Перше побачення: на що звернути увагу

Соціальні мережі та додатки на кшталт Tinder все частіше стають місцем знайомств. І незалежно від того, чого ви хочете — флірту і легкості або стосунків, що увінчаються створенням сім’ї, на першому побаченні можуть з’явитися тривожні дзвіночки.

На що звернути увагу на першому побаченні?

1. Місце і час зустрічі

Якщо вибір місця зручний тільки чоловікові або просто здається вам дивним (квартира його друга, кафе на околиці міста, пропозиція «погуляти в парку» в морози) — поміркуйте, чи варто погоджуватися. Ті, хто готові зустрічатися лише в будні, але не у вихідні, можуть виявитися не такими вільними, якими хочуть здаватися.

2. Зовнішній вигляд

Це тільки приказка добре звучить про «зовнішність — не головне», і часто вона дійсно не визначає успішність стосунків. У житті ж зовнішній вигляд — перша точка контакту з іншою людиною. Навіть якщо чоловік гарний як Аполлон, але, припустимо, неохайно одягнений, у нього недоглянуті руки або від нього пахне потом — ви й без мене знаєте, що це поганий знак.

3. Манери

Запізнення, погані манери за столом, паління у вашій присутності, не запитавши дозволу, постійне відволікання на телефон свідчать про те, що чоловік не дуже намагається справити на вас враження. Адже спочатку багато людей хочуть здаватися кращими, ніж є насправді… Якщо це — його найкраща версія себе, то чекає на вас далі?

4. Розмови про минулі відносини

Немає нічого страшного в тому, щоб порушити тему «колишніх». Як на мене, на першій зустрічі припустимий контекст типу «мої минулі стосунки тривали кілька років, і зайшли в глухий кут» або «розрив був для мене непростим». Якщо ж чоловік в деталях розповідає, що було не так, зневажливо озивається про колишню пасію, звинувачує її у всіх складнощах або, навпаки, занадто довго розхвалює її і транслює думку, що такої чудової жінки в світі точно немає, нічого хорошого це не означає. У першому випадку стає ясно, що людина не критична до себе і звикла перекладати відповідальність на інших, у другому — можливо, чоловік ще має почуття до іншої жінки або сподівається на відновлення їхніх стосунків.

Цікаво по темі: Метч або свайп: чи сумісні у вас із ним знаки Зодіаку?

5. Категоричність

З людьми, для яких «існують тільки дві думки: неправильна і моя» непросто будувати навіть діалог, не кажучи про стосунки.

6. Зауваження

Почули на свою адресу зауваження з приводу одягу, зачіски, кольору лаку на нігтях вже на першій зустрічі? Допивайте вино або каву і прощайтеся. Подібні висловлювання на початку знайомства — натяк на деспотичність.

Буває, чоловік виглядає прихильним до вас, але чіпляється до всього навколо: освітлення в кафе недостатньо яскраве, офіціантка не так посміхнулася, не підігріли посуд перед подачею на стіл, стілець занадто жорсткий… Люди, які схильні концентруватися на негативі, рідко отримують задоволення від життя.

7. Хвастощі

Високий рівень доходів і досягнення в будь-якій сфері важливі, але є відчутна грань між спокійним визнанням своїх успіхів і нестримним вихвалянням. Ви напевно зумієте відрізнити одне від іншого і зробите висновки.

8. Інтереси та спосіб життя

Припустимо, якщо ви відмовилися від вживання м’яса з етичних міркувань, а ваш новий знайомий захоплений полюванням і з захватом розповідає про те, яке задоволення воно йому приносить, зрозуміло, що шансів на продовження знайомства дуже мало. Але що, якщо таких контрастних інтересів у вас обох немає? Зверніть увагу на баланс роботи і відпочинку в житті чоловіка, і його уявлення про те, якими в ідеалі повинні бути вихідні. Якщо ваш спосіб життя не збігається з графіком і завантаженням потенційного партнера, і ви не маєте наміру підлаштовувати його під іншого, це стане джерелом незручностей і можливих розбіжностей.

9. Монолог або діалог?

Чоловік ставить запитання про вас і слухає? Розповідає про себе? Є відчуття гри в пінг-понг? Я вас вітаю, діалог та зацікавленість один одним — це чудово. Якщо ж ви слухаєте весь вечір нескінченний монолог, схоже, чоловікові потрібні лише вільні вуха, і ваша особистість, інтереси і бажання його не цікавлять.

10. Багато лестощів

Комплімент може прозвучати приємно, але лестощі і занадто багато хвалебних слів на першій зустрічі — явний перебір.

І, звичайно, слухайте свою інтуїцію. Будь-які тривожні знаки можуть не виглядати такими для інших, але зачеплять вас, і це важливіше універсальних списків про манери-інтереси-зовнішній вигляд. Якщо вас щось насторожує, викликає роздратування, тривогу або занепокоєння — орієнтуйтеся на свої відчуття. І нехай ідеальних перших побачень не існує, я від душі бажаю вам приємних і хвилюючих знайомств.

 

Вам можуть бути цікаві інші мої статті на схожу тему:

1. Місце зустрічі: де шукати своє кохання

2. Як приймати компліменти

3. Таємна закоханість: що робити, якщо обранець вас не помічає

19 Листопада / 2020 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *