Як обрати бездоганне пальто: 7 золотих правил

Якісне пальто – річ не з дешевих, і таке фінансове вливання має бути виправданим. Осінній і зимовий верхній одяг – це те, на що вигідніше витратитися одноразово і на кілька сезонів, ніж кожного року перейматися вибором чергового дешевого екземпляру, який втратить свій товарний вигляд вже після першого випробування погодними умовами.

Бюджетні рітейлери грають на споживацькій одержимості трендами, і першими пропонують найгарячіші новинки, але, на превеликий жаль, дуже посередньої якості.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Підійти до вибору пальта своєї мрії виважено і обрати річ, яка слугуватиме вам вірою і правдою не один рік, допоможуть 7 простих правил.

Як вибрати пальто

1. Обирайте пальто за власним типом фігури

Пісочний годинник

Вам, як завжди, щастить – ви можете обирати будь-яку модель на ваш смак. Однак ми б радили не приховувати плюси своєї фігури і зробити акцент на талії. Однобортне пальто з поясом впорається з цим якнайкраще.

Прямокутник

Жінки з типом фігури «прямокутник» зазвичай мають стрункі ноги, які можна вигідно продемонструвати у вкороченому пальто або бушлаті. Окреслити талію допоможе двобортне приталене пальто або пряме пальто з поясом. Пальто середньої довжини А-силуету додасть об’єму у стегнах і зробить пропорції більш жіночними.

Цікаво по темі: Типи фігури: як вдало обіграти свої особливості

Трикутник

Струнким, високим «трикутникам» слід робити акцент на верхній частині тіла і підкреслювати талію. В цьому допоможе шинель, двобортне пальто з широким англійським коміром або з коміром апаш. Інший варіант привернути увагу до області грудей – це широкий відкладний комір з хутра.

Якщо ж ви маєте невеликий зріст, то додатковий об’єм в плечах зробить фігуру громіздкою. Тому вам ми радимо придивитися до пальта з пишною спідницею або до трапецієвидної моделі.

Вибираємо пальто за типом фігури

Перевернутий трикутник

Наше завдання прямо протилежне тому, яке стояло перед нами у випадку з «трикутником» — ними маємо відволікти увагу від верхньої частини тіла і виділити стегна. Цього можна досягти завдяки розкльошеному крою, підкресленій талії, а також об’ємним накладним кишеням, які можуть бути виконані з матеріалу, відмінного від основного.

Трендові об’ємні моделі також допустимі, але тільки у вкороченому варіанті, адже ваші ноги – це ваш козир, не приховуйте його.

Овал

«Овалу» однаково протипоказані надто облягаючі моделі й оверсайз. Найкращим варіантом для вас буде пальто-трапеція, тюльпан, свінгер, а також пальта у чоловічому стилі – прямі чіткі лінії візуально зроблять вас стрункішою.

Вдалим варіантом може бути пальто-кокон, довжиною не нижче, ніж до середини стегна.

2. Перш ніж купувати трендову модель, переконайтеся, що вона вам пасує

Оверсайз

Мініатюрним низеньким дівчатам не можна зловживати оверсайзом і довжиною. Ви банально ризикуєте «загубитися» в об’ємному пальті, тому радимо вам обирати структуровані моделі й ті, що добре сидять по фігурі. Якщо ж вам ну дуже хочеться приміряти оверсайз, тоді слід обрати пальто довжиною не нижче коліна і носити його виключно з підборами, платформою, або масивним взуттям на товстій підошві, аби врівноважити об’ємний верх.

Також оверсайз не пасує типу фігури «овал», в об’ємних речах ви виглядатимете повнішою. Натомість «трикутники», «прямокутник» і «пісочний годинник» можуть без вагань обирати оверсайзні речі, за умови, що їхній зріст це дозволяє.

Цікаво по темі: Що робити, якщо речі oversize не пасують вашому типу фігури?

Оверсайз пальто

Кокон

Цей фасон чудово виглядає на струнких дівчатах різного зросту з типом фігури «прямокутник», «трикутник» і «пісочний годинник». Для «перевернутого трикутника» кокон є небажаним через спущену лінію плеча, а «овалам» варто бути обережними з довжиною пальта і обирати вкорочені моделі. На володарках пишних форм кокон також виглядатиме не найкращим чином.

Шинель

Характерною ознакою шинелі є широкий відкладний комір. Через цю деталь мілітаристичне пальто буде невдалим вибором для «перевернутого трикутника». Для усіх інших шинель не має явних протипоказань. Однак «прямокутнику» варто носили шинель з поясом, а «овалу», навпаки, слід придивитися до вкороченої прямої моделі. «Трикутнику» і «пісочному годиннику» дозволені обидва варіанти.

Трендове пальто

Тренч

Тренч з поясом виглядає гармонійно і збалансовано на фігурах «пісочний годинник», «прямокутник» і «трикутник». «Перевернутий трикутник» і «овал» також можуть дозволити собі цю модель. Єдиним протипоказанням у першому випадку може бути приталений силует, а у другому – акцентований комір.

Пальто чоловічого крою

Вкорочене пальто прямого крою з лаконічним класичним коміром – справжня знахідка для таких специфічних типів фігур, як «перевернутий трикутник» і «овал». Усі інші також можуть носити пальто цього фасону, за умови, що він вписується у їхній стиль і пасує їхньому типажу.

Пальто чоловічого крою

Пальто-халат

Цей трендовий фасон личить практично всім типам фігури, однак варто враховувати деякі нюанси. Якщо ваш тип фігури «овал», спробуйте підняти пояс вище до грудей і зав’яжіть його збоку. Низеньким дівчатам слід відмовитися від довгих моделей на користь пальта вище коліна або середньої довжини. Це ж стосується жінок з формами – вам також підійде вкорочена модель. «Перевернутому трикутнику» показане пальто-халат з великими накладними кишенями.

3. Дізнайтеся, які кольори личать вашому кольоротипу

Весна

Так

Теплі та ніжні відтінки: лососевий, персиковий, колір пряженого молока, кремовий, бежево-жовтий, молочний шоколад.

Ні

Чистий білий і вугільно-чорний.

Пальто фуксія

Літо

Так

Холодні пастельні тони. Сіро-білий, бежево-сірий, сіро-брунатний, холодна рожева гама, малиновий, вишневий, винний.

Ні

Теплі відтінки: теракотовий, теплий відтінок хакі, абрикосовий, кораловий

Пальто на весну

Осінь

Так

Теплі насичені й золотаві кольори.

Смарагдовий, мідний, бронзовий, охра, гірчичний, колір шампанського.

Ні

Світлі, сіруваті відтінки, а також дуже яскраві, токсичні

Смарагдове пальто

Зима

Так

Контрастні кольори.

Білий, чорний, холодний сірий, шоколадний, насичений жовтий, фіолетовий, фуксія, стигла вишня, бордовий.

Ні

Теплі, золотаві відтінки: цегляний, червоно-коричневий, тьмяно-жовтий.

Пальто на зиму

4. Обов`язково ознайомтесь зі складом тканини

Цей момент може стати вирішальним при виборі пальта, особливо, якщо ви розраховуєте носити його і в холоди. Інформація, зазначена на етикетці – це те, на що ви повинні звернути уваги чи не в першу чергу.

Щоб обрати дійсно якісну річ, скористайтеся нашою шпаргалкою.

Reine Schurwolle – цим написом позначають кашемір, такий виріб містить не більше 0,3% сторонніх волокон.

Кашемір надзвичайно м’який і приємний на дотик, до того ж він чудово утримує тепло. Однак пальто з чистого кашеміру – річ, м’яко кажучи, недешева, і підходить, скоріше, для виходів у світ. В якості альтернативи можна пошукати пальто з вовни з додаванням кашеміру.

Schurwolle, Lana Vergine, Virgin Wool – високоякісна вовна, містить не більше 7% сторонніх волокон.

Пальто з якісної вовни не кошлатиться, не втрачає форму, добре утримує тепло і коштує значно дешевше, ніж аналогічний виріб з кашеміру. Воно практичне, добре пристосоване для щоденного носіння майже у будь-яку погоду і прослужить вам не один рік.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Для більшої еластичності до вовни можуть додаватися інші волокна. Це є цілком допустимим, тому не лякайтеся, побачивши на етикетці відповідну інформацію.

Натуральна вовна має також одну особливість – вона погано профарбовується, тому ви не зустрінете справжній вовняний виріб яскравого та насиченого кольору.

Wolle, Reine Wolle, Wool – вовна низької якості.

З часом на пальті з другосортної вовни може з’явитися кошлатання, а сам виріб може втратити форму.

І звичайно, практичність і якість виключають вміст синтетики в обсязі більше 20%. Якщо в складі на першому місці стоїть акрил або поліестер, то такий виріб навряд чи вартий уваги – в синтетиці вам буде задушливо в приміщенні та холодно на вулиці.

Склад тканини

5. Зверніть увагу на якість пошиву і фурнітуру

В якісному пальті якісне усе: від підкладки до ґудзиків. Усі внутрішні шви мають бути рівними, а фурнітура добре пришита. Обов’язкова наявність хоча б одного запасного ґудзика або застібки.

Нижній край пальта повинен бути підвернутим на 3-5 см, а рукавів – мінімум на 2 см. Підкладка також має бути виконана з якісного матеріалу: віскози, атласу, сатину або шовку. Ці матеріали легкі, щільні, добре сохнуть і пропускають повітря. У дешевих моделях матеріалом підкладки найімовірніше буде штучний атлас або «недихаючий» поліестер.

Фурнітура

6. На зиму обирайте пальто з утеплювачем

Для зимового пальта однієї лише вовняної тканини буде недостатньо, тому варто пошукати пальто з утеплювачем.

Найкращим утеплювачем для пальта є повсть (валяна вовна). Цей матеріал водночас тонкий, легкий і теплий – він чудово зігріває і не створює зайвого об’єму.

Популярний раніше синтепон як зимовий утеплювач нині зустрічається доволі рідко, замість нього використовують вальтерм – пористий матеріал, здатний утворювати повітряний прошарок.

Також часто у зимових виробах можна зустріти ватин – він дешевий і теплий, але разом з тим важкий і об’ємний, тому не підходить для класичних і приталених моделей.

В утепленому пальті важливо, щоб воно добре тримало форму, гарно сиділо на вас і не утворювало зморшок.

Цікаво по темі: Що таке Sustainable Fashion і чому стійка мода — це важливо

7. Правильно визначте потрібний розмір

Залежно від погоди ви носитимете пальто з різними речами, тож вам має бути комфортно і у сорочці, і у багатошаровому образі і у вашому найоб’ємнішому светрі. В останньому, як раз, і можна піти на шопінг.

Під час примірки зверніть увагу на такі деталі:

  • довжина рукава повинна сягати середини долоні;
  • у плечах, у грудях і під пахвами не повинно відчуватися скутості;
  • вам має бути зручно у будь-якому положенні: стоячи, сидячи, з піднятими руками, при ходьбі (поли пальта не повинні вам заважати).

Розмір пальто

В гонитві за трендами легко втратити власний стиль та індивідуальність. Не піддавайтеся на модні провокації, не поспішайте з вибором і слідуйте нашим правилам – ваша річ обов`язково вас дочекається.

 

Читайте також:

18 Жовтня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *