Дизайн стін: Що потрібно знати, декоруючи оселю

Декорування стін – найважливіший етап у ремонті оселі, адже від того, як ви оформите основу вашого інтер’єру, залежатиме загальна атмосфера.

Ця складова інтер’єрного дизайну має свої особливості, а також у ній простежуються певні тенденції, які змінюють одна одну залежно від загальних віянь інтер’єрної моди.

Різні варіанти дизайну мають різний функціонал, призначення і стилістику. Одні покликані створити затишок, інші – зробити стіни витвором мистецтва. Про найцікавіші з сучасних способів декоративного оздоблення стін розповідає наш експерт – фітодизайнер та декоратор Ольга Марченко.

Декорування стін деревом

Якщо вам набридли шпалери, то оздобити стіни вашої оселі ви можете за допомогою дерева. Дерево створить затишок у вашому просторі, а ще воно ніколи не вийде з моди. Дерев’яні панелі доречні у різних стилях: класика, скандинавський, модерн, англійський, американський, ар-деко, шале, кантрі, еко.

Існує безліч варіантів оздоблення стін деревом, на будь-який смак та гаманець. Це паркетна дошка, ламінат, ОСП (орієнтовано-стружкова плита), вагонка, зпили, зістарена дошка, шпоновані панелі, різьблені панелі з масиву та інше.

Панелі з дерева мають дуже гарний вигляд разом з LED-підсвіткою.

Ліпнина

Ліпнина в декорі стін – це не найдешевший варіант, але однозначно один з найбільш вражаючих. Найчастіше в ліпленні використовують природні мотиви і прикрашають ним невелику частину стіни.

Модульні-пересувні стіни

Модульні стіни – це можливість багатофункціонально використовувати простір. Такі стіни будуть доречними в інтер’єрі невеликих квартир, де потрібно поділити простір на зони.

Модульні стіни також можуть виконувати функцію зберігання, наприклад, в пересувних стінах можна розмістити книги.

Оформлення стін водою

Один з найдорожчих способів оформити стіну в будинку – це створити водоспад. Така стіна споживає багато електроенергії, вимагає спеціального дорогого устаткування, але спостерігати в міській квартирі за водоспадом, слухати його дзюрчання – варте того. До того ж, такий водоспад відмінно зволожує повітря в приміщенні, що буде дуже корисним, особливо для дітей.

Архітектура світлом

Навіть звичайну білу стіну можна обіграти так, що вона стане акцентом в інтер’єрі. За допомогою підсвічування можна малювати однотонні або різнокольорові лінії, створювати візерунки і оптичні ілюзії. Окрім того, що такий декор світлом виконує свою первинну функцію – освітлює приміщення, він також здатний вносити зміни в сприйняття простору, роблячи його більш вузьким, або, навпаки, ширшим, витягуючи або опускаючи.

Графітова стіна

Графітові стіни – креативне рішення для дитячої кімнати. Всім нам відомо як діти люблять розмальовувати все на своєму шляху, так чому б не надати маленьким художникам окреме місце для цього. Дошка також може використовуватися для навчання та запам’ятовування нової інформації.
Ще одне місце, де актуально буде використовувати графітову дошку – кухня. Ваші улюблені рецепти і буденні справи завжди будуть навидноті.

Стіна-розмальовка

Стіна-розмальовка – це відмінний спосіб внести родзинку в дитячу кімнату, зайняти дитину і дати їй можливість взяти участь в оформленні інтер’єру.

Шкіряні стіни

Шкіряні стіни виглядають дуже ефектно і, безсумнівно, додають шик інтер’єру. Крім того, такі стіни добре виконують шумопоглинальну функцію.

Фітостіна

Фітостіна – це живий куточок у вашій оселі. Завдяки спеціальній системі автополиву рослини не потребуватимуть особливого догляду. Така зелена стіна – це фрагмент джунглів у домі, який вносить в інтер’єр свіжість і природну гармонію.

Ми назвали головні тренди в декоративному оздобленні стін у помешканні. Що ж до практичної сторони, то починаючи ремонт, необхідно враховувати насамперед той факт, що ви оформлюєте стіни на довгі роки. Тому, перш ніж братися до справи, зважте усі за і проти та продумайте такий варіант, який не набридне і залишатиметься актуальним поза часом.

26 Лютого / 2019 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність