Плями геть: хитрощі швидкого та якісного прання

Одна з рекомендацій під час карантину – приділяти достатньо уваги пранню речей, особливо тих, в яких ми виходили з дому, наприклад, до магазину. Звичайно, кожна з нас знає, як краще прати, сушити й прасувати. Але є деякі хитрощі, які допомагають полегшити цю роботу й завжди отримувати найкращий результат. Виявляється, кондиціонер потрібен не для всіх речей, а висока температура води при пранні «запечатує» деякі забруднення. Ми зібрали для вас кілька хитрощів, здатних значно спростити процес прання й завжди діставати з машини ідеально чисті речі.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Сортуємо за кольором і щільністю тканини

Крім того, що речі перед пранням потрібно розсортувати за кольором, слід враховувати також і тип тканини. Легкі матеріали вбирають в себе менше води, ніж важкі. Відповідно, і пральний засіб буде по-різному на них діяти та виполіскуватися. А ще таке змішане прання може пошкодити речі з тонких тканин.

Сортуємо правильно:

  • Розділяємо білизну на три категорії: біле, чорне, кольорове.
  • Всередині кожної категорії ділимо по типу тканини: на легкі та щільні.

Для прання кольорових речей використовуємо окремий засіб з відповідною позначкою. Температурний режим вибираємо не вище 40 °С, щоб при спільному пранні різнокольорові речі не полиняли. Добре також використовувати окремий порошок або гель для чорного. Вони допомагають зберегти насиченість і глибину кольору.

Цікаво по темі: Порошок, гель або капсули — що краще для ідеальної чистоти дитячих речей

Тонкощі прання білих речей

Не всі знають, що кондиціонер може заважати відбілюванню. Пом’якшувальні компоненти лишаються на волокнах тканини й перешкоджають роботі відбілюючих засобів. Тож якщо хочете зберегти білизну речей, під час прання використовуйте тільки гель або порошок для білого.

EVA y Viber

Як зберегти яскравість фарб

Нові кольорові речі перед першим пранням добре прополоскати у воді з додаванням кухонної солі: 0,5 склянки на 2 літри води. Зберегти білизну тканини допоможе полоскання у воді з оцтом. А щоб темні речі якомога довше зберігали свій колір, прати їх слід вивернутими навиворіт.

Цікаво по темі: Як збільшити місце для зберігання речей у гардеробі

Видаляємо плями від косметики

Плями від косметики іноді важко піддаються виведенню. Помада, пудра та інші засоби глибоко проникають і затримуються на волокнах тканини. Звичайний порошок або гель з цим завданням не справляються — відіпрати косметику можна за допомогою засобу для виведення плям. Просто нанесіть трохи на забруднення і заперіть, а потім виперіть звичайним способом: в машині або вручну.

Цікаво по темі: Легке прання з брендом KÖNEN: гель або капсули?

Правильно вибираємо температуру

Більшість плям на нашому одязі мають білкове походження, наприклад, піт. При контакті з гарячою водою білок згортається, в’їдається і назавжди лишається на тканині. Щоб цього не сталося, речі без видимих ​​слідів забруднень треба прати на невисоких температурах. В таких умовах добре працюють рідкі засоби: гелі та капсули.

Цікаво по темі: Як прати шовкові речі, щоб вони не втратили текстуру й не сіли

Щоб махрові речі були пухнастими

Халати, рушники, постільна білизна після багаторазового прання можуть стати жорсткими. Щоб цього не сталося, прати їх слід на делікатному режимі з додаванням кондиціонера-ополіскувача. Добре працюють тут і кульки для прання, які роблять вироби пухнастими. А якщо таких у вас немає, замінити їх можна зробленими з фольги або тенісними м’ячами.

Цікаво по темі: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Дбаємо про пральну машину

Доглядати потрібно не тільки за речами, а й за самою пральною машиною. Візуально вона може виглядати абсолютно чистою, адже її барабан постійно полірується. А ось деталі навколо нього, яких нам не видно, постійно контактують з миючими засобами, водою і накопичують наліт з накипу.

Найпопулярніший спосіб почистити деталі машини — лимонна кислота. Візьміть 60–80 г, засипте у відділення для миючого засобу й запустіть цикл прання з максимальною температурою. Виконувати цю процедуру потрібно двічі на рік.

Якщо всередині машини з’явився неприємний запах, спробуйте усунути його за допомогою оцту. Налийте 1 столову ложку в барабан та увімкніть прання на максимальній температурі.

Спеціальні засоби для очищення пральної машини працюють краще лимонної кислоти й оцту. А щоб уберегти її від накопичення накипу, під час кожного прання додавайте до прального порошку пом’якшувач для води.

Підраховано, що в середньому на прання ми витрачаємо цілий рік свого життя! Повністю уникнути цієї рутини не вдасться, особливо в період карантину. Адже саме зараз підтримувати чистоту та свіжість речей вкрай важливо! Зате можна максимально спростити процес, щоб звільнити час на інші, значно цікавіші заняття.

Все необхідне для ефективного та якісного прання знайдете на EVA.UA. До речі, пральні засоби дуже зручно отримувати саме з доставкою додому!

Читайте також:

Засіб Calgon для зм`якшення води, 500г

115.00
Купити

Рідкий засіб для прання тканин Sila black, 1л

67.00
Купити

Гель для прання Persil Sensitive Gel

189.00
Купити

Пральний порошок Losk автомат Колор,1,2кг

85.00
Купити

Капсули для прання Tide Все-в-1 Color, 12 шт.

125.00
Купити

Плямовивідник рідкий для тканин Vanish Oxi Action

19.00
Купити
2 Грудня / 2021 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *