучну засмагу нерівномірно, з плямами та розводами. Причому виправити ситуацію практично неможливо. Невдалий тон засобу створює зелений або жовтуватий відтінок на шкірі, тому вибирати автозасмагу слід дуже уважно, а перед нанесенням обов’язково протестувати косметику на невеликій ділянці шкіри.

Як змити невдалу автозасмагу

Як змити автозасмагу

Змити автозасмагу швидко — дуже важке завдання. Зрозуміло, що йдеться про автобронзанти, які працюють у дермі, а не на поверхні. Повністю змити засіб, особливо якщо він був нанесений на шкіру кілька годин тому, уже не вийде. Але можна трохи освітлити шкіру, щоправда, способів небагато:

  1. Чистка (ексфоліація). У домашніх умовах можна використовувати жорсткий скраб.
  2. Косметична олія, бажано дитяча. Нанести на тіло товстим шаром, залишити на 10-15 хвилин, розпарити тіло у ванній та очищати мочалкою.
  3. Для невеликих ділянок готують лимонний розчин зі свіжого лимонного соку і води в пропорції 1:1. Змоченим ватним диском потрібно пройтися по плямах від засобу.
  4. Спеціальний ремувер. Найбезпечніший і ефективний засіб, але його складно знайти. Та й коштує ремувер недешево.

Жоден домашній метод не гарантує повного видалення автозасмаги. Шанси на успіх — 50 на 50. Тому не шкодуйте грошей на якісний бронзатор і обережно працюйте з ним, дотримуючись інструкції.

Рейтинг найкращих шимерів і автозасмаги

Дівчина з сяючою шкірою

Рекомендуємо якісні бюджетні шимери:

  • Bielenda Magic Bronze із золотою перлиною. Цей бальзам створює м’яке сяйво. Засіб не утворює плівки на шкірі, не залишає слідів. Шимер також містить живильні компоненти;
  • Bronze Mr.SCRUBBER містить кокосову олію. Засіб створює делікатний ефект штучної засмаги з ніжним сяйвом, вирівнює колір і чудово зволожує;
  • Mermade Gold Champagne для тіла допоможе підкреслити засмагу ненав’язливим бронзовим мерехтінням. Має зручний формат для тревел-косметички. 

Красива засмага

ТОП-3 засоби для автозасмаги:

  1. Сироватка-автозасмага для обличчя Hillary допоможе отримати приємний відтінок шкіри з легким сяянням. Ніжна текстура дозволяє нанести засіб рівномірно, не містить сульфатів та силіконів. Український виробник обіцяє, що ефект від використання триватиме протягом 2-3 тижнів. 
  2. Молочко-автозасмага для обличчя та тіла Topicrem ніжить шкіру приємною олійно-кремовою текстурою. Французський виробник звертає увагу на DHA та гліцерин природного походження у складі формули. Особливо оцінять володарки сухої та чутливої шкіри.
  3. Спрей-автозасмага для тіла Collistar допоможе мати приємну засмагу, навіть якщо ви дуже давно не були на пляжі. Окрім того, шкіра буде м’якою та зволоженою завдяки вмісту у складі вітаміну Е.

Якщо ви помічали за собою гострі алергічні реакції на косметику, то перед нанесенням автозасмаги зверніться до лікаря. Навіть умовно безпечні засоби можуть негативно впливати на здоров’я шкіри, особливо якщо ви маєте чутливість до окремих компонентів.

Цікаво по темі: «Літній капелюшок — ваш ідеальний образ»

Тепер ви знаєте трохи більше про шимери та автозасмагу, тож саме час сяяти! Довіряйте тільки перевіреним виробникам і дотримуйтесь інструкції.

Читайте також:

12 Серпня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Илона

    Классный набор

  2. Илона

    Крутая косметика

  3. Юлия

    Классный набор!

  4. Катерина

    Очень полезная статья, спасибо за информацию!

Рекомендовані статті