Як дізнатись свій аркан по даті народження?

У спробах пояснити собі хитросплетіння людських характерів та якось спростити, типізувати їх сприйняття, люди використовують багато систем: знаки Зодіаку, знаки Східного Календаря, психотипи по Кіббі. У цій статті розглянемо ще один спосіб, який базується на розшифровці карт Таро — аркани по даті народження.

Час читання: 8 хвилин та соковите яблуко 🍎

статья доступна на русском языке

1-Аркани-Таро

Хтось скаже, що нумерологія, кармічні призначення та способи передбачення долі — несерйозні вигадки. Але подивись на це під іншим кутом. Аркани Таро у своїй структурі мають підґрунтя. Вони об’єднують архетипічні риси, і їх тлумачення хоч і запаковане в обгортку містики, зазвичай базується на психології. Тож сприймай інформацію з цієї статті не як суворий закон, а як спосіб навчитись працювати з асоціаціями.

Методи визначення аркана по даті народження

Існує кілька методів, як розрахувати свій аркан по даті народження. Основні з них дуже прості, тобі навіть не знадобиться спеціальний калькулятор.

1. Класичний варіант: сума цифр дати народження

2-Класичний-варіант-сума-цифр-дати-народження

Найбільш розповсюджений варіант, як розрахувати свій аркан. Вважається, що так ти визначаєш свою задачу у цьому житті.

Треба скласти всі цифри дати народження. Якщо отримана сума більше, ніж 22, то від неї треба відняти 22, щоб отримати порядковий номер аркана.

Наприклад, ти народилась 17 грудня 1996 року. Розрахуємо покроково твій аркан по даті народження:

  1. Крок 1.  1+7+1+2+1+9+9+6= 36. Число більше, ніж кількість арканів, тож переходимо на наступний етап.
  2. Крок 2.  36 -22 = 14. Твій аркан Таро по даті народження 14.

Є й альтернативний погляд на другий крок. Відповідно до нього, якщо сума цифр дати народження більш як 22, то треба ще раз скласти цифри. В нашому прикладі це 3+6 = 9, отже це 9 аркан.

Цікаво на тему: Як сформувати гардероб по архетипу?

2. Число народження

3-Число-народження

Найпростіший спосіб визначити свій аркан по даті народження. Вважається, що за цим методом підсвічуються риси, що проявляються у характері людини та її поведінці. Тлумачення аркана покаже, як тебе сприймають оточуючі.

Якщо народилась з 1 по 22 число — воно відповідатиме твоєму аркану. А для тих, хто святкує день народження з 23 по 31, від числа дати треба відняти 22.

Відповідно:

  • 23 – 1 аркан;
  • 24 – 2 аркан;
  • 25 – 3 аркан;
  • 26 – 4 аркан;парфумерне передбачення 1024х500_02_ukr-1
  • 27 – 5 аркан;
  • 28 – 6 аркан;
  • 29 – 7 аркан;
  • 30 – 8 аркан;
  • 31 – 9 аркан.

Цікаво на тему: Як загадувати бажання на День народження, щоб вони здійснились?

3. Місяць народження

4-Місяць-народження

Ще одна енергія, яка впливає на тебе — це аркан за місяцем народження. Може вказувати на помилки, які не пропрацьовані у минулому втіленні.

Щоб визначити свій аркан за цим методом, подивись порядковий номер місяця, в який народилась.

Шукай EVA Blog в Instagram

4. Матриця долі

5-Матриця-долі

Є ще один інструмент, щоб розрахувати свій аркан по даті народження. Точніше, це ціла система енергій, що охоплює різні сфери та періоди життя. Матриця долі — це комплексне поняття, в якому на базі дати народження розглядається багато арканів, що відповідають за різні аспекти людського буття. Розрахувати її можна за допомогою онлайн калькуляторів (є багато в інтернеті). Але це вже тема для окремої серії статей. 🙂

Цікаво на тему: Що таке гештальт і як його закрити

В нашому прикладі, для дівчини, що народилась 17 грудня 1996 року, по даті народження відповідатимуть чотири енергії арканів:

  • 14 аркан або 9 аркан по загальній даті народженні;
  • 17 аркан по числу народження;
  • 12 аркан по місяцю народження.

Всі вони своїми поєднаннями доповнюватимуть одне одного. Якщо перший відображає більш комплексно ситуацію, то інші домальовують додаткові риси. Ця інформація може показати тобі потенціал, з яким народилась, і підсвітити, чи не проявляється енергія в мінусі.

6-Всі-вони-своїми-поєднаннями-доповнюватимуть-одне-одного

При розшифровці важливо пам’ятати, що це не жорстка клітка, а гнучка система координат, в якій можеш за бажанням змінювати напрямок руху.

Цікаво на тему: Як зрозуміти, що ти — сапіосексуал

Коротка характеристика особистості з різними арканами

7-Коротка-характеристика-особистості-з-різними-арканами

У цьому блоці я досить коротенько розповім про основні характеристики людей з різними арканами, а за посиланнями знайдеш детальні розгорнуті огляди кожного, з проявами у плюсі та перевернутому значенні, а також з варіантами, як підкреслити їх естетику у зовнішності та макіяжі.

Тож ось відповідні аркани по даті народження:

1 — Маг. Людині властиві інтуїція та енергія, що приводять до практичного успіху. Його представники люблять свободу, впевнені у своїх силах, покладаються, в першу чергу, на себе. Дієві, активно йдуть до змін.

2 — Верховна Жриця. Наділена інтуїтивним розумінням дуальності світу та прагненням до гармонії. Багато спостерігає, відчуває світ, вміло поєднує протилежності та тримає баланс.

3 — Імператриця. Представникам цього Старшого аркана властиві жіночність, творчість та лідерські якості. Вони стабільні та самодостатні. Дарують життя, красу, любов та нові початки.

8-Імператриця

4 — Імператор. Амбіції, логіка, практичність — основні характеристики людей з четвертим арканом. Сила їх характеру зносить перешкоди. Вміють проявити владність та дисципліну. Сильні особистості, які готові брати на себе відповідальність.

5 — Ієрофант (Верховний Жрець). Цьому аркану властиві структурність, духовність, прагнення до порядку. Підтримує системи цінностей, в які вірить, зберігає традиції. Його представники наділені духовною владою, успішні у наставництві, дають корисні поради.

6 — Закохані (Коханці). Емоційність, харизматичність, прагнення краси та кохання — важливі риси характеру людини з шостим арканом. Їй потрібно навчитись приймати рішення, поєднувати логіку та інтуїцію, щоб зробити вибір. Легко приваблює людей.

Цікаво на тему: 5 порад, як перестати заздрити іншим людям

7 — Колісниця. Цей аркан про рух вперед, прагнення справедливості, рішучість, вміння адаптуватися до змін. Його представники динамічні та амбітні. Інколи настільки прямолінійні, що здаються зухвалими. Воля завжди рухає їх вперед.

8 — Сила. Вольовий характер, вміння турбуватися та брати відповідальність — ось що можна сказати про людину з 8 арканом. Внутрішній імпульс сприяє зовнішнім змінам. Їй важливо навчитись екологічно розпоряджатись своєю силою та ресурсами. Контролювати надто емоційні пориви, не гарячкувати, не ускладнювати на рівному місці.

9 — Відлюдник. Людям з цим арканом властиві мудрість, прагнення до знань, потреба усамітнитись. Важливо робити висновки з досвіду, вчитись на ньому та ділитися знаннями. Вони самодостатні, приділяють увагу потребам та прагненням власного Я. Сфокусовані на своєму духовному розвитку, що стане світлом для інших.

9--Відлюдник

10 — Колесо Фортуни. Наділені силою змін, вмінням до них адаптуватись, рішучістю у діях. Інтуїтивні щасливчики. Представникам десятого аркана важливо відчувати стан потоку, не плисти проти течії, а використовувати її силу. Приймають важливість циклу змін та те, що удача може повернутися як світлою, так і темною стороною.

11 — Справедливість (Правосуддя). Врівноваженість та справедливість, кармічна плата за попередні помилки — ключові поняття в долі людей з цим арканом. Їм важливо бачити причини того, що відбувається, уникати осудження, розуміти, які наслідки спричинять їх дії.

12 — Повішений. Люди з 12 арканом жертовні, співчутливі, добрі. Їм необхідне служіння людям, але зі стану любові до себе, а не жертви. Вміють поглянути на питання під креативним кутом. Але часом представники аркана Повішений зависають у ситуації, не наважуються рухатись далі, хоча в їх долі важливо духовно зростати.

Цікаво на тему: 5 простих порад, як полюбити себе

13 — Смерть. Мають схильність до змін, потребу в них. Їм важливе оновлення почуттів, подій, думок. Руйнування чогось сприймають як новий початок. Не до кінця розкриваються перед оточенням. Впливають на інших, допомагають позбутися застарілого, того, що віджило себе.

14 — Помірність. Самоконтроль, врівноваженість — такі характеристики часто трапляються в описі особистостей з цим арканом. Вони методично досягають цілей, тримають емоції під контролем. Їх цікавить світ внутрішніх переживань та інтелектуальних пошуків.

15 — Диявол. Харизматичність, емоційність, вміння захоплювати увагу інших – за цими ознаками легко впізнати представників 15 аркана. Їх енергія про спокуси та прийняття тіньової сторони. Полюбляють пригоди.

10--Диявол

16 — Вежа. Раптові зміни, кризи, кардинальне переосмислення цінностей часто трапляється в долі людей з цим арканом. Мають сильний характер та вміння швидко приймати рішення. Відчувають силу трансформації та потребу зруйнувати те, що втратило актуальність, щоб рухатись на новий рівень.

17 — Зірка. Інтуїція, бачення своїх цілей, творчий потенціал, потреба у натхненні та гармонії — ключові аспекти у характеристиці людині з сімнадцятим арканом для досягнення значного масштабу. Емпатичні до потреб інших.

18 — Місяць. Емоційність та чуттєвість, схильність бути мрійниками — ось що відобразиться на долі представників цього аркана. Це люди з вайбом таємниці. Їм важливо думати про хороше, бо все справдиться. Інтуїція допомагає розуміти людей.

Цікаво на тему: Емоційне вигорання: причини, симптоми та як із ним упоратися

19 — Сонце. Люди з цим арканом талановиті, творчі та працелюбні. Успішні, вміють відчувати щастя. Позитивні й енергійні, вони неухильно рухаються до цілі, а люди линуть до них.

20 — Страшний Суд. Аркан цілеспрямованих людей, яким доля готує перехід з одного етапу в інший. Але шлях веде через труднощі та випробування. Представники аркана у будь-якій ситуації бачать енергію “відродження”, потребу переходу з одного стану в інший, системність світу.

21 — Світ. У характеристиці людини з цим арканом можна почути, що вона має гарну інтуїцію, приділяє багато уваги духовності, прагне гармонії та досконалості у всьому. Таким особистостям властиві масштаб та вплив.

11-Світ

22 — Блазень. Представникам аркана важливе відчуття свободи та незалежності. Обмеження сковують потенціал. Вони оригінально мислять, творчі, вільні духом. Сміливо ризикують та багато експериментують, полюбляють початок нового та пригоди.

Зверни увагу, що в деяких колодах Таро 8 та 11 аркан міняються місцями. Тож якщо тобі випав по даті народження чи у Матриці долі один з них, прочитай опис і другого, щоб зрозуміти, яке з проявлень енергії більш виражене в тебе.

Цікаве спостереження, що енергії арканів рухаються по синусоїді. Ті, де переважають стриманість та самозаглиблення змінюються емоційними, навіть експресивними. За нерішучими, в очікуванні та роздумах, йдуть потужні дієві. А порядок та структурність змінюються творчістю та креативністю.

Цікаво на тему: Золота середина: що означає — бути амбівертом?

Інтерпретація арканів з різних колод Таро

12-Інтерпретація-арканів-з-різних-колод-Таро

У колоді Таро 78 карт, серед яких є Старші та молодші аркани. Вони об’єднують в собі певні архетипічні образи, що викликають набір відповідних асоціацій. І робота з ними часто схожа з інтерпретацією метафоричних карт: важлива не лише загальноприйнята символіка малюнків, а й те, які асоціації вони викликають саме в тебе.

У розшифровці карт Таро по даті народження розглядаються саме Старші Аркани. Вони відсилають до розповсюджених архетипів, об’єднують в собі узагальнені риси сприйняття тих чи інших образів. Нумерологія намагається вибудувати зв’язок між ними та датою народження людини, передбачити, яким може бути її характер та сценарій життя.

А от молодші аркани у розкладах зазвичай доповнюють картину, висвітлюють аспекти та дії, що можуть вплинути на певну сферу інтересів.

Цікаво на тему: Що таке синдром рятівника і як його позбутися

Звісно, є багато нюансів. Наприклад, різні колоди Таро додають різного символізму. Розглянемо основні з них, які часто згадуються у наших статтях про аркани по даті народження:

  1. Таро Райдера Уейта — одна з класичних колод, яка часто використовується у розкладах на майбутнє. У ній вперше сюжет мали не лише старші, а й молодші аркани. Таро Райдера Уейта часто зображає релігійні та міфологічні елементи на малюнках. Підійде для тлумачення духовних питань та життєвих ситуацій.13-Таро-Райдера-Уейта
  2. У сюжетах карт Таро Світлого Провидця більш сучасна інтерпретація образів, що підкреслює і людське різноманіття у зовнішності, і альтернативні духовні практики. Цю колоду варто використовувати для тлумачення, коли прагнеш розібратися у світлих та темних сторонах своєї натури.
  3. А от Таро Шаленого Місяця, що інколи називають “темною” колодою, варто вибрати, коли прагнеш більше дізнатися про свої страхи та тіньові сторони. Дизайн та символіка малюнків, персонажі яких часто мають дивні риси та шалені очі, підкреслює у розкладах приховане у несвідоме сприйняття ситуації.
  4. Для передбачень про особисті стосунки та кохання часто використовують колоду Таро Манара. Вона має досить відверті, еротичні сюжети Старших та молодших арканів. Окрім того, замість символіки масті тут використовуються стихії (вогонь, вода, земля, повітря).14-Таро-Манара
  5. Ще одна колода, яка нерідко згадується — Таро 78 дверей. Вона допомагає прояснити життєву ситуацію, в якій ти знаходишся. У символіці малюнку завжди приховані “двері” (варіант виходу з положення, в якому опинився твій аркан) та “ключ” (дія чи енергія, які необхідні для зміни ситуацію).

Таким чином, в залежності від того, які питання з яких сфер життя тебе найбільше хвилюють, ти можеш розглядати символіку свого Старшого Аркана у відповідній колоді.

Цікаво на тему: Кінцугі — японське мистецтво цінувати недосконалість

Інтерпретація арканів —  це завжди робота з символами, в ній не лише езотерика, а й багато психології. Інформація про призначення та особливості характеру людини — орієнтир, а не жорстке правило. Адже для кожної людини одночасно активними завжди є декілька енергій, і якісь з них будуть в плюсі, а якісь – в перевернутому положенні.

15-Інтерпретація-арканів

Знання про аркани може бути поштовхом для ідеї формування особистого образу. Якщо розумієш, які риси якою естетикою підкреслюються, зможеш впливати на те, яке враження справляєш на інших. Як то кажуть, “Вдавай, доки не стане правдою”.

Тож напиши у коментарях, який аркан найбільше відгукується, та як він проявлений саме в тебе.

Читайте також:

23 Грудня / 2023 Гороскопи

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *