Встигнути все — справи, які потрібно встигнути закінчити до Нового року

У грудні час ніби прискорює хід – стільки справ належить виконати, стільки рішень прийняти! Спланувати свято, вибрати подарунки, закрити робочі питання – і це тільки вершина айсберга. Вже з початку місяця наш експерт Анастасія Арьє пише довгий список того, що хоче встигнути до нового року, і він виручає її щороку. Опустивши кілька особистих пунктів, Настя показує нам інші – читайте, складайте свій список, і нехай ваш грудень буде плідним і без стресу!

1. Віддати борги. Це стосується не тільки фінансів, але і всього, що вам не належить – можливо, ви брали у колеги книгу почитати, або позичали у подруги плаття на корпоративну вечірку? Згадайте, знайдіть чужі речі, переконайтеся, що вони в порядку – і поверніть власникам.

2. Зробити добру справу і допомогти тим, хто потребує нашої допомоги. Наприклад, годувати птахів і бездомних тварин у дворі – взимку їм особливо важко знайти їжу; приєднатися до волонтерів, які збирають подарунки для дітей в інтернатах або пенсіонерів в будинках для людей похилого віку; зробити пожертвування в перевірений фонд або знайти ще якусь можливість взяти участь в житті інших людей.

3. Завершити важливі справи на роботі: довести до логічного кінця проект, закінчити звіт, оплатити рахунки, вислати клієнтам все, що обіцяли в ці терміни – ви самі знаєте, де які «хвости» залишилися у вас до грудня.

4. Вирішити, де, як і з ким зустрічати Новий рік. Вдома – затишно і тепло, у друзів на дачі – весело і бурхливо, в ресторані – урочисто і при свічках? В горах, на морі, а, може, прямо в літаку?

5. Скласти плейлист для свята. Починати слухати за тиждень до нового року і заряджатися атмосферою.

6. Якщо намічається сімейне свято вдома, продумати меню і зробити закупівлю продуктів. Я часто пишу два списки – того, що можна купити заздалегідь і не штовхатися в чергах (наприклад, алкоголь, делікатеси на кшталт ікри або креветок) і те, за чим потрібно вибратися прямо перед святом (салат, молочні продукти, хліб тощо).

7. Позбутися від усього зайвого! Те, що ви вже не одягаєте і не збираєтеся – викинути, віддати або продати, зробити ревізію у ванній кімнаті і косметичці, перебрати документи і журнали, знайти час для «антресолей» – всіх місць, де скупчується явний і неявний мотлох. Попрощатися з ним!

8. Зробити грандіозне прибирання оселі – спільно всією сім’єю, або делегувати.

9. Прикрасити будинок. Серед моїх фаворитів – штучна ялинка і кульки різних розмірів, гірлянди на вікнах, вінки з гілок, свічки в глиняних формах і дерев’яні фігурки оленів, зайців та інших лісових мешканців.

10. Прочитати гороскоп на наступний рік і зробити висновки, якщо ви в них вірите, або просто посміятися, якщо вважаєте гороскопи несерйозним заняттям. Можна зберігти посилання або аркуш з журналу і перечитати наступного грудня – чи будуть збіги?

11. Вибрати і купити подарунки для себе і близьких. Починайте думати про це на початку місяця, поки в магазинах ще не почалася метушня і черги до прилавків (не кажучи вже про черги в каси). Я найчастіше замовляю подарунки онлайн – спокійно сидячи вдома з чашкою чаю, без пресингу «купи дві штуки – отримай третю в подарунок», без товкучки і головного болю від різної музики, яка звучить в кожному магазині.

12. Підписати листівки від руки. Мессенжери, імейли і соціальні мережі вибухнуть привітаннями від друзів і знайомих, але кілька теплих рядків від руки, мені здається, будуть приємні будь-якій людині.

13. Вибрати новий щоденник або планер. Якщо ви любите готові, вас чекають канцелярські магазини, якщо вважаєте за краще скачати і роздрукувати – в інтернеті повно варіантів. Правда, більшість з них англомовні (і тиждень починається з неділі), але до цього можна звикнути. Або зробити свій власний планер!

14. Підвести підсумки року. Похвалити себе за те, що вдалося, і не бути до себе надто суворою щодо пунктів, які залишилися невиконаними. Їм, навпаки, приділіть особливу увагу і подумайте – чому не вдалося? Щось перестало бути актуальним? А, може, не кожна мета по-справжньому ваша (а «мамина», «подруги» або «чоловікова»?).

15. Написати цілі на рік прийдешній. Хай там окрім кар’єрних устремлінь, списку книг до прочитання, мрії про подорожі та інших важливих моментів знайдеться місце такого пункту, як «турбота про себе». Комусь потрібно пити більше води, комусь – частіше бувати на свіжому повітрі, комусь дивитися комедії, а комусь знаходити можливість побути на самоті. Всі ми в глибині душі знаємо, що і як було б здорово зробити для себе. Давайте в наступаючому році робити це!

6 Грудня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA