Коли настане мир: місця, куди ми поїдемо в Україні після того, як закінчиться війна

Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову,

і мову її солов’їну.

— Володимир Сосюра, «Любіть Україну!»

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от UKRAЇNER (@ukrainer_net)


Цитуючи видатного українського поета, ми хочемо нагадати, що в усі часи Україна була і залишається мальовничою, прекрасною країною з багатою культурною і природною спадщиною. У нашій батьківщини є безліч безцінних скарбів: могутні хребти Карпатських гір, широкі простори Чорного моря, національні парки, стародавні замки, фортеці і поряд з ними прогресивні міста, які зберегли в собі романтичний дух старовини. І усе це неодмінно варто побачити на власні очі, але вже після нашої перемоги. Ми поспілкувалися з деякими українськими блогерами, щоб дізнатись, які місця рідної країни вони бажають відвідати в першу чергу. Крім цього, наша редакція поміркувала, куди б ми порадили поїхати нашим читачам і склала власний список цікавих українських локацій. Тож діставайте свої планери і починайте занотовувати😉

Час читання: 15 хвилин та чашка латте ☕

статья доступна на русском языке

Назад до Києва з Анастасією Прокопів

Пригадуючи свої студентські роки, Анастасія хотіла на деякий час повернутись до Києва.

Ще до війни я хотіла пожити трішки в Києві. Цікаво було знову відчути цей масштаб з часів, коли я жила там студенткою. Маю там багато друзів і навіть рідних. Мабуть, якраз реалізую цей задум. Також з‘явилось бажання поїхати до Чорного моря, а особливо сумую за Кримом. З дитинства подорожували туди сім’єю майже кожен рік. Сподіваюсь, і така можливість скоро з‘явиться😌” — розповідає наша перша героїня.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от UKRAЇNER (@ukrainer_net)

Рафтинг, пляж і зоопарк з Сонею Пенковою

Українська б’юті-блогерка Соня Пенкова обрала для себе наступні п’ять напрямків, куди вона поїде після війни.

1. Мигійські пороги

Це дивовижне місце розташоване біля села Мигія на Миколаївщині. Воно представляє собою ланцюг з 12 порогів на річці Південний Буг. Найчастіше сюди приїздять рафтери, а також ті, хто бажає помилуватись мальовничим гранітним кар’єром і старовинним млином.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от UKRAЇNER (@ukrainer_net)

2. Ланжерон

Відомий одеський пляж приваблює мандрівників тим, що тут можна добре відпочити біля моря, і водночас відвідати дельфінарій, завітати до парка Шевченко, звідки відкривається панорама всього узбережжя, заливу і міського порту.

3. Миколаївський зоопарк

Заснований більше ста років тому, зоопарк прихистив багато рідкісних, екзотичних тварин з усього світу. Кращого місця для сімейного відпочинку годі й шукати!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Миколаївський зоопарк (@nikozoopark)

4. Дендропарк «Софіївка»

Однією з найцінніших природних пам’яток України є саме Софіївський парк, де можна побачити унікальні види рослин, прогулятися серед фонтанів, античних статуй, штучних озер і сфотографуватися на одному з мальовничих мостів.

5. Хрещатик 

Серце нашої столиці, вулиця, відома на весь світ, поряд з П’ятою авеню, Пікаділлі і Єлисейськими Полями! Саме тут розташовані визначні історичні та архітектурні пам’ятки міста, безліч сувенірних крамничок і кав’ярень, що ховаються у тіні алеї каштанів❤️

EVA в инстаграм

Побачити міста-герої з Василем Пилиповичем

Василь поставив собі за ціль поїхати до славетних міст-героїв.

“Після завершення війни я відвідаю наші міста-герої України, а саме: Чернігів, Маріуполь, Харків, Бучу та Ірпінь. Поїду жити, як турист, в усі міста і відвідаю основні і значні локації у кожному місті-герої.” 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Love Chernihiv Чернігів (@love.chernihiv)

Що ж, вважаємо, що то буде дійсно цікавий і важливий експірієнс для наших блогерів, тому побажаємо їм здійснення всіх їхніх планів. І переходимо до власних рекомендацій щодо мандрівок Україною.

Також буде цікаво: Як провести літо у місті і не пошкодувати про це

Топ-5 українських локацій, які варто відвідати після війни

Для себе ми відзначили не тільки пам’ятки природи і архітектури, а й розважальні та бізнес-простори, де можна круто попрацювати і відпочити:

Бакота — це не просто село на Хмельниччині, “а туристична мекка” для сучасної молоді, яка полюбляє активний відпочинок і фототуризм. Містечко багате на дивовижні краєвиди Подільських Товтр і Дністра. До того ж, звідти можна легко дістатись Кам’янця-Подільського, Хотина і знаменитих підземних пам’яток Тернопільщини.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ukraine | Україна (@ukrainian_travels)

Чернівецький національний університет — витвір архітектурного мистецтва, створений у другій половині 19 століття. Цей комплекс споруд з першого погляду нагадує кращі європейські університети, проте, придивившись до його величних цегляних стін, струнких веж і етнічних буковинських мотивів, втілених у внутрішньому оздобленні приміщень, відразу відчуваєш його автентичність і неповторність.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Україна 💚💛 Ukraine 💙💛 (@_ukraine.one_)

Кінбурнська коса — ідеальне місце для мандрівників-самітників. Розташована між Чорним морем, Дніпро-Бузьким лиманом і Ягорлицькою затокою. Її фішка у тому, що тут можна відпочити на мальовничому пустинному пляжі і насолодитись красою дикої природи, подалі від шуму і метушні міських курортів🏝

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Цікаві мандрівки Україною (@ua.mandrivka)

!FESTrepublic — відомий серед львів’ян креативний простір, що базується на території колишнього заводу. Знаходиться у двадцяти хвилинах від центра міста. Тут на гостей чекають книгарня, торгівельний центр, кав’ярні, а також різноманітні фестивалі, вечірки і музичні концерти.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от !FESTrepublic (@festrepublic)

Промприлад.Реновація — сучасний центр коворкінгу, мистецтва та освіти у Івано-Франківську. Якщо ви мріяли подорожувати країною і не відірватися від роботи, то це місце стане для вас мастхевом!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Promprylad.Renovation (@promprylad)

Ми дуже сумуємо за можливістю вільно їздити Україною і чекаємо перемоги, щоб разом відкривати нові горизонти нашої дивовижної країни!

Читайте також:

30 Травня / 2022 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність