Найкрутіші еко-тренди для вашої оселі

З кожним днем дизайнери та інжернери знаходять нові й нові технології і матеріали, які здатні зробити наш дім комфортнішим. Однак навіть найновіші винаходи не здатні замінити природу.

Тож еко-дизайн стає все популярнішим.

Він відповідає на питання, як примирити в своїй оселі натуральні матеріали та новітні технології? Які фактури та кольори використовувати? Та як створити у своєму домі справжній сад, не докладаючи значних зусиль.

Про найактуальніші еко-тренди сьогодні вам розповість наш експерт Ольга Марченко.

* * *

У галасливому мегаполісі, де сірі бетонні будинки заглушають усі фарби природи, так хочеться чогось живого – подиху свіжого вітерцю чи аромату хвойного лісу. Зважаючи на масову потребу в «живому інтер’єрі», дизайнери щороку привносять все новій й нові тенденції в оформлення середовища.

В основі еко-дизайну використання натуральних матеріалів (дерева, каменю, глини), перероблених матеріалів recycling) – наприклад, гофрокартон, і, звісно, рослини. Не менш важливе значення має освітлення – в тренді вікна до полу, які дають максимум світла.

Сьогодні поговоримо про головні натуральні тренди в інтер’єрі 2017-2018 року.

1. Смарагдовий колір

Смарагдовий колір в інтер’єрі найчастіше використовують для оббивки меблів і декорування стін. Такий колір, немов ковток свіжого повітря в мегаполісі. Смарагдовий розслабляє очі, освіжає інтер’єр і надає приміщенню ноту витонченої аристократичності. Смарагдовий гарно поєднується із більш світлими відтінками зеленого і глибоким синім.

2. Кам’яне покриття

У 2017 році справжнім трендом став натуральний камінь (особливо текстури мармуру і граніту). Кам’яні поверхні можуть прикрашати підлогу, стіни, стільниці. В залежності від інтер’єру, натуральний і декоративний камінь надає різне звучання: допоможе створити затишок, як у заміському домі у Франції, або принести витончену холодність, якщо інтер’єр виконаний у скандинавському стилі. Кам’яне покриття довговічне, і надзвичайно гармонічно поєднується з іншими матеріалами, особливо деревом і склом.

3. Живі стіни

Прикрашання будинку рослинами – це не тільки красиво, але й корисно. Не секрет, що окрім кисню багато рослин виділяють корисні елементи. Але догляд за рослинами досить обтяжливий в умовах сучасного темпу життя, тому все більшої популярності набувають системи автоматичного поливу рослин. Такі системи досить дорогі, але ефект і зручність, які вони дають, незрівнянні.
Окрім живої стіни із рослин не менш популярні стіни зі стабілізованого моху. Цей мох збирають у місцях з ідеальною екологією (наприклад, у скандинавських країнах). Після його оброблюють гліцерином. Тепер мох не потребує ні ґрунту, ні поливу, ні світла.

4. Меблі з картону

Тренд recycling (тобто, перероблення), набирає все більші оберти, і найпопулярніший напрям – це картонні меблі. Гофрокартон, який отримують в результаті вторинного перероблення паперу (плюс до карми виробникам), виготовляють за особливою технологією у кілька шарів. Такий картон здатний витримати дуже великі навантаження. Тож крихкою такі меблі здаються тільки на перший погляд. Окрім екологічності, картонні меблі зручні своєю мобільністю – маленька дитина з легкістю зможе пересунути свій стіл чи стілець у будь-яку частину кімнати. До того ж, такі меблі не шкода розмалювати, а ціни на них досить демократичні у зрівнянні із традиційними.

5. Сучасні технології

І наостанок хочеться розповісти про тренд, що зараз не дуже популярний, але найближчим часом заполонить дизайнерський ринок – це поєднання сучасних технологій і традиційних матеріалів.
Наприклад, якісь елементи табуретки або торшера можуть бути виконані на 3D-принтері, а інші із дерева. Або контрасте поєднання пластику із природними матеріалами виглядає дуже креативно.

Ну як? Готові до майбутньому? Які еко-тренди обов’яково спробуєте втілити, щоб зробити свою оселю затишною і модною?

19 Жовтня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *