Як перетворити свій дім в місце сили і краси?

Останнім часом дім став для всіх нас цілим всесвітом. Ми тут спимо, готуємо, їмо, працюємо, спілкуємося, дивимося кіно, читаємо книги і новини, і так день у день. Зараз саме час приділити увагу простору навколо, і зробити все, щоб жити в ньому стало ще приємніше. Пропоную зробити це за формулою «розчистити — організувати — прикрасити».

Как превратить свой дом в место силы и красоты? | EVA Blog

Розчистити

У кожної з нас є свій «страшний кут», а інколи і не один. Той самий нижній ящик в столі, етажерка у ванній, верхня полиця шафи, аптечка або будь-яке інше місце, де скупчується барахло. Вам може бути не близька ідея мінімалізму, і я не закликаю вас викинути все, залишивши лише джинси, чашку і сорочку. Напередодні останнього переїзду я взяла з собою тільки найнеобхідніше і улюблене, і отримала новий дивовижний досвід. Жити в квартирі, коли все лежить на своїх місцях, коли кожна річ або просто подобається, або використовується за призначенням, дуже приємно.

Расчистить | EVA Blog

Кілька рекомендацій щодо звільнення від зайвого

1. Не кидайтеся перебирати гардероб, взуття в коридорі і кухню за раз. Беріться за одне «вогнище», а, коли закінчите з одним, можна переходити до наступного.

2. «Вогнища» краще чергувати. Наприклад, після масштабного розбору шафи можна перебрати аптечку і косметичку.

3. Подумайте над планом. Припустимо, у вас завали в кухонних шафах. Пачки круп упереміш з дрібною побутовою технікою, стопки тарілок сваряться з рушниками, форми для випічки забилися по кутах. Якщо ви хочете пересипати крупи з пачок, підготуйте ємності для цього, якщо хочете розсортувати все по ящиках — переконайтеся, що їх вистачає, і вони вільні.

Несколько рекомендаций по освобождению от лишнего | EVA Blog

4. Якщо ви періодично натикаєтеся на якісь речі від прибирання до збирання, і хочеться засунути їх подалі, це сигнал, що від них давно пора позбутися. І від блузи, яку ви два роки не носили. І від чашки з надколотим краєм. І від банки крему, який вам не підійшов, а «викинути шкода».

5. Постарайтеся уникнути спокуси звільнити більше простору в одному місці за рахунок іншого. Ну, знаєте, коли розібрали письмовий стіл, забрали звідти стопку старих журналів і переклали їх на антресолі в шафу. Від непотрібного позбавляйтеся, інакше бардак буде просто мігрувати по дому, а не зменшуватися.

Організувати

В інтернеті є маса добірок з лайфхаками, як організувати зберігання речей. Перегляньте їх, почитайте пару-трійку статей — і серед безлічі підходів обирайте ті ідеї, які мають попит і інтерес. Пробуйте. Якщо, наприклад, ви вирішили організувати все по системі Марі Кондо, не поспішайте зробити все і відразу згідно з рекомендаціями. Спробуйте систему в одній зоні (наприклад, кухня або шафа), якщо швидко звикаєте і знаходите її зручною і корисною — продовжуйте. Це краще, ніж витратити багато сил і часу на кардинальну реорганізацію та зрозуміти через тиждень, що вона вам не підходить.

Организовать | EVA Blog

Подивіться на звичну розстановку меблів. Що можна змінити або пересунути? Приблизно раз на рік я переставляю письмовий стіл. Зміна його локації перезаряджати мене, працювати стає легше і приємніше. Подумайте, що вам давно хотілося поміняти? Зонувати куточок для читання? Пересунути ліжко ближче до вікна? Розгорнути диван? Пробуйте, дивіться, як виходить, не бійтеся помилитися — це ваш будинок, ваш спосіб життя і ваші правила. Навіть якщо «так ніхто не робить», а вам хочеться — пробуйте!

Украсить| EVA Blog

Прикрасити

Найприємніша і творча частина. Вона може зажадати невеликих затрат, але необов’язково — якщо ви вирішите, що оточити себе красивим важливо кожен день, а не від випадку до випадку, вам на допомогу прийдуть ті самі «особливі» предмети, які дбайливо зберігаються на далеких полицях і чекають «приводу» . Я говорю про свічки, про гарні скатертини, про «бомбочки» для ванни або гірлянди, які прикрашають ялинку на Новий рік.

Скатертиною можна застеляти стіл не тільки у свята, а й у звичайні дні — її можна прати і прасувати так само, як і наш або дитячий одяг.

Свічки можна запалювати за вечерею, що робить її більш святковою і затишною.

«Бомбочка» для ванни або подарований скраб для тіла часто сумують на полиці у ванній. Не перетворюйте їх в збірники для пилу, краще порадуйте тіло приємними процедурами.

Гірлянду можна повісити в спальні біля ліжка, і вечорами спостерігати за мерехтливими вогниками.

Надрукуйте фотографії, на яких ви щасливі, і знайдіть місце для рамок.

Розташуйте книги за кольором корінців.

Пожвавите стіни можна галереєю з постерів, картин і фотографій.

Оживите стены | EVA Blog

Купуйте зрізані квіти. Варіант: сухоцвіти (я дуже люблю гілки евкаліпта) або кімнатні рослини.

Їжте з гарного посуду.

Користуйтеся найкращими рушниками.

Оновість постільну білизну — оберіть ту, яку давно хотіли.

Купите хотя бы одну настольную лампу | EVA Blog

Купіть хоча б одну настільну лампу або торшер для м’якого розсіяного освітлення.

Покладіть на підлогу біля ліжка приємний килимок для ніг або змініть старий витертий.

Набридли фасади на кухні або у шафи? Їх можна перефарбувати. Біла емаль для радіаторів, наприклад, не має запаху і відмінно лягає на поверхню. Якщо це дуже смілива ідея, тоді можна придбати красиві керамічні ручки і змінити старі.

Найголовніше — прислухатися до себе, а не до трендів. Якщо вас приваблюють скандинавські інтер’єри, в яких багато білого кольору і мало предметів, шукайте можливість адаптувати ці ідеї в своїй квартирі. Якщо вам до душі велика кількість дрібниць, фактур і кольору, не йдіть на поводу у мінімалістів, облаштовуйте свою оселю так, як подобається вам.

Подружитесь со своим внутренним эстетом| EVA Blog

Потоваришуйте зі своїм внутрішнім естетом, оточіть себе красою, і нехай ваш дім стане для вас місцем сили і підзарядки внутрішніх батарейок. Часом для цього достатньо навіть чистоти після прибирання, свіжого вітру в прочинене вікно, розуміння, що все лежить на своїх місцях і «дозволу» собі користуватися в побуті кращим, що у вас є. Я перевіряла.

4 Травня / 2020 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA