Організація кімнати дошкільника (4–6 років)

Продовжуючи тему функціональних та практичних інтер’єрів, у новій статті ми приготували для вас поради по організації кімнати для дитини від 4 років. Починаючи з цього часу в інтер’єр дитячої можна вводити контрастні акценти. А ще в цей час батьки активно готують дітей до школи: займаються читанням, рахуванням. З урахуванням цих факторів та темпераменту малюка оформлюйте його кімнату.

Розділіть простір на зону для навчання та відпочинку/ігор. Першу оформіть у пастельних тонах, а у другу додайте 2–3 яскравих акценти у вигляді фотошпалер, стіни для малювання, яскравих аксесуарів та іграшок.

В інтер’єр для спокійних та малорухомих дітей можна додавати червоні, жовті, помаранчеві акценти, а от для надмірно активних дітей їх варто уникати. Для кімнат імпульсивних непосид можна додавати акценти універсальних відтінків: блакитного, бірюзового, зеленого, рожевого, коралового.

Ліжко для малюків 4–6 років нічим не відрізняється від ліжка для 1–3 років. Тож якщо ви у 2 роки придбали для дитини ліжко класичної форми, його вам вистачить до 10–12 років. Пам’ятайте, що дітям до 6 років не рекомендується спати на верхній частині двоярусного ліжка. А при необхідності розміщення 2 дітей в одній кімнаті придбайте двоярусне розсувне ліжко.

Усі меблі для зберігання речей та іграшок повинні бути зручними для того, щоб малюк міг сам їх брати, складати та підтримувати у порядку. На окремі шухляди можна нанести позначки, які допоможуть дитині краще орієнтуватися, де шукати та куди покласти ту чи іншу річ.

Зручно купувати для дитини модульні меблі – окремі елементи з одного великого набору. По мірі зростання дитини ви зможете докуповувати або міняти окремі предмети, дотримуючись одного дизайну та відтінку.

Стіл та стілець так само краще купувати у вигляді трансформерів, щоб регулювати їхню висоту по мірі зростання малюка.

Ідеї для ігрової зони: скалодром, шведська стінка, стіна для малювання, сцена для домашнього театру, магнітна дошка з магнітами для рахування та складання слів. Кухню, магазин, корабель чи інші ігрові елементи можна виготовити самим з картону.

І ще дещо: якомога раніше залучайте дитину до прийняття рішень. Нехай це буде така дрібничка як вибір декору на меблях чи колір стільця. Такі прості та мудрі кроки з вашого боку допоможуть виховувати у дитині самостійність та відповідальність.

27 Березня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *