Блазень Таро: значення та поєднання карти

Двадцять другий Старший Аркан — Блазень (Дурень). Хоча в популярних колодах Таро він пронумерований як нульовий, але при розрахунку аркана по даті народження йому відповідатиме цифра 22. В передбаченнях на майбутнє ця ворожильна карта зазвичай вказує на готовність з дитячим азартом йти назустріч новим починанням. А як аркан Блазень впливатиме на характеристику людини, якій він випав по даті народження? Дізнавайся на EVA Blog!

Час читання: 8 хвилин та шоколадка 🍫

статья доступна на русском языке

Аркан Блазень: дизайн карти Таро

1-Аркан-Блазень-дизайн-карти-Таро

Аркан Блазень часто зустрічається під назвою Дурень. І в нумерації карт Таро його відмічають цифрою нуль. Таким чином його енергія відкриває Старші Аркани. Але при розрахунку карти по даті народження, яка не може дорівнювати 0, Блазню відповідає цифра 22.

У колоді Таро Райдера Уейта аркан Блазень нагадує менестреля, що стоїть на краю обриву, ніби на сцені. В руках у нього квітка, а біля ніг стрибає білий пес. Більшу частину карти займає жовте небо, а вдалині видніються засніжені гори. Тлумачення карти у розкладах на майбутнє вказує на наявність потенціалу йти новим шляхом.

Шукай EVA Blog в Instagram

У Таро Світлого Провидця чекає не класичний чоловічий образ.  Дівчина у жовтій сукні тримається за гілку дерева, що росте біля обриву. Вона безтурботно звисає над озером, по якому мандалою йдуть кола. Тримає у руці кристал, можливо, саме він і викликає хвилювання на воді. Символіка ворожильної карти багато в чому про довіру: що гілка не обломиться, нога не оступиться, під водою не буде підводних каменів.

Цікаво на тему: Світ Таро: значення та тлумачення карти

Карта з Таро 78 дверей схожа з класичним Райдером Уейтом. Хлопець з вузликом на плечі десь в горах стоїть разом зі своїм псом біля краю схилу. І ключем відкриває невидимі двері у повітрі. В Таро 78 дверей карта має назву Дурень. Символіка в передбаченнях вказує на готовність сприйняти будь-який поворот сюжету.

2-Аркан-Блазень-дизайн-карти-Таро

Аркан Блазень (Дурень) в Таро Шаленого Місяця постає в образі чоловіка у смугастій червоно-білій піжамі та ковпаку для сну. Він чи то танцює, чи то намагається по воді врятуватися від риб, які прагнуть вкусити за ногу. Розшифровка карти вказує на спробу втекти від минулого, яку сама ж людина зводить нанівець, бо повертається до нього обличчям. Також символіка на малюнку акцентує увагу на свідомому та несвідомому у житті особистості.

Особливість малюнку нульового аркана у колоді Таро Манара — роздвоєння образу Блазня. В дівчини на колінах лежить дерев’яний чоловічок з довгим носом, що нагадує Піноккіо. Парочка ніби закохано дивиться одне на одного. Але символіка карти може мати у розкладах розшифровку про нерівні, співзалежні особисті стосунки, в яких один з партнерів веде, а інший є слухняною лялькою.

Цікаво на тему: Страшний Суд Таро: значення та поєднання карти

Загальна характеристика особистості з арканом Блазень

2-Загальна-характеристика-особистості-з-арканом-Блазень

Характеристика людини з арканом Блазеня вказує, що вона з дитячою безпосередністю готова відкривати для себе можливості світу.  Інколи через свою поведінку представники цієї карти дня народження здаються дивакуватими. Але часто за маскою наївності приховується тонка натура, з гострим розумом та вмінням швидко аналізувати ситуацію. Як в давні часи, коли дурник-блазень міг сказати під час карнавалу королю правду, яку жодна людина не наважилась би озвучити в інший час.

Людина з арканом Блазня легко порушує правила, якщо відчуває таке бажання. Не завжди зважує всі наслідки дій, йде за поривом, через що нерідко потрапляє у курйозні ситуації.

3-Весь-світ-сприймає-як-частину-великої-гри

Може поводитись досить безтурботно, необачно витрачати гроші. Весь світ сприймає як частину великої гри, тож досить філософськи ставиться і до радісних поворотів долі, і до сумних.

Цікаво на тему: Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Аркан Блазень у плюсі

Аркан Блазень у прямому значенні схильний до веселощів, не впадає у сум, не опускає руки. Може прикидатись дурником, щоб згладити та розрядити ситуацію. Прагне пізнавати світ, відкривати нове. Завжди готовий до пригод. Йому важливо постійно відчувати цікавість, тож часто змінює фокус уваги.

4-Аркан-Блазень-у-плюсі

Характеристика людини з арканом Блазень каже, що вона не сковує себе суспільними рамками, схильна до спонтанності та екстравагантності. Сміливо йде у зовнішній світ, щоб дізнатись, що захопливого та незвичного той приготував. Вміє насолодитись ситуацією. Але часом настільки захоплюється уявленнями про стан справ, що занадто ідеалізує його.

З дитячою безпосередністю слідує за покликом бажань, сприймає будь-який розвиток подій як частину загальної гри. Комунікабельна особистість, легко заводить знайомства. Має досить стабільне здоров’я, хоч і не докладає для цього активних дій. Легко витрачає гроші на спонтанні бажання.

Цікаво на тему: Як зробити камінг-аут і не нашкодити собі

Аркан Блазень у мінусі

У перевернутому значенні аркан Блазень нерідко проявляється як Безумець. Дитяча безпосередність обертається інфантильністю та невмінням контролювати емоції. Складно сприймає ситуації, коли щось йде не за планом. З притаманною дітям імпульсивністю неконтрольовано гнівається, може ставати агресивним.

5-Аркан-Блазень-у-мінусі

В мінусі посилюються складнощі з концентрацією, фокус уваги зміщується настільки часто, що справи припиняють рухатись хоч кудись.

Представники аркана Блазень, коли його енергія в перевернутому значенні, занадто нерозсудливі, неуважні до оточення та наслідків своїх вчинків. Внутрішня неготовність до нового підштовхує до дій, що виправдають допущені помилки.

Ще один варіант прояву енергії 22 (0) аркана Блазень у мінусі — апатичність, самообмеження, відсутність цікавості до життя, відмова від веселощів.

Цікаво на тему: Хто такий аб’юзер та як його розпізнати

Естетика 22 аркана Блазень у зовнішності

6-Естетика-22-аркана-Блазень-у-зовнішності

Безпосередність, схильність йти за імпульсом, готовність порушувати правила — все це відображається на естетиці аркана Блазень у зовнішності. Часом його представниці складають настільки екстравагантні образи, що складно визначитись, чи то революційно сміливо, чи то повний несмак. Але суспільна думка їх мало хвилює, адже головне — прислухатись до своїх бажань.

Жінки з цим арканом полюбляють експериментувати з кольором волосся. Для них природно бути в центрі уваги, і всі деталі зовнішності працюють на цю мету.

Цікаво на тему: 9 порад, як одягатися стильно і недорого

Як проявляється в одязі

7-Як-проявляється-в-одязі

Еклектичність, пошук себе у комбінації різних стилів, екстравагантні акценти підкреслюють естетику аркана Блазень в одязі. Навіть у повсякденні його представниці вибирають яскраві та насичені кольори, залишають пастельні тони жінкам з арканом Помірність. Також часто носять принтовані тканини, зокрема в горох, клітинку чи гусячу лапку. Легко поєднують спортивні та класичні речі.

При виборі одягу жінки з арканом Блазень (Дурень) часто надають перевагу акцентним деталям. Наприклад, це може бути бахрома, вишивка чи незвична фурнітура.

Сформувати образ в естетиці 22 (0) аркана Блазень допоможуть:

  • шапки, балаклави, капелюхи;
  • сонцезахисні окуляри;
  • яскраві сумки та рюкзаки;
  • акцентне взуття;
  • аксесуари з натурального каміння, в тому числі дорогоцінного.

8-Як-проявляється-в-одязі

Цікаво на тему: Найкращі хайлайтери для обличчя: ТОП-12 від EVA Blog

Як проявляється у макіяжі

9-Як-проявляється-у-макіяжі

Естетика 22 (0) аркана Блазень у макіяжі не боїться кольору та сміливих експериментів. Жодні модні правила та тренди не здатні обмежити політ фантазії. Якщо хочеться яскравих відтінків та глітерів у денному макіяжі — так тому й бути.

Жінки з арканом Блазень по даті народження часто експериментують з формою та кольором стрілок. В їх косметичці завжди є палетки тіней з яскравими відтінками, щоб перетворювати макіяж очей на міні витвір мистецтва. Не менше уваги приділяють контурингу, з дитячим завзяттям малюють собі “нове Я”. І тут важливо знайти баланс доцільності, щоб не перетворити обличчя на карнавальну маску. Часом краще обмежитись легким сяянням хайлайтера та глянцевим блиском помади, щоб залишитись в естетиці дитячої відкритості світу.

10-Як-проявляється-у-макіяжі

Рекомендовані товари від EVA Blog:

  • Палетка підводок GlamBee My Wings Neon, що має два тони, в кожному з яких 5 яскравих та насичених неонових кольорів. Нанось вологим пензликом, який йде у комплекті. Для кращої стійкості не забудь скористатися основою під тіні.
  • Рідкий глітер Lamel Professional Insta Glitter Bomb стане помічником і у макіяжі очей, і у створенні незвичних зачісок. Гарно тримається, радує цікавим мерехтінням.
  • Кольорова туш Shiseido Controlled Chaos MascaraInk у синьому, фіолетовому або зеленому відтінку. ЇЇ щіточка має спеціальну форму, яка сприяє ретельному профарбовуванню, а також корегує форму вій, підіймає та трохи підкручує їх.

Кохання, сумісність

11-Кохання,-сумісність

В особистих стосунках люди з арканом Блазень прекрасні на етапі цукерок та квітів. Вони вміють створити романтичну атмосферу, з ними легко та весело. Полюбляють фліртувати. Але коли чуттєва гра набридає, то й стосунки поступово опиняються у кризовому моменті. Представники аркана Блазень не люблять обмеження та зобов’язання, тож не поспішають до таких серйозних кроків як шлюб чи вагітність. Залишаються в парі лише поки закривають свої потреби.

Комунікабельна натура сприяє новим знайомствам, які з’являються так само легко, як і обриваються. В особистих стосунках схильні додумувати за партнера, проєктувати на нього свої цілі та емоції. Жінки з картою дня народження Блазень можуть легко маніпулювати почуттями чоловіка. І навіть коли прагнуть щирого кохання, бояться його серйозності.

12-Кохання,-сумісність

Люди з арканом Блазень можуть опинятись у співзалежних стосунках, схильних до батьківсько-дитячого розподілу впливу, коли один з партнерів відчуває себе вищим, важливішим за іншого. У такій парі треба докладати зусиль, щоб з’ясувати справжні почуття чоловіка, відчистити їх від нафантазованого.

У розкладах на кохання аркан Блазень у поєднання з картою Закохані прогнозує несерйозні стосунки заради приємних моментів.

Цікаво на тему: Ерогенні зони у чоловіків та жінок, про які варто знати

Аркан Блазень: призначення

В роботі та фінансах справи людини з арканом Блазень досить мінливі. Її діями часто керує настрій. Складно виконувати щоденні справи, легко втрачає цікавість до них, а отже і концентрацію.

13-Аркан-Блазень-призначення

Попри це, в плюсі завдяки комунікабельності та вмінню йти за поривом представник аркана Блазень може непогано заробляти гроші. А от з накопиченням значно складніше, бо не звик відмовляти собі у бажаннях. Не боїться змінювати роботу, провертає це досить часто. Вміння заводити знайомства робить людей з арканом Блазень успішними у нетворкінгу.

Інколи приймають рішення, що здаються нелогічними, але в результаті стають вдалим виходом з проблеми. Але зазвичай це ситуативна поведінка, яку складно поставити на потік. Не завжди вистачає терпіння та впевненості у собі, щоб втілити ідеї, хоча з’являються ті досить легко.

Цікаво на тему: Секрети успішних жінок: революція мислення та корисні звички

Якщо твоя карта по даті народження Блазень, тобі варто відшукати баланс між вродженою дитячою безпосередністю та необхідним мінімумом дисципліни. Важливо вірити в себе, йти власним шляхом навіть попри критику інших. Зберігай дитячу відкритість світу, але не впадай в інфантильну безпомічність. І тоді удача супроводжуватиме тебе у всіх починаннях!

Читайте також:

19 Січня / 2024 Гороскопи

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *