Що робити з весільною сукнею після церемонії: 7 корисних ідей

Весілля — чи не найважливіша подія в житті кожної жінки. І в цей день все має бути ідеальним: від стилю головних героїв свята — нареченого та нареченої, до найдрібніших деталей. Утім, багато речей, що ми купуємо для церемонії, навряд чи колись нам знадобляться: декор, аксесуари, весільна сукня. На дворі пізня осінь, а це значить, що золотий сезон весіль добігає свого кінця. Тож у новій статті в EVA Blog пропонуємо поговорити про весільну сукню, а точніше про те, що з нею робити після церемонії.

Як випрати весільну сукню

Протягом перших днів після церемонії сукню треба випрати самостійно або віддати до хімчистки. Що обрати: самостійне прання чи хімчистку, вирішуйте самі виходячи з характеру та кількості забруднень. Якщо видимих плям на сукні немає, ви можете освіжити її самостійно.

  • Підігрійте воду до температури 20–30 °С.
  • Розчиніть у ній миючий засіб, наприклад, рідкий гель для прання.
  • Покладіть у розчин сукню і залиште на 1–1,5 год.
  • Губкою потріть забруднені місця: поділ спідниці, верхню частину корсету тощо.
  • Прополощіть кілька разів у прохолодній воді, доки піна повністю не зникне.

Як зберігати

Найчастіше весільні сукні продають у пластикових пакетах. Після церемонії це пакування краще не використовувати, оскільки у ньому річ може пожовтіти. Найкраще для зберігання обрати картонну коробку: цей матеріал пропускатиме повітря й одночасно захищатиме вашу сукню від шкідників.

Відправляючи річ на зберігання, не наносьте на неї парфуми. Краще покладіть біля сукні спеціальне саше.

Що робити з сукнею після весілля

Подарувати

Сукню ви можете подарувати родичці або подрузі, котра планує весілля.

Ще один варіант — віддати її до костюмерної танцювальної чи театральної студії. Тут їй точно будуть раді!

Продати самостійно

Якщо ви не забобонні, просто продайте сукню знайомим або через інтернет — і ви повернете частину витрачених коштів. Додайте до оголошення кілька фото сукні з різних ракурсів і чекайте на відгуки зацікавлених.

Не завищуйте ціну, адже ви продаєте не нову річ. А ще весільна мода дуже мінлива, тому сукню краще продати якнайшвидше — до того, як вона вийде з моди.

Здати до комісійного магазину

Ще один спосіб продати весільну сукню. Утім, варто знати про те, що вам потрібно буде заплатити частину виручених коштів самому магазину. А впевненості в тому, що саме вашу сукню куплять, немає. Найгірший результат: ваша сукня висітиме у магазині певний строк, її мірятимуть, але не куплять, і вам прийдеться забрати її в злегка пошарпаному вигляді.

Здавати в оренду

Здати сукню в оренду можна у весільний салон або напряму орендаторці через інтернет. Укажіть в оголошенні вартість і строки оренди (зазвичай указують 3–5 діб), а також опишіть стан речі. У ціну оренди врахуйте затрати на хімчистку.

Перешити

Весільну сукню можна переробити на:

  • наряди для своєї донечки чи синочка до свята у дитсадку чи школі;
  • конверт для новонародженого;
  • святкову сукню для себе і т.д.

Передати у спадок

Гарний варіант для сентиментальних жінок: зробити із сукні сімейну реліквію і зберегти її до весілля доньки чи онуки. Для цього треба приділити максимум уваги зберіганню сукні: зберігати в коробці окремо від аксесуарів та разом із засобом від шкідників.

Влаштувати фотосесію

Ще один спосіб утилізації (адже по-іншому його не назвеш!) весільної сукні — влаштувати божевільну фотозйомку в стилі Trash the Wedding Dress.

Якщо коротко, то це таке дійство, під час якого ви вдягаєте весільну сукню та з фотографом відправляєтеся в такі місця, куди зазвичай наречені не ходять. Наприклад, будівництво, закрите підприємство, басейн та інші екстравагантні місця. Як реквізит ви можете взяти: бруд, фарби, мокрий пісок, кетчуп, фрукти — все що завгодно!

Якщо ви вирішите зупинитися саме на цьому варіанті, будьте готовими до того, що шляху назад вже не буде, і вашу сукню буде безнадійно зіпсовано. А на згадку про неї у вас залишаться яскраві спогади та безшабашні фото.

Як бачите, варіантів використання весільної сукні є багато. І кожна жінка серед них обов’язково знайде те, що підходить саме їй. Романтичні натури вирішать зберегти її для нащадків, а веселі дівчата зроблять божевільну фотосесію. А який варіант вам до душі?

2 Листопада / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *