Смерть Таро: значення та поєднання карти

Тринадцятий Старший Аркан — Смерть. Це ворожильна карта з символікою трансформації: для народження чогось нового щось старе має померти. Але не варто сприймати це лише у фізичному аспекті. Метаморфози цілком можуть стосуватися духовної сфери, переходу від одного життєвого етапу до іншого. А про те, якою буде характеристика людини, якщо Смерть — її аркан по даті народження, поговоримо у цій статті одразу після того, як натиснеш лайк!

Час читання: 6 хвилин та сендвіч 🥪

статья доступна на русском языке

Аркан Смерть: дизайн карти Таро

1-Смерть-Таро

Через негативні асоціації зі словом Смерть цю ворожильну карту у передбаченнях легко сприйняти як негативну. Але розшифровка значення її символіки не про те, що хтось фізично помре. Вона про трансформації та переходи. Якщо сприймати зміни не як ворога, а як помічника, невідворотний процес метаморфози пройде значно м’якше.

Таро Райдера Уейта досить похмуро зображає карту 13 Старшого Аркана. Скелет в обладунках їде на білому коні під чорним прапором. Він вищий за інших, а під копитами його жеребця всі рівні: і простолюдини, і знать, і духовенство. У розкладах про майбутнє вказує, що перехід на інший рівень неминучий, і від тебе залежить, як його приймеш та проживеш. Але попри все, сонце нового початку обов’язково зійде.

01-Смерть-Таро

У колоді Таро Світлого Провидця на карті аркана Смерть постає цікавий образ без традиційної символіки потойбіччя. Тканина, викладена на східний манір, промальовує силует постаті, замість обличчя якої зображений ліс, а за ним блакитне небо й сонячне світло. Тлумачення символіки карти у розкладах про майбутнє підкреслює потребу духовного зростання, сприйняття внутрішніх змін, які час випустити назовні.

Цікаво на тему: Сила Таро: значення та поєднання карти

Аркан Смерть в колоді Таро Шаленого Місяця — досить похмура карта. На ній показано символічний образ матері, яка топче одну свою дитину, і водночас носить у собі іншу. Обидва персонажі замість голови мають тваринні черепи. Розшифровка символіки досить жорстко нагадує: неможливо відкотитися у попередній стан, якщо зміни відбулись, як неможливо повернутися в материнське лоно після народження. Метаморфози є незворотними.

На ворожильній карті з колоди Таро Манара Смерть знову  в образі скелета, який намагається поцілувати напівоголену жінку з хвостом. Ще одна грань метаморфоз. Таро Манара підкреслює спокусливість того моменту, коли дозволяєш “померти” образу, що набрид, та бажаність звільнення від того, що втратило актуальність. Але не виключено, що, коли енергія в мінусі, тебе захоплює жага саморуйнування, й у гонитві за відмовою від старого не встигаєш побудувати нове.

2-Смерть-Таро

Більш спокійне враження від Таро 78 дверей. На карті зображена фігура у балахоні, зі зморшками на обличчі, що сидить з пісочним годинником у руках на могилі. Досить традиційні асоціації з образом смерті. Біля надгробка — букет квітів (символ швидкоплинності), а за воротами кладовища – гори. Карта з Таро 78 дверей вказує, що хоч зміни інколи викликають сум та відторгнення, але вони неминучі. А доки не настав їх час, варто вміти порадіти.

Цікаво на тему: Колісниця Таро: значення та поєднання карти

Загальна характеристика особистості з арканом Смерть

3-Загальна-характеристика-особистості-з-арканом-Смерть

Представники цього Старшого Аркана у своєму житті часто стикаються зі змінами, і своє оточення також до них підштовхують. Полюбляють філософствувати. У житті тих, для кого аркан Смерть — карта дня народження, нерідко трапляються події, що перевертають їх уявлення про життя та своє місце в ньому. Часом це можуть бути досить трагічні історії, досвід з яких людина має усвідомити та прожити, щоб рухатись далі.

Характеристика людини з арканом Смерть значною мірою залежатиме від того, як особистість ставиться до своєї трансформації: приймає її чи намагається опиратися.

Цікаво на тему: Недовірливість: що це таке і як її позбутися

Аркан Смерть у плюсі

4-Аркан-Смерть-у-плюсі

Люди з 13 арканом Смерть у плюсі легко рухаються вперед, не застрягають у кризових ситуаціях, а використовують їх як трамплін для зростання. Часом для цього доводиться провести значну внутрішню роботу, кардинально переоцінити свої погляди. Але доки інші опускають руки, представники цього аркана придивляються до можливостей та хапають удачу за хвіст.

Якщо Смерть – твоя карта дня народження, не дивуйся, що хтось вважатиме тебе надто мінливою. Постійно очищаєш простір довкола себе, позбуваєшся зайвих речей. Не всі здатні прийняти, що тобі під силу багаторазово руйнувати звичний спосіб життя та починати все по-новому. А для тебе природно бути постійно в русі та не боятися трансформації, адже кожен кінець – це початок.

Цікаво на тему: Як зробити камінг-аут і не нашкодити собі 

Аркан Смерть у мінусі

5-Аркан-Смерть-у-мінусі

Якщо енергія 13 аркана Смерть проявляється у перевернутому значенні, ти можеш опиратися змінам, фокусуватись на минулому та хапатись за те, що давно пора відпустити. І чим наполегливіше чіплятимешся за ті переконання, яким час відмерти, тим частіше та жорсткіше доля закидуватиме тебе в обставини, які вимагатимуть все ж відмовитись від старого. Бо початок нового етапу вимагає завершення попереднього.

У мінусі тебе може гнітити відчуття застою, але не вистачатиме сил та рішучості докласти зусиль, щоб щось змінити. Намагатимешся рухатись по інерції, але чим довше твоя бездіяльність, тим імовірніше, що опинишся в кризовій ситуації.

Цікаво на тему: 5 порад, як перестати заздрити іншим людям

Естетика 13 аркана Смерть у зовнішності

6-Естетика-13-аркана-Смерть-у-зовнішності

Естетика 13 аркана Смерть у зовнішності, як і все в житті людей з цією картою дня народження, регулярно проходить перевірку на актуальність та часто трансформується. Одяг, зачіска, макіяж — всі елементи образу мають підкреслювати цілі та вподобання власниці.

Цікаво на тему: 5 кроків до власного стилю

Як проявляється в одязі

Легкість у прийнятті змін досить логічно знаходить своє відображення у виборі одягу. Повітряні силуети, об’ємні елементи, асиметричні деталі — частина естетики 13 аркана Смерть в одязі.

7-Як-проявляється-в-одязі

Підкреслити її у твоєму гардеробі можуть:

  • об’ємні сорочки з довгими манжетами та рукавами-ліхтариками;
  • джинси-банани або “труби”;
  • сукні-сорочки;
  • спідниці з розрізами;
  • взуття на низькому ходу;
  • шкіряні аксесуари.

Шукай EVA Blog в Instagram

У формуванні щоденних луків можеш активно використовувати принцип контрасту й робити такі поєднання:

  1. Мініспідниці з високими ботфортами.
  2. Тканини, що ніжно струменять, з масивним взуттям.
  3. Атласні спідниці плюс базові бавовняні футболки.

Зверни увагу на незвичний, оригінальний крій верхніх деталей гардероба: жакетів, блуз, курток. Доречним буде й акцент на талії за допомогою ременя чи хустки.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Як проявляється у макіяжі

8-Як-проявляється-у-макіяжі

У макіяжі жінки з естетикою 13 аркана Смерть такі ж мінливі, як і у житті. Жодне вподобання не є константою. Сьогодні в фаворі стробінг та сліпуче сяяння, через місяць починають експериментувати з формою та кольором стрілок, а після схиляються до мінімалізму нюдового макіяжу чи взагалі відмовляються від використання декоративної косметики.

Якщо твій аркан Смерть, не соромся змінюватись та трансформуватись. Прислухайся до внутрішнього самосприйняття, та відображай це у виборі технік макіяжу. Звісно, у косметичці не зайвими будуть багатофункціональні продукти, з якими легко втілити твоє бажання експериментувати.

Рекомендовані товари від EVA Blog:

  • Палетка для контурингу Catrice Summer Obsession , що додасть відчуття сяяння та засмаги у будь-який сезон. Бронзер, рум’яна та хайлайтер (кожен у двох відтінках) легко скорегують риси обличчя.
  • Тіні для повік Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette , серед 12 відтінків яких легко підбереш саме ті, що підкреслять твій сьогоднішній настрій. Вирішуй сама: сатиновий фініш для стриманих денних макіяжів, чи мерехтливі блискітки для особливих подій.
  • Блиск  Eveline Cosmetics OH! My Lips Lip Maximizer , який візуально збільшить губи, адже склад стимулює розширення судин. Надасть легкого сяяння у соло використанні, а якщо хочеш більше кольору, скористайся додатково олівцем або помадою.

Кохання, сумісність

9-Кохання,-сумісність

У коханні люди з арканом Смерть по даті народження нерідко зіштовхуються з кризовими моментами. Часом може здаватися, що їх особисте життя — то суцільні випробування. Але чесність із собою допомагає подолати складні періоди. Так, інколи єдиний можливий варіант — припинити стосунки, які вичерпали себе й стали тягарем. Але не менш вірогідним є й той варіант, що зміна поведінки, пропрацювання своїх психологічних проблем, щира та конструктивна розмова з партнером допоможуть покращити особисті стосунки та вивести їх на новий рівень, як в плану довіри, так і в плані офіційного статусу.

А якщо твоя карта дня народження Смерть, і ти ще не в парі, порефлексуй на тему того, які настанови та переконання підштовхують остерігатися зближення з кимось, чому почуття чоловіка лякають та викликають бажання відсторонитись. Пропрацюй переконання, що обмежують тебе, дозволь їм “відмерти”, якщо прагнеш відчути зародження нових почуттів у серці.

10-Кохання,-сумісність

У розкладах про кохання ворожильна карта Смерть вказуватиме на імовірний перехід на новий рівень. Якщо в стосунках все було ок, то період зустрічань логічно завершиться офіційним шлюбом. Одружених може чекати звістка про вагітність, що символізуватиме закінчення статусу родини як двох, а початок – як тріо. А якщо в стосунках вже були непорозуміння та кризи, то можливе розставання чи розлучення.  Позитивних чи негативних змін чекати, у передбаченнях підкаже поєднання 13 аркана з іншими картами. Наприклад, Повішений сигналізуватиме, що твої намагання залишити все, як є, марні.

Цікаво на тему: Уникаючий тип прив’язаності: як зрозуміти, що це про тебе

Аркан Смерть: призначення

11-Аркан-Смерть-призначення

У сфері роботи та фінансів аркан Смерть знову вказує на зміни, цього разу пов’язані з посадою чи галуззю діяльності. Але щоб вийти на новий рівень, тобі варто відпустити переконання, що тримають на попередньому. Часом, особливо коли енергія в мінусі, складно наважитись це зробити. Зате коли аркан Смерть в плюсі, один проєкт легко змінюватиметься іншим.

Якщо твоя карта дня народження Смерть, важливо регулярно звірятися, чи твоє нинішнє місце роботи відповідає інтересам та прагненням у житті. Бо якщо ні, варто подумати над тим, як знайти альтернативні варіанти забезпечити себе в плані фінансів. Якщо не зробиш це добровільно, доля підштовхне в обставини, які змусять швидко шукати нову сферу діяльності.

Також корисно навчитись і втрату грошей, і раптове збагачення сприймати спокійно, як черговий етап життя. Пам’ятай, що метаморфози у різних проявах — важлива частина твого шляху у цьому світі.

12-Аркан-Смерть-призначення

Професії, які можуть бути близькі представникам 13 аркана Смерть:

  • хірург;
  • організатор весіль;
  • рятувальник;
  • кризовий менеджер;
  • спеціаліст сфери ритуальних послуг.

Цікаво на тему: Позитивні афірмації на кожен день для жінок

Якщо твій аркан по даті народження Смерть, де б не опинилась, ти несеш з собою трансформації та зміни. Та щоб для нового з’явилось місце, щось старе може бути зруйноване. Це частина процесу життя, яку тобі необхідно навчитись приймати. Хтось пройде трансформацію та залишиться поруч, хтось покине твоє коло спілкування, бо не готовий рушити вперед. Метаморфози є незворотними, і часом несуть із собою втрати, але вони є важливою умовою переходу на наступний етап.

Читайте також:

26 Грудня / 2023 Гороскопи

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *