Що одягнути на осінню фотосесію?

Осінь – дивовижна, чаруючий пора зі своїм шармом і настроєм. А ще це час для атмосферних фотосесій на фоні пожовклого листя, меланхолійних міських пейзажів та інтер’єрів затишних кав’ярень. І сьогодні ми поділимося деякими ідеями стосовно того, який образ можна створити для стильної осінньої фотосесії, орієнтуючись на цьогорічні модні тренди.

Час читання: 4 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Кольори

Найбільш очевидне рішення – побудувати образ на основі канонічних осінніх кольорів. Це помаранчевий, жовтий, різні відтінки коричневого, а також глибокі відтінки червоного: бордовий, багряний, сангрія. Але є одне «але». Якщо ви фотографуватиметесь на фоні осіннього пейзажу, то ризикуєте бути поглинутою ним. Тому кольори осіннього лісу будуть доречними у міському антуражі, де цих барв як раз не вистачає. Якщо ж ви плануєте фотосесію на природі, тоді обирайте контрастні, відносно пейзажу, кольори.

В сонячну погоду вигідно виглядатимуть насичені ювелірні відтінки: рубіновий, смарагдовий, сапфіровий, лазуровий, фіолетовий, пурпуровий. Для похмурої осінньої погоди більш органічні приглушені глибокі відтінки зеленого синього та фіолетового, графітовий сірий, відтінки білого. Усі ці кольори також можна поєднувати між собою, використовуючи більш нейтральні і приглушені в якості основних, а яскраві і насичені у якості акцентів.

Цікаво по темі: Модні поєднання кольорів PANTONE в одязі для осені 2022

Принти

Клітинка

Вже котру осінь поспіль картатий принт опиняється серед головних трендів сезону. І це те, що треба для стильної фотосесії. Крупна контрастна клітинка виглядає дуже фотогенічно, особливо, якщо їй відведена головна роль в образі. До того ж вона виглядатиме вигідно і на фоні природного пейзажу і у міських декораціях.

Печворк

Дещо театральний і надзвичайно ефектний печворк на осінній фотосесії буде доречним як ніде! Він дивовижним чином передає осінній настрій, і навіть сама техніка поєднання безлічі клаптиків тканини у єдиний візерунок нагадує яскраву і строкату мозаїку з осіннього листя. Тому обов`язково візьміть до уваги цей модний тренд.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Пейслі

Цей орієнтальний принт підкорив світові подіуми під час осінніх показів. Він дійсно має особливий темперамент, який чудово розкривається в осінньому антуражі. «Турецькі огірки» на сукні, спідниці, блузі або аксесуарах додадуть колориту осіннім образам у стилі хіпі та бохо.

Анімалістика

Анімалістичний принт – ще один модний тренд, вартий стати окрасою вашої фотосесії. Такий вибір принта може здатися дивним і незвичним, оскільки анімалістика позбавлена чуттєвості і не підходить для типової романтичної фотосесії на фоні пожовклого листя. Однак, якщо йдеться про зйомку у місті і ви бажаєте створити образ як з обкладинки, тоді сміливо обирайте сукню у тигрову смужку, зебровий брючний костюм або леопардовий піджак. Емансиповані урбаністичні фото в образі міської хижачки вам гарантовані.

Тканини

На осінніх знімках надзвичайно ефектно виглядатимуть будь-які текстурні і фактурні тканини: об’ємна в’язка і в’язані речі взагалі, вовна, твід, фланель, оксамит, вельвет, замша, текстурна шкіра, плісирування.

Цікаво по темі: Капсульний гардероб: що це таке, як скласти приклади капсул

Стиль і вбрання

Осінь – найелегантніша пора року. Тому певний елемент елегантності має бути присутнім у вашому образі. В якості головних орієнтирів обираємо елегантну класику, елегантний street style, англійський або французький стиль, міський шик або бохо-шик.

Якщо йдеться про елегантний верхній одяг, то вибір очевидний. Це пальто. Але у цьому сезоні у пальта з`явилась гідна конкуренція у вигляді шкіряних плащів та тренчів, тож вам є з чого обирати.

Якщо погода дозволяє, можна замінити верхній одяг на об’ємний светр, затишний в’язаний кардиган або колоритне пончо з контрастним етнічним візерунком.

Під верхнім одягом може переховуватись жіночна сукня, лаконічний гольф, сорочка або блуза.

В якості низу обираємо брюки або спідницю. Рекомендовані фасони: брюки прямого або вільного крою та спідниці нижче коліна. Для більш розслабленого образу у стилі бохо-шик підійдуть темно-сині джинси-кльош.

Взуття також відіграє не останню роль у створенні бездоганного образу. Для осінньої фотосесії найкраще підійдуть класичні моделі взуття: челсі, оксфорди, броги, ботильйони, високі чоботи. Особливо радимо придивитися до чоботів-слаучів (вони ж радянські чоботи «з гармошкою») у поєднанні зі спідницею-плісе. Як ми вже казали, плісирування чудово виглядає на осінніх фото.

Аксесуари

Аксесуари покликані зробити образ для осінньої фотосесії більш цікавим і довершеним. Обирайте речі, які створюють певний настрій: вовняний палантин, в’язаний шарф, фетровий капелюх берет або кепі. Деякі елементи образу можуть стати частиною композиції, наприклад шкіряні рукавички, покладені на стіл поруч з кавою і книжкою, якщо ви фотографуєтесь на терасі затишної кав’ярні, або яскрава парасолька на фоні осіннього листя.

І пам’ятайте, що головне завдання осінньої фотосесії – створити той самий особливий настрій, за який ми любимо цю пору року. Бажаємо вам красивої осінні і осінньої краси вашим знімкам.

 

Читайте також:

9 Жовтня / 2020 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Виктория

    Отличная статья!