Тренч: як вибрати та з чим носити у 2021 році

Навіть улюблені сині джинси не зможуть похвалитися такою універсальністю та практичністю, як тренчкот. У ньому тобі буде комфортно і в метро, ​​і на прем’єрі в першому ряду, і на прогулянці, навіть якщо несподівано задощить.

Що таке тренч

Перший тренч, або тренчкот, розробив Томас Барберрі для британської армії. Модель виявилася настільки вдалою, що її продовжили носити навіть після закінчення війни, і не лише чоловіки.

Зараз тренч — це різновид двобортного дощового плаща з водовідштовхувальної тканини, частіше бежевого кольору. Такі випускають багато брендів, але класикою жанру так і залишилися моделі від Burberry з упізнаваною підкладкою в клітинку.

Атрибути, які присутні практично в кожному тренчі:

  • кокетка;
  • відкладний комір;
  • затяжні манжети;
  • пояс на талії;
  • шліца позаду;
  • подвійний ряд ґудзиків;
  • еполети на плечах.

Це ідеальний одяг для похмурих, дощових і вітряних осінніх днів, коли вже минув час кардиганів, але пора теплого пальто ще не настала.

На відміну від пальто, яке може бути однобортним або двобортним і шиється зі щільної теплої тканини, тренч завжди виконаний з вологовідштовхувального матеріалу (в оригіналі з габардину) та має двобортний крій.

Інше питання — відмінність тренча та плаща. Тут різниці немає, адже тренчкот — це і є його різновид. Плащі бувають різних фасонів, у той час як тренч має певний крій.

Як обрати універсальний тренч?

Час від часу бренди випускають свої варіації на тему тренча — з шипами, рюшами, шкіряними вставками й іншим декором. Таку модель не з усім можна одягти, та й мода на неї триватиме не так довго. У той час як дизайн класичного тренчкота не змінюється більше ста років, і це один з найбільш універсальних предметів гардеробу, в якому можна піти куди завгодно.

Як вибрати саме такий:

  1. Довжина. Ідеальний тренчкот — до коліна. Укорочені й подовжені моделі виглядають теж цікаво, але вони не такі універсальні.
  2. Декор. Менше — значить більше: чим менше деталей, тим більше можливостей для поєднань і різних луків.
  3. Колір. Краще вибрати канонічний бежевий, але можна взяти й базовий чорний, сірий, коричневий, темно-синій.
  4. Силует. Приталений А-силует пасує майже всім типам фігури.
  5. Матеріал. Якщо хочеш вибрати якісну річ, шукай на етикетці 100% бавовну.

Класичний габардин, винайдений Барберрі, — це тканина з саржевим плетінням, з лицьового боку якої помітний дрібний рубчик, що йде по косій. Таке плетіння робить матеріал щільним, з вітрозахисними та вологовідштовхувальними властивостями.

З чим носити жіночий тренч?

Актуальний крій і пісочний колір прекрасно вписуються в пейзажі осені та доповнюють практично будь-який класичний і casual гардероб.

Темно-синій, чорний або коричневий тренч виглядає строго, по-діловому та найкраще пасує до класичних брюк, високих підборів, спідниці-олівця. А ось бежевий колір тренча на те й універсальний, щоб прекрасно виглядати в будь-якій комбінації: хоч з джинсами-скінні, хоч зі спортивними речами, хоч із сукнею-футляром і колготами. Про те, як підібрати і як носити колготки, розповідали в попередніх статтях Єва Блог.

Чого не варто робити, так це носити будь-який тренч з дуже довгою або широкою розкльошеною спідницею, брюками оверсайз. Таке поєднання може додати силуету зайвої масивності. Також не рекомендується поєднувати тренч з іншими речами мілітарі-тематики: сумкою-планшетом, берцями, брюками з великою кількістю кишень, одягом кольору хакі.

Коли йде дощ, тренч сміливо можна міксувати з модними гумовими чобітьми, але в суху погоду все ж краще віддати перевагу ботильйонам, туфлям, кедам. Одна з переваг тренча — здатність адаптуватися до будь-якої стилістики, тому взуття, як і одяг, може бути різним: від черевиків у чоловічому стилі до нарядних туфель і балеток на плоскому ходу.

Спробуй носити тренч на європейський манер, доповнивши його ботильйонами на підборах і хусткою на шиї. Пояс замість застібки на пряжку зав’яжи на вузол. Хочеш додати образу гостроти — одягни тренчкот замість сукні, доповнивши шпильками або масивними черевиками.

Образи з тренчем 2021

Як то кажуть, краще один раз побачити. Варіантів поєднань, як і самих тренчкотів, може бути дуже багато, надихайся прикладами актуальних комбінацій:

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Як доглядати за тренчем?

Іноді від забруднень не рятує навіть вологовідштовхувальне просочення. Якщо виробник не забороняє машинне прання, можна прати тренч у машині на делікатному режимі без віджиму. При наявності складних забруднень або відсутності можливості випрати тренч краще довірити його професійному чищенню.

Якщо дозволене ручне прання, виконуючи вказівки на етикетці, тренчкот можна випрати з м’яким миючим засобом, а потім, не віджимаючи, повісити на плічки, розправити й висушити. Так його буде легше прасувати, ніж після машинного прання.

Також періодично рекомендується оновлювати шар вологовідштовхувального просочення — це можна зробити в хімчистці або вдома за допомогою спеціального спрея для натуральних і мембранних тканин.

Не обов’язково обмежуватися одним бежевим тренчем середньої довжини. Якщо є бажання, до нього можна додати ще один з м’якого тонкого габардину — для вечірніх виходів з сукнею і підборами. І третій укорочений — для теплої осені й весни, якщо їздиш за кермом. А якщо ти вже визначилася з моделлю, але не наважуєшся на покупку через те, що на полицях бракує місця, читай нашу статтю про організацію місця в шафі.

29 Вересня / 2021 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *