Скільки білизни має бути в гардеробі: збираємо білизняну капсулу

Для багатьох жінок організація білизняного гардероба лишається загадкою. Скільки білизни має бути? Сім трусиків на кожен день тижня достатньо? А скільки і яких бра потрібно “на всі випадки життя”?

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Щоб отримати відповіді на ці питання, для початку слід провести ревізію білизняного гардероба, визначити свої потреби та відповідно до них скласти капсулу. Допоможе з цим головна тренерка Школи білизни brabrabra Анна Горобець.

головна тренерка Школи білизни bra bra bra Анна Горобець

Яка білизна мені потрібна

Аби мати у своєму гардеробі комфортну та функціональну білизну, важливо провести аналіз – який твій спосіб життя, розмір та форма грудей, особисті уподобання. Є декілька ключових питань, відповіді на які допоможуть тобі зрозуміти, яка саме білизна потрібна в гардеробі.

  • Функція. Для чого мені цей бра/трусики? Для спорту, для відпочинку або для роботи?
  • Розмір. Який розмір мені потрібен? Коли я востаннє себе заміряла? Можливо, потрібно заміряти себе знову? Як правильно зробити заміри можеш прочитати тут.
  • Матеріал. Цей матеріал підходить для моєї шкіри? Він  екологічний до тіла, не створить подразнень?
  • Колір/ дизайн. Під який одяг я буду носити цю білизну? Чи підходить мені така білизна за фактурою та дизайном?

Яка білизна мені потрібна

Складаємо білизняну капсулу

Визначившись зі своїми потребами у білизні, можна скласти білизняну капсулу. Орієнтуйся на ці категорії – вони точно мають бути у твоєму гардеробі:

1. Гладенька базова білизна. Це твоя основа під гольфи, обтягуючи кофтинки та сукні. Така білизна непомітна під одягом, зручна в носінні та догляді. Також зверни увагу на кольори: універсальним вибором для базової білизни стануть різні відтінки нюду, а ось звичний нам білий – не найкраще рішення.

Гладенька базова білизна

2. Безкаркасний топ. Мастхев комфортного жіночого гардероба. Це зручна альтернатива бра, в якій ти можеш відпочивати, одягнути в дорогу і навіть спати. 

Безкаркасний топ

Важливо! При виборі топу зверни увагу на матеріали. Вони мають бути достатньо еластичні, щоб підтримувати твої груди та мати хорошу гігроскопічність, щоб не створювати парникового ефекту.

3. Бавовняна білизна. Трусики та бра з бавовни на кожен день. Вони легкі в носінні, не відчутні на тілі та практично не помітні під одягом. В такій білизні комфортно ходити щодня.

Бавовняна білизна

4. Білизна для активностей. Під час занять спортом та інших активностей грудям необхідна додаткова підтримка та фіксація. Незалежно від виду та інтенсивності тренувань, наявність спортивного бра в білизняній капсулі обов’язкова.

Білизна для активностей

5. Бра без бретелей або з бретелями трансформерами. Підійде для випадків, коли потрібно оголити спину чи плечі. Якщо бра без бретелей здаються незручними, можна обрати альтернативу — бра з бретелями-трансформерами, які можна замінити або застібнути на спині.

Бра без бретелей

6. Мереживна та сітчаста білизна. Комплекти з елементами мережива та сітки більш вишукані та святкові. Тут можна експериментувати з формами, кольорами та бути різною залежно від настрою. 

Мереживна та сітчаста білизна

Цікаво на тему: Капсульний гардероб: що це таке, як скласти приклади капсул

Скільки бра і трусиків має бути

Базових бра на щодень має бути достатньо для того, щоб користуватись правилом трьох бра:  один бра на тобі, один бра у пранні, один бра “відпочиває”. “Відпочинок” потрібен білизні для того, щоб після носіння та прання волокна еластану в поясі мали змогу повернутись до свого первинного стану і не розтягувались занадто швидко. Далі відштовхуйся від свого стилю життя: додавай спортивну білизну, топи та кілька бра для особливих випадків і відкритого вбрання.

Шукай EVA Blog в Instagram

Трусиків бажано мати по 2 пари до кожного бра, адже вони зношуються значно швидше і перуться частіше. Також можеш додати до гардероба кілька трусиків для менструації – це дуже комфортний і екологічний засіб гігієни. Тут можеш почитати детальніше, як вони працюють.

Скільки бра і трусиків має бути

Цікаво на тему: Як правильно вибирати білизну, щоб не нашкодити своєму тілу

Як правильно доглядати за білизною і коли час попрощатися з бра

Зазвичай бра мають приблизно один рік життя. Однак правильний догляд допоможе подовжити зносостійкість білизни. Ідеальна практика – ручне прання після кожного разу, коли одягаєш білизну. Проте більшість сучасних матеріалів добре переносять і машинне прання. Важливо лише дотримуватись порад, аби не пошкодити улюблену білизну:

  • застібни бра перед пранням на усі гачки;
  • використовуй мішечок або будь-який інший аксесуар для прання, що підходять для дрібних або делікатних предметів у машинці;
  • розділяй кольори перед пранням (білий, чорний та кольорове);
  • уважно вивчай маркування на білизні та дотримуйся рекомендацій на бирці при будь-якому пранні.

Як правильно доглядати за білизною

Навіть із найулюбленішими бра рано чи пізно доведеться попрощатися. Окрім більш очевидних ознак зносу, ти помітиш зміну комфорту та відчуттів. Наприклад, якщо бретелі вже розтягнуті та не повертаються до первинної форми, або пояс бра вільний, навіть якщо застібнути на останній ряд гачків. 

Коли білизна все ж зносилася – подбай про її правильну утилізацію. Можна скористатися сервісом утилізації від brabrabra двічі на рік – восени та навесні. В цей період ти можеш здати свою стару білизну будь-якого бренду та отримати знижку на покупку нової. 

Приходь в студії brabrabra або долучайся онлайн. Для учасниць програми турботи сервіс утилізації доступний увесь рік. 

 

Читайте також:

26 Грудня / 2023 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Дарʼя

    обожнюю цей бренд! дякую за колаборацію

  2. Марина

    Дякую
    Дуже корисна стаття💙💛

  3. Ольга

    Корисно 😉👍🏻

Рекомендовані статті