Ідеї весняного декору дому своїми руками

Колись наші предки зустрічали зміну кожного сезону дуже символічно. До нас же дійшли переважно різдвяно-новорічні традиції та меншою мірою великодні. Ми жаліємось, що час плине надто швидко, а у житті нічого не змінюється. То може варто повернути у свій побут символічність, яка допоможе більш усвідомлено помічати кожен день? Наприклад, гарною традицією може стати зміна декору з приходом нового сезону. Це дасть можливість прикрасити простір довкола себе та відчути: ось таке воно, життя цієї весни. 

Час читання: 3 хвилини та соковите яблуко 🍏

статья доступна на русском языке

Тож зібрала для вас ідеї весняного декору своїми руками, що допоможуть зробити цікавішим інтер’єр квартири чи будинку. 

Весняний декор своїми руками: основні тенденції

Весняний декор кухні

Оскільки одна з важливих задач весняного hand-made декору – допомогти тобі усвідомлено прожити цей сезон, той й деталі інтер’єру будуть перегукуватись з тим, що відбувається довкола, зокрема, з весняними святами. Тож розповсюдженими є наступні елементи

  • гілочки дерев (квітучі, котики, з першими листочками);
  • квіти (живі або паперові); 
  • яйця та пір’я;
  • фігурки зайченят та курчат.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Custom Wood Signs | Modern Farmhouse | Jess (@bluepinecreations)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Christiane F. (@despina2014)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Marina , Croatia (@tarraluu)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Babs (@b_liebt)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jana Štochlová (@janastochlova)

У декорі для кухні є багато варіантів, як цікаво стилізувати вазу, тримач для серветок та обідню зону. Весняний настрій може проявлятися також у кольорі посуду, забарвленні рушників і скатертин. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Sara Birkholz (@adornsparrowplace)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от TheHawHouse (@thehawhouse)

У період весняних свят до Великодня особливо популярні фігурки зайченят, яйця як елемент загальної картини,  жовтенькі курчата. Вони можуть прикрашати композиції як зі зрізаних квітів, так і тих, що ростуть у горщиках.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Micha & Toby (@wuid.flauschig)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от NIcoLe (@nicoles_dekoliebe)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Christiane F. (@despina2014)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Denise & Cornelia (@deko_home_living)

Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Оформлення вази для спальні або кухні

Ваза з квіточками та гілочками у декорі спальні

Один з найпростіших способів додати весняного настрою у декор для спальні, кухні або камінної полиці у вітальні  – поставити у вазу композицію з квітів та гілочок. Втілити таку ідею можна і дуже бюджетно, і вельми розкішно. Та пам’ятай: головне не вартість букета, а те, як його впишеш у загальну атмосферу кімнати.

Ваза з квітами в декорі кімнати

Квіти не обов’язково мають бути вище ніж сама ваза. Подивись, яка цікава композиція виходить усього з трьох тюльпанів, каміння та високої вази. 

@casa_mannone Tulpenliebe #tulpen #tulpenliebe #tulips #tulipseason #fyp #diyhomedecor #ikeavase #easydiy #flowers #flowerarrangement #diydecor #diydeko #diyideas #dekoideen #tiktokdiy ♬ Flowers – Miley Cyrus

А ось цікавий лайфхак, щоб букет виглядав пишним, якщо квітів не багато, а горловина широка. Надягни кільце на квіти, завдяки чому вони рівномірно розподіляться.

@hanataba.original Hanataba is the world’s first DIY tool that makes beautiful bouquets with a simple twist! #hanataba #hanatabaoriginal #diy #tool #tips #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound – kardashianshulu

Ваза й сама може бути крафтовою! От, наприклад, проста ідея, як жерстяну банку, гілочки та джутову нитку перетворити на оригінальний весняний декор. Можна прикрасити по настрою намистинами чи квітами з паперу.

@blumenparadiesmichaela Easy Deko ‍♀️#dekoselbstgemacht #floralinspo #easydiy #springdiy #handmade #upcyclingdiy #homedecor #craftyhacks ♬ Oh, Pretty Woman – Pomplamoose

Джут взагалі досить зручний матеріал у декоруванні предметів інтер’єру у квартиру. Може будь-яку недорогу скляну вазу перетворити на цікаву дизайнерську.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Brooke & Lou (@brookeandlou)


До речі, композиція у вазі не обов’язково має бути з квітів. Як вже казала, різноманітні гілочки, особливо котики чи ті, що от-от розпустяться, можуть бути й самостійним “букетом”, й гарним доповненням тюльпанам, гіпсофілі чи нарцисам.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ᗩјє (@countryhome29)

Зі скляної вази вийде оригінальний свічник. Навіть клей не знадобиться! Гілочки плюс-мінус рівні висоті вази обв’яжи стрічкою, розподіли між ними квіти, у саму вазу насип каміння та постав свічку. Чудовий варіант для спальні, обіднього стола на кухні чи камінної полиці у вітальні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ♡ (@doris_liebt_deko)

Цікаво на тему: Відкриті полиці: естетика і порядок

Весняний вінок своїми руками: добірка ідей

Весняний вінок на двері

Ще один не зовсім розповсюджений у нас, але дуже популярний європейський варіант весняного декору для квартири чи дому – вінок на двері. Створювати можна по аналогії з різдвяним:

  1. Замість ялинки використовуй гілочки.
  2. Зимові символи заміни на весняні: квіти, яйця, пір’я. 

Весняний декор з гілочками

А взагалі – жодних обмежень для творчості. Розмістити вінок можна не лише на двері, а й в інших місцях кімнати замість панно. Та й вигляд його може бути різним! Ось кілька оригінальних ідей:

  • ніжний з білою гіпсофілою;
  • повністю з паперу;
  • з додаванням елементів з книжкових сторінок; 
  • з фетру;
  • з додаванням живих квітів;
  • у формі зайчат на Великдень.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от The Little Log Cabin & My Home (@thelittlelogcabinandmyhome)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Kara Mónika (@karamoncsi)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ORIGUY (@_origuy_)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jaroslav Šrank (@kvety_j_r)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от @jitkahrubesova

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Welcomes to Adore▪Alicia (@welcomestoadore)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jenn (@better_off_crafting)

Цікаво на тему: 5 ідей реставрації меблів своїми руками

Цікаві елементи декору до весняних свят

Елементи весняного декору можна розміщувати й на стіни. Формат залежить від того, наскільки кардинально ти готова підходити до їх закріплення. У мінімалістичних варіантах можна обмежитись кількома ледь помітними цвяхами, у більш сміливих – доведеться залишити відчутний слід на шпалерах. Я поділюсь ідеями, а ти вибирай!

Ідеї весняного декору з квітами

Декоративне панно на стіни. Потрібне коло-контур та намистини для центральної частини, в які встромлятимуться квіти. Краще брати сухоцвіти, або замінити намистини на мензурки, щоб долити води для живих квітів.

@woodpeckerscrafts We’re blooming where we’re planted. Thankfully, that’s at the craftiest workplace ever!#woodpeckerscrafts #woodpeckerscraftsinspiration #floraldesign #woodenbeaddecor #floraldecor #driedflowers #diyfloralarrangement #floraldoorhanger #colorfulflowers #flowersofinstagram #woodbeadflowers #summerdoorhanger #homedecorlovers #diyflowerarrangement #floralwreaths #floralwreathdesign #howto #floralwreathsofinstagram #diyhomedecor #rustichome #rustichomedecor #flowerlovers #homedecorideas #diyhomedecorating #embroideryhoopart #embroideryhoopdecor #embroideryhoopwreath ♬ Colorful World – Kathryn Ostenberg

Гілка та штучні квіти – цікава інсталяція на стіну. Але для надійності доведеться значно продірявити шпалери.

@homarydecor #lifehackshome Flowers are growing on my wall.😂#learnontiktok #interiorinspiration #luxuryhome #homehacks101 #homehackoftheday #beforeandafter #hometour #homedecor #homeimprovement #homedecor #homarycom #homary #homaryfinds #homaryideas #homarytastes #homarytok #homarydecor #homaryselects #homarytips #homaryhandmade #homaryprefer #homedecorideas #homary #tiktokusa #homaryprefer #fyp #foryou ♬ Good Day – Nappy Roots

Для декоративного панно підійдуть навіть втулки від паперу. Тільки подивись, як можна їх поєднати у картину зі штучними квітами.

@atelierlsz DIY• Cadre végétal #deco #decor #cadre #hacks #driedflowers #flower #vase #home #homedeco #diy #diydecoration #vegetales #fleur #diyhomedecor #tuto ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Маєш мішковину? Тоді ось яке цікаве панно-квітку для декору спальні можеш зробити.

@carrieswreathcreations Spring will be here before you know it! This wreath combines pretty pastels with classic neutrals. Available in my Etsy shop! *wreath tutorials found on my YouTube channel – same handle!* #spring #springdiy #springwreath #springdecor #springvibes #springcrafts #springdecorideas #springdecorating #diywreath #diywreathmaking #wreathmaker #crafting #happyspring #giftideas #giftsforher #neutraldecor #pastel #easter #springiscoming #springisintheair #springishere #wreathtutorial #springflowers ♬ Vivaldi “Four Seasons” “Spring” – harryfaoki

Прикрасити камінну полицю можна гілочками зелені та цвітіння. Краще брати штучні, або використати флористичну губку (але для неї варто пошукати ідеї, як приховати). Доповнять композицію високі свічники та ваза з весняною композицією.

@hipandhumblestyle Spring mantel inspiration #springdecorideas #springdesign #springinspiration #springmantel #manteldecor #fireplacedecorations #easterdecor #easterinspo ♬ Daydream – Lily Meola

Дошка, гвіздки, гілочки та кілька пляшок у якості вазочок – і готовий ще один варіант, як прикрасити весною камінну полицю або стіл на кухні.

@bvintagestyle A simple Swedish inspired Spring centrepiece! So affordable, easy and fun to make! I linked all the supplies in my profile. #springdiy #springdiydecor #springdecor #springflowers #gardening #diy #springvibes #easydecor #decor #homedecorideas #homedecortiktok #diyhomedecor ♬ Somewhere Only We Know – Vitamin String Quartet

Прикрасити домівку можна цікавими творчими поробками з паперу. Техніки підійдуть різноманітні: квілінг, оригамі, аплікації. Використовуй відтінки весняних квітів та ніжної зелені.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Decopompoms (@decopompoms)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Eric Pow (@ericpowpaper)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ChartaMare (@chartamare)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Meli Nill (@melinill)

Прикрасити варто не лише квартиру або дім в середині, а й зовнішню ділянку. Ось, наприклад, як стильно можуть виглядати перші весняні квіти у звичайних консервних банках.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Micha & Toby (@wuid.flauschig)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Martina (@martina.libich)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DIY DEKO FLORISTIK (@silvias_kreativewelt)

Красивий декор варто використовувати не лише в період весняних свят. Його корисно зробити частиною інтер’єру квартири чи будинку на постійній основі. Бо дім  – це місце сили й перезавантаження. І коли прокинувшись ти бачитимеш красу, настрій формуватиметься відповідний! 

 

Читайте також:

14 Березня / 2023 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *