Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Одяг насправді має багато спільного з макіяжем. З його допомогою ми можемо майстерно приховати недоліки, продемонструвати переваги, а іноді й змінювати форми та пропорції, створюючи потрібний нам образ. Сьогодні поговоримо про те, як одягатися так, щоб здаватися вищою і стрункішою без дієт, спортзалів і застарілих стереотипів.

Час читання: 3 хвилини та солодке яблуко

статья доступна на русском языке

Як візуально мати стрункіший вигляд

Давай для початку визначимося з тим, що не існує якогось особливого одягу тільки для струнких або тільки для дівчат з формами. Практично будь-який фасон, колір, принт і фактуру можна красиво адаптувати та отримувати витончені образи для кожного типу фігур. Варто лише знати деякі лайфхаки, якими ми поспішаємо з тобою поділитися.

Цікаво на тему: 15 стильних аксесуарів, які доповнять ваш образ

Увага на розмір одягу

Увага на розмір одягу

Підібраний по фігурі розмір — це вже половина успіху будь-якого look’a. Якщо ти хочеш візуально здаватися стрункішою, краще не вибирати одяг, що щільно прилягає, так само як і не перестаратися з oversize, навіть якщо сьогодні він на піку популярності. В обтислій сукні складно приховати нюанси фігури — вона одразу ж підкреслить будь-які, навіть найнезначніші недоліки. Надмірно мішкуваті речі «розмивають» силует, роблять його важчим і можуть візуально накинути кілька зайвих кілограмів. А ми якраз намагаємося отримати зворотний ефект.

Шукай EVA Blog в Instagram

В ідеалі предмети твого гардероба мають бути трохи вільними та залишати повітря між тілом і одягом, не обтягувати зони, які хотілося б скорегувати, але при цьому не висіти безформним мішком. Саме тому не завжди варто чітко слідувати своїй звичній розмірній сітці, тим паче що в кожного бренду є свої особливості пошиття. Так, якщо тобі сподобалася, скажімо, сорочка, але вона дуже oversize, вибери модель на 1 або навіть 2 розміри меншу — так вона буде ближчою до твоєї фігури й не додасть зайвого об’єму. І навпаки.

Цікаво на тему: Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

І ще один важливий нюанс — правильний розмір білизни. Це актуально для будь-якої фігури, навіть якщо ти носиш S. Найдорожчий фірмовий прикид значно програє, якщо на стегнах помітний силует трусиків, а шлейки бра впиваються в спину, створюючи додаткові складочки. Можна звернути увагу на безшовні моделі, які стануть «другою шкірою» і не «намалюють» зайвих ліній на фігурі.

Акцентуй на перевагах

Акцентуй на перевагах

У кожної з нас вистачає претензій до своєї фігури, навіть якщо для оточення вона здається ідеальною. То ноги занадто короткі, то руки повненькі, то «вушка» на стегнах заважають спокійно жити. Загалом, ми досить часто концентруємося саме на недоліках, геть забуваючи про свої переваги. А вони є у кожної, 100%! І саме вони допоможуть створювати унікальні та естетичні образи, які будуть робити тебе стрункішою.

Наприклад, витончені щиколотки варто підкреслити укороченими штанами або спідницею. У цьому разі краще зробити вибір на користь низького взуття, яке не перекриватиме найвужчу частину ніг. Тонкі зап’ястя прекрасно підкреслюють рукави ¾, довгу шию — V-подібні вирізи, а красиву лінію плечей — топи з вирізом човник. Якщо у тебе виражена талія, не соромся виокремлювати її приталеним одягом і акуратними поясами, а довгі й красиві ноги просто гріх приховувати спідницею до підлоги або постійними штанними образами. Знайди свою родзинку і вибудовуй образ, виставляючи напоказ найбільш виграшні «ракурси». Це тобі підтвердить будь-який стиліст.

Створи total look

Створи total look

Чому образ в одному кольорі дає змогу виглядати стрункішим? Однотонний одяг створює вертикальну лінію без контрастних акцентів у зоні талії (як, наприклад, класичне офісне поєднання «чорний низ, білий верх»). А це допомагає візуально витягнути силует і здаватися вищим. Тому будь-які костюми в одному кольорі, від ділових до спортивних — тренд поза часом і поза модою.

Подовжуй силует

Подовжуй силует

Крім однотонного образу можна скористатися й іншими лайфхаками, які допоможуть здаватися вищою і, як наслідок, стрункішою. У цій справі можна звернутися до вертикальних принтів на одязі, а також аксесуарів. Наприклад, улюблений шарф можна не обмотувати навколо шиї або драпірувати в портретній зоні, а просто накинути його, дозволяючи краям звисати. Щоб «хвостики» не заважали, їх можна зафіксувати пояском на талії. Подовжені багатошарові прикраси теж створять вертикаль.

Цікаво на тему: Як сформувати гардероб за архетипом?

Ще одна порада — заправляй футболку, сорочку або блузу тільки спереду. Це візуально подовжить ноги. Штани-кльош із взуттям на підборах і подовженим носком теж допоможуть виглядати вищими та стрункішими. Необов’язково обирати шпильку на 12 см — можна зупинитися на невеликому (5-7 см) і стійкому варіанті, в якому буде зручно не тільки сидіти. Навіть невисокий каблук візуально збільшить зріст, а ходу зробить більш плавною і розміреною.

До слова, про взуття. Бежеві туфлі-човники із загостреним носком (знову ж таки, висока шпилька необов’язкова) — це абсолютний must-have у твоєму гардеробі. Мабуть, жодне інше взуття не робить тебе настільки стрункішою, як вони. Поєднай їх зі спідницею, шортами або укороченими штанами, і отримаєш стильний і витончений образ.

Додай чітких ліній

Додай чітких ліній

Рівні краї в одязі допоможуть структурувати образ і збалансують округлі форми. Так, класичне двобортне пальто з чітким коміром і лінією плеча додаватиме графічності фігурі й точно матиме виграшніший вигляд, ніж затишний дутий пуховик. Замінивши м’який кардиган стильним піджаком, трикотажну кофту — сорочкою по фігурі, а м’які джинси — штанами зі стрілкою, можна домогтися такого ж ефекту. Бери на замітку.

Обирай щільніші тканини

Обирай щільніші тканини

Ще одним з ефективних способів візуально підкреслити стрункість є вибір більш щільних та цупких тканин. Вони, так само як і чіткі лінії в одязі, структурують фігуру, додають підтягнутості та допомагають приховати недоліки.

Цікаво на тему: 5 трендових речей, які мають бути у твоєму гардеробі

Занадто легкі й тонкі тканини (а особливо ті, де багато еластану) дуже часто прилягають до тіла, акцентуючи на тих нюансах, які якраз хочеться скорегувати. Щільні матеріали створюють чіткіший силует і додають графічності. Вони формують гладкі лінії, що візуально витягує і створює стрункіший образ. Крім того, такі матеріали допомагають приховати об’єми, роблячи фігуру більш витонченою і підтягнутою.

Розглянемо на прикладі футболок. Сьогодні багато брендів шиють цей базовий елемент гардероба з бавовни різної щільності. У одних футболки чітко тримають форму, в інших тканина здається напівпрозорою і схожою на марлю. Ти напевно такі бачила навіть у не бюджетних брендах. І якщо твоє завдання — приховати деякі нюанси фігури, то вибирай перші. Цей принцип стосується й інших елементів одягу, від кардиганів і джинсів до верхнього одягу.

А які лайфхаки допомагають тобі виглядати на мільйон? Ділися своїми хитрощами в коментарях і постав лайк, якщо було корисно.

Читай також:

9 Листопада / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *