5 книг, які змінять ваш погляд на моду та стиль

Мода – це надзвичайно багатогранне явище і безмежне поле для досліджень. Їй присвячено безліч книжок, кожна з них по-своєму унікальна і варта читання. Щоб розповісти про найбільш значущі роботи, не вистачить і десяти статей. Тому ми вирішили почати з малого і відібрали 5 видань, які розкриють саму сутність моди, познайомлять вас ближче з індустрією, та посприяють більш глибокому розумінню такого поняття, як стиль.

 1. «100 ідей, що змінили моду» Харіет Ворслі

Цікава книжка для підвищення модної ерудиції, яка дає змогу поглянути на історію моди XX-XXI століть під новим кутом. У цьому виданні зібрано 100 революційних дизайнерських нововведень, які свого часу здійснити переворот у моді. Аналізуючи ці винаходи, ми можемо прослідити, якою була реакція моди на соціальні, політичні і економічні зміни. Ви дізнаєтеся, чому жінки зрештою відмовилися від корсетів і як у жіночому гардеробі з’явилися брюки, як позначився на індустрії моди винахід синтетичних тканин, яким був шлях до народного визнання відвертого купальника бікіні, як сучасні технології та наукові досягнення впливають на моду сьогодні, і відкриєте для себе ще багато цікавого.

2. «Анатомія Моди» (The Anatomy of Fashion: Why We Dress the Way We Do) Колін МакДавелл

Один з найавторитетніших модних оглядачів, Колін МакДавелл зібрав непересічну колекцію феноменів світу моди, явищ і фактів, які відносяться до різних епох та соціокультурних зрізів, але так чи інакше стосуються моди та модної індустрії. Книжка МакДавелла – це не просто чергова «історія моди», а дослідження і аналіз моди в історичному контексті. Він анатомує саму потребу людини у прикрашанні власного тіла, зокрема за допомогою одягу, і обґрунтовує причини мінливості моди та еталонів краси.

Певна енциклопедичність цієї фундаментальної праці компенсується цікавим, а подекуди навіть вельми дотепним, викладом. Замість того, щоб давати «сухий» фактаж, МакДавелл спонукає читача до дискусії, наводить власні влучні висновки і спостереження, розбавляючи їх майже фольклорними історіями з життя модного співтовариства.

На окремі овації заслуговують унікальні ілюстративні матеріали. В книзі міститься більш ніж 500 малюнків і фотографій, у тому числі і рідкісних..

3. «Любов, Стиль, Життя» Гаранс Доре

«Любов, Стиль, Життя» – це книжка, написана жінкою для жінок. Вона не тільки про моду, але й про стиль життя, мотивацію та пошуки себе – тобто про все, що цікавить і турбує сучасну жінку. Гаранс багато розповідає про себе і своє життя, тому вже після п’ятої сторінки відчуваєш, ніби спілкуєшся з близькою подругою, а усі її рекомендації і настанови сприймаються як дружня порада. Книжка не навчить вас правильно вдягатися, розбиратися в усіх існуючих фасонах сумок або відрізняти оригінал від підробки, проте ви знайдете відповіді на більш глибокі запитання: що таке елегантність та як стиль допомагає жінці розкрити себе, чому ми прагнемо до краси і що насправді робить жінку красивою, чому мода і стиль – це не тільки про речі, і як жити зі смаком?

«Любов, Стиль, Життя» – це легка і ненав’язлива, але у той же час елегантна, як усе французьке, проза, яку приємно читати і дорогою на роботу, і за вечірньою чашкою чаю.

4. «Gio_Graphy: Fun in the Wild World of Fashion» Джованна Батталья

Джованна Батталья – відомий експерт зі стилю, муза дизайнерів і модний редактор, розумниця, красуня, знавець своєї справи і взагалі приклад для наслідування. А тепер до усіх цих регалій додався ще й статус літератора. З її книжкою ми радимо ознайомитися з двох причин: тому що вона про моду і тому що вона інакша. На думку Батталья, мода не є чимось класовим і привілейованим – вона доступна кожному, тому що це не набір атрибутів, а стиль життя. А ще мода – це весело! Саме про це нам нагадує «Gio_Graphy». На її сторінках мало тексту, але багато матеріалу для натхнення. Це яскраві і життєрадісні, часом бешкетливі образи, які наочно демонструють, якою неочікуваною може бути мода, якщо не сприймати її аж надто серйозно.

5. «Розумний гардероб» Анушка Різ

«Розумний гардероб» Анушки Різ – це дохідлива інструкція зі стилю і гарного смаку, яка має право стати настільною книгою кожної жінки. Автор дає практичні поради стосовно того, як сформувати власний стиль, як обирати речі, які вам дійсно личать і імпонують вашому образу життя, як скласти капсульний гардероб і підібрати одяг для офісу. А ще ви відкриєте для себе секрети шопінгу, які допоможуть вам не витрачатися на непотріб і купувати якісні речі без переплати.

Анушка Різ створила повноцінний посібник, який навчить вас основам стилю не гірше за професійного стиліста. Рекомендуємо ознайомитися усім, хто прагне вдосконалювати власні стилістичні навички і бажає виглядати бездоганно за будь-яких обставин.

А в якості бонусу, пропонуємо ознайомитися, а ще краще придбати для домашньої колекції, видання, яке має чимале значення для вітчизняної модної індустрії. «Ukraine in Vogue», авторами якого є команда українського Vogue, – це альбом, присвячений п’ятій річниці журнала. Він побачив світ у 2018 році, тираж склав 5000 примірників. На сторінках альбому зібрані усі найважливіші здобутки редакції в період з 2013 до 2018 року: найкращі обкладинки, найцікавіші зйомки і арт-проекти, а також спогади редакторів і журналістів про труднощі, які їм доводилося долати під час роботи над журналом, і здобуті перемоги.

 

Фото: ozon.ru

18 Вересня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA