5 кроків до власного стилю

Наш одяг може багато розповісти про нашу особистість, нашу вдачу, темперамент і спосіб життя. Тільки від нас самих залежить, який меседж транслюватиме наш образ: правильний чи хибний. Чи сприйматимуть нас оточуючі так, як ми самі того бажаємо, чи ні. Адже навіть одна єдина стилістична помилка здатна враз зіпсувати усе перше враження.

У нашій статті ми розповімо, як визначитися з власними уподобаннями, де шукати натхнення і ідеї для модних образів і як, врешті решт, створити свій власний індивідуальний стиль.

КРОК 1. Визначте, що вам личить, а що ні

Спробуйте підійти до цього завдання критично і  об’єктивно проаналізувати, чому одні речі вам пасують, а інші ні. Чому один фасон жакета або спідниці сидить на вас добре, а інший не дуже. Визначте основні параметри своєї фігури: зріст, об’єми, наявність вираженої талії, тощо. Що ви вважаєте своєю перевагою, а що, на вашу думку, потребує коригування? Складіть перелік фасонів, які вам пасують, з урахуванням особливостей вашої фігури: висоту посадки і ширину брюк, фасон і довжину суконь та спідниць, вдалу форму декольте, фасони верхнього одягу, тощо.

Далі визначаємо свою кольорову гаму. У цьому вам допоможе наша стаття, присвячена теорії кольоротипів.

КРОК 2. Проаналізуйте ваш спосіб життя. Ваш гардероб має йому відповідати

Материнство, офісний дрес-код, активний спосіб життя, захоплення вечірками або любов до театру, наявність або відсутність власного авто – усі ці фактори накладають відбиток на ваш гардероб. Проаналізуйте, як і де ви проводите більшість часу і відштовхуйтесь від цього.

Якщо ви мама і проводите багато часу з маленькими дітьми, тоді ваш гардероб має бути комфортним і практичним: взуття – зручним, одяг – немазким, а повсякденна сумка – місткою. Вам може підійти, наприклад, скандинавський стиль або стиль бохо.

Якщо ви не уявляєте свого життя без яскравих вечірок та світських тусовок, любите розважатися і бути у центрі уваги, тоді ваш гардероб має балансувати між повсякденним і вечірнім. У повсякденному житті ви можете міксувати блискучі і яскраві речі з нейтральною базою. Деталі клубного образу можуть стати цікавими акцентами у образі буденному і додати йому шику.

КРОК 3. Шукайте натхнення

Слідкуйте за інфлюенсерами світу моди, відомими особистостями, чий стиль вам до вподоби, шукайте цікаві ідеї у модних виданнях і на фото вуличного стилю. Знайомтеся як з трендами, так і з історією моди – натхнення можна знайти як у сучасному, так і в минулому. Але утримайтеся від копіювання – вашою метою є не пряме наслідування, а перейняття окремих стилістичних прийомів, цікавих образів і нових комбінацій. Важливо також враховувати власний типаж і обирати у якості натхненника особу зі схожою зовнішністю. Детальніше про типажі зовнішності ми поговоримо в окремій статті.

КРОК 4. Створіть власний мудборд. Він допоможе зібрати образ, у якому ви почуватиметесь собою

Мудборд є одним з найважливіших інструментів  персонального стиліста і відправною точкою у створенні індивідуального стилю. Ви теж можете створити свою «дошку настрою», де буде зібране усе, що вас надихає. Це можуть бути не тільки цілісні образи, окремі елементи гардеробу, кольори та принти, які вам подобаються, а й абстрактні образи, пейзажі,  елементи живої природи, геометричні форми – тобто усе, що здатне розповісти про ваш емоційний стан, характер і настрій. Отже беріть ножиці, клей і ватман, запасайтеся журналами і вирізайте та клейте усе, що здається вам цікавим і надихаючим. Мудборд допоможе вам зрозуміти, у якому напрямку рухатися.

Тепер необхідно конкретизувати завдання. Випишіть у блокнот усі слова, які підходять для опису вашого майбутнього гардеробу. Наприклад: «чорне і біле, геометричний принт, спідниця-олівець, метал, червоний, чіткі форми, контраст, брючний костюм, чоловічий крій, строгий». Вже з цього короткого переліку вимальовується сильний, маскулінний і навіть дещо агресивний стиль, притаманний типажу «драматік». Або: «легкий, струмливий, осінні квіти, мандри, шовк, м’які лінії, сукні, холодні пастельні відтінки, блуза на бретелях, білизняний стиль, чуттєвий». Маємо зовсім інший образ – м’який, романтичний і замріяний.

Маючи такий список характеристик і уявлення про ваш майбутній стиль, можна вирушати у похід магазинами, але не за покупками, а з метою примірки. Відбирайте речі, які підходять під ваш список, комбінуйте їх між собою і фотографуйте зібрані сети, а вдома влаштуйте розбір і аналіз знімків, щоб зрозуміти, що з того дійсно вам личить і у чому ви почуваєтесь комфортно. Ваше завдання – не просто обрати образ або певний стиль, а зрозуміти, чи співвідноситься він з характеристиками вашої особистості.

КРОК 5. Продумайте цілісний образ і знайдіть свою фішку

Коли ми говоримо про індивідуальний стиль, то маємо на увазі не тільки одяг, а й макіяж і навіть зачіску, оскільки індивідуальний стиль передбачає цілісність образу. Тому необхідно продумувати і кожну окрему деталь, і імідж в цілому. Не бійтеся використовувати аксесуари – вони допоможуть акцентувати ті зони, які ви вважаєте виграшним, і зроблять образ завершеним. Шукайте цікаві речі та незвичайні  деталі доповнюйте ними свої повсякденні аутфіти. Певна деталь гардеробу може врешті решт навіть стати вашої візитівкою. І це не обов’язково має бути щось екстраординарне – фішкою можуть бути навіть футболки з оригінальними принтами або цікаве взуття.

Якщо ж ви зовсім не любите аксесуари, тоді ви можете зробити ставку на нестандартні кольорові поєднання, наприклад color block. Якщо яскраві кольори також не для вас і вам ближчий мінімалізм, тоді можете зробити своєю фішкою комбінації різних форм і фактур. Головне, щоб створений образ доповнював вас, а не затьмарював, був продовженням вашої особистості і оповідачем вашої історії.

Прислуховуйтесь до себе, шукайте свій стиль і нехай наші поради вам у цьому допоможуть!

16 Квітня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *