Як правильно вибирати білизну, щоб не нашкодити своєму тілу

80% жінок носять неправильний розмір бра. Пояснюємо чому та як змінити цю статистику. В Україні тривалий час була відсутня культура правильного підбору білизни, білизна обиралась навмання або через некоректні способи. Відомі випадки, коли дівчина з юного віку мала невдалий досвід у підборі, відмовляється від носіння бра надалі.

Невже відмовитись від бра – погана ідея? Відповідь на це та інші питання про підбір білизни допоможе знайти головна тренерка Школи білизни brabrabra Анна Горобець.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

головна тренерка Школи білизни bra bra bra Анна Горобець

Бра потрібен у повсякденному житті, адже:

  • забезпечує підтримку грудей, визначає їх форму і положення. Невеликі груди не є виключенням;
  • гігієнічна функція – бюстгальтер захищає чутливі жіночі груди від травмування, пилу, ультрафіолету та інших зовнішніх впливів;
  • профілактична функція – правильно підібраний за формою і розміром бра запобігає великій кількості медичних проблем;
  • коригувальна функція – за потреби бра візуально може скорегувати форму, розмір та розташування грудей.

На що ж варто звернути увагу при виборі білизни та бра зокрема.

Шукай EVA Blog в Instagram

Коректний розмір – комфортна білизна

Для початку необхідно зробити заміри. Пропонуємо три прості кроки, як це зробити для підбору бра:

За допомогою отриманих замірів та таблиці можна визначити свій стартовий розмір. Стартовий розмір бра — це той розмір з якого ми починаємо нашу примірку, адже обрати ідеально-комфортний бра можна лише так.

Таблиця з розмірами

Для тих, хто купує онлайн або не має змоги приміряти білизну, у brabrabra існує сервіс онлайн брафітингу. Спеціально навчені брафітерки допоможуть тобі правильно зробити заміри та визначать ідеальні моделі бра відповідно до особливостей твоїх грудей.

Цікаво на тему: Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

Розмір трусиків зазвичай визначити простіше. Заміряй себе по найбільш випуклій точці стегон. А якщо трусики з високою посадкою, зроби додатковий замір по талії. Правильні за розміром трусики будуть щільно облягати фігуру, але не врізатись у тіло. Затісні трусики можуть призвести до порушення кровообігу, а трусики більшого, ніж потрібно, розміру не забезпечать достатнього захисту. Ідеальну білизну ви практично не повинні відчувати.

Трусики

Завжди віддавай перевагу білизні з екологічних до тіла тканин

Бавовна, мікрофібра, високотехнологічне полотно спейсер тощо – все це чудовий вибір. Для дівчат із чутливою шкірою найкращий варіант — трикотажний або бавовняний комплект. Проте не рекомендуємо обирати білизну зі 100% бавовни. Вона швидко втратить  форму  і  перестане виконувати свою основну функцію – якісну підтримку. Краще зверни увагу на моделі з невеликим % еластану у складі (до 15%). Еластан робить білизну більш зносостійкою та не впливає на якості  натурального  полотна. Виключення – ластовиця в трусиках.  Найкраще  обирати  трусики  з ластовицею із бавовни. Така ластовиця забезпечить антибактеріальне середовище та комфортне носіння трусів протягом дня.

Екологічні тканини

І наостанок, як зрозуміти, що обраний бра “той самий”? Звірся з чек-листом правильно підібраного бра:

  • пояс бра паралельний підлозі, знаходиться на найвужчій частині спини, між поясом бра та спиною можна вмістити долоню;
  • каркас обрамляє і не перетискає груди. Між грудьми та каркасом знизу немає вільного простору;
  • чашка бра не перетискає груди, не залишається вільного простору між чашкою бра та грудьми, груди повністю розміщені всередині чашки;
  • бретелі скориговані за зростом, не перетискають плече та не спадають з нього;
  • протягом активних рухів бра не створює дискомфорту і больових відчуттів, груди не вистрибують з чашки, пояс бра не задирається на лопатки.

Важливо! Новий бра краще застібати на найвільніший ряд гачків та петель. Тоді навіть після тривалого носіння та прання буде можливість перестібнути його щільніше та носити довше.

Як вибрати бра

brabrabra – №1 у підборі та комфорті. Тож якщо зрозуміла, що весь цей час носила неправильний розмір бра – приходь в студії білизни brabrabra або записуйся на онлайн брафітинг. Крім підбору ідеально-зручної білизни, вже з першої покупки ти можеш долучитися до програми турботи й отримати можливість повернення, оплати частинами, кешбек та багато інших приємностей.

 

Читайте також:

17 Листопада / 2023 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Дар'я

    Дякую вам! Поміряла себе, та й придбала білизну в брабрабра. Якість сподобалась, потрапила на знижки

  2. Ольга

    Корисна інформація. Дякую

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA