5 перевірених способів виведення плям з білого одягу

Одяг білого кольору – ідеальна база для створення будь-якого образу. Але багато хто відмовляється зайвий раз одягати улюблений білий піджак, сукню або сорочку, віддаючи перевагу темнішим речам через їхню практичність. І причина такого вибору всім зрозуміла: поставити пляму на білому одязі – справа швидка, а ось позбутися потім її не так вже й просто. У цьому матеріалі EVA Blog поділиться секретами швидкого виведення плям. Тому обов’язково ставте лайк статті та не забудьте зберегти її собі в закладки, бо вона вам точно ще не раз стане в пригоді.

Плями на одязі

Що потрібно враховувати при виведенні плям

Щоб розпрощатися із забрудненнями, не зіпсувавши одяг, потрібно дотримуватися деяких правил:

  1. За можливості відразу ж постарайтеся позбутися плями, оскільки забруднення, що в’їдаються, можуть залишити після себе слід і потребувати додаткового прання.
  2. Визначте, що саме стало причиною плям (кава, піт, жир тощо). 
  3. Не залишайте брудну річ надовго в черзі на прання. Потім буде куди складніше привести її до ладу.
  4. Щойно на одязі з’явилася пляма, акуратно промокніть її. У жодному разі не тріть, щоб забруднення не в’їлося в тканину і не збільшилося в розмірах.
  5. Враховуйте тип тканини перед пранням і умови догляду за нею. Ця інформація є на бирці одягу. 

Що потрібно враховувати при виведенні плям

Позбавляємося від різних видів плям на білих речах

Якщо неприємна ситуація все ж сталася і на світлому одязі з’явилася зловісна пляма, потрібно терміново проводити рятувальну операцію. Щоб повернути втрачену білизну речам у домашніх умовах, рекомендуємо вдатися до деяких хитрощів, про які ми якраз зараз і розповімо.

Якщо у вас немає часу займатися запиранням речей або ж пляма поставлена на дуже делікатну тканину, найкраще відразу ж віднести одяг до хімчистки https://unmomento.com.ua/ua/

Як позбутися жирної плями

Це, мабуть, одна з найнеприємніших ситуацій, адже всім добре відомо, що саме жирні плями виводяться часом дуже важко. Що ж робити?

  1. Не потрібно бігти й одразу намагатися промити ділянку тканини водою. Жир відштовхує воду, тому очікувати дива не варто. Навпаки, пляма може збільшитися.
  2. Промокніть забруднення сухою серветкою. 
  3. Посипте пляму кукурудзяним крохмалем і залиште на кілька хвилин, щоб він увібрав у себе якомога більше жиру. Якщо тканина щільніша, можна використовувати кухонну сіль. Щедро посипте нею пляму і почніть потихеньку втирати, поки слід від жиру не зменшиться. 
  4. Після чого можна нанести на предмет гардероба рідину для миття посуду або засіб для виведення плям. Залиште на хвилин 15.
  5. Тепер можна розпочинати прання. 

Перед тим, як ви будете сушити одяг, обов’язково перевірте, чи зникла пляма. Якщо вона все ще залишається помітною, повторіть процедуру заново.

Як позбутися жирної плями

Цікаво на тему: Не зіпсуй: як доглядати за трикотажним одягом

Як відіпрати пляму від кави та чаю

У цьому разі потрібно діяти залежно від того, який напій ви пили.

  1. Чисто чорна кава або звичайний чай. Досить промити річ під гарячою водою (не під окропом) і відправити в прання.
  2. Кава з молоком. Тут все інакше: промокніть пляму сухою серветкою та обполосніть тканину під холодною водою. У жодному разі не тріть забруднену ділянку, оскільки ситуація може погіршитися. Нанесіть мийний засіб для посуду і залиште його на хвилин 10-15 для того, щоб прибрати жир від молока. Після чого можна запускати пральну машину. 

Як відіпрати пляму від кави та чаю

EVA у Telegram

Якщо пляма ніяк не хоче зникати, озбройтеся такими домашніми засобами:

  • перекис водню. Він досить ефективно справляється з подібними проблемами. За допомогою ватного спонжа нанесіть перекис на пляму і почекайте, поки тканина добре нею просочиться. Після чого можна розпочинати прання;
  • харчова сода. Це всім відомий ефективний засіб для виведення плям, який працює нітрохи не гірше за перекис. Змішайте соду з водою до отримання пастоподібної консистенції. Нанесіть на забруднену ділянку одягу, добре потріть і залиште приблизно на пів години. Потім ретельно все змийте і відправте предмет гардероба до пральної машини. 

харчова сода

Як вивести пляму від вина

Погодьтеся, іноді достатньо одного невдалого руху і вино може залишити після себе слід на одязі. Але не варто засмучуватися, якщо жертвою такої історії стала нова біла блузка. Зараз швиденько все владнаємо. 

  1. Промийте пляму під холодною водою.
  2. Змішайте в рівних частинах (1:1) перекис водню і мийний засіб для посуду. Нанесіть на пляму і почекайте, поки тканина все вбере (можна злегка потерти). 
  3. Щойно ви помітите, що пляма починає ставати тьмяною – беріться за прання.

Як альтернативу перекису і мийному засобу можна використовувати соду, змішавши її з водою до кашоподібного стану.

Як вивести пляму від вина

Цікаво на тему: Як почистити праску в домашніх умовах: 6 перевірених способів

Як прибрати сліди від косметики

Найчастіше на одязі залишаються сліди від губної помади або тонального крему. І якщо під рукою немає хорошого засобу для виведення плям, знову починаємо чаклувати за допомогою одного дуже популярного підручного засобу – міцелярної води! Здивовані? А ви спробуйте – це дійсно працює, особливо зі свіжими плямами. 

За допомогою ватного тампона нанесіть міцелярну воду (двофазну для стійких продуктів) на пляму і ви помітите, як вона зникає. Додатково виперіть річ із порошком для білої білизни. 

Як прибрати сліди від косметики

Цікаво на тему: Плями геть: хитрощі швидкого та якісного прання

Як вивести жовті плями з білого одягу

Вас теж дратують плями від поту, які важко вивести? Вихід є! Повернути білосніжний колір речам допоможе… аспірин. Є кілька варіантів його використання:

Спосіб №1. Подрібніть 3-4 таблетки до стану порошку і розчиніть у прохолодній або злегка теплій воді. В отриманому розчині замочіть одяг на 30 хвилин. Після чого виперіть.

Спосіб №2. Подрібніть ту саму кількість таблеток, що й в першому випадку Додайте трохи води, щоб з порошкової суміші отримати густу пасту. Суміш необхідно нанести на ділянки з жовтими плямами й гарненько потерти. Щойно ви помітите, що слід від поту/дезодоранту зникає, можете починати прання.

Як вивести жовті плями з білого одягу

А як ви боретеся з плямами на білому одязі? Можливо, у вас є перевірені лайфхаки, які допомагають позбутися забруднень і повернути білосніжний колір улюбленим речам? Обов’язково поділіться в коментарях.

 

Читайте також:

13 Лютого / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *