Як позбавитися затхлого запаху в шафі?

Запахи — велика сила. Вони здатні приваблювати або відштовхувати, а ще надихати, створювати атмосферу та настрій. Якщо у вашій шафі з білизною з’явився неприємний запах, його можна легко позбутися й натомість огорнути речі ніжним і приємним ароматом. Для цього спочатку слід знайти та усунути причину його появи, а потім подбати про приємний аромат.

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

неприємний запах у шафі

Чому виникає неприємний запах у шафі з речами та як його позбутися

Залежно від того, що стало причиною, можна прийняти такі заходи.

Лінія магазинів EVA фейсбук

  • Через вологість речей

До шафи варто складати повністю сухі речі, оскільки тепле й вологе закрите середовище дуже полюбляють грибки та бактерії. Тут вони стрімко розмножуються і викликають неприємний запах.

вологість речей

  • Зберігання ношених речей поряд із чистими

Навіть якщо річ одягалася лише один раз, не слід її зберігати поряд із чистим одягом. Адже на тканині все одно залишаються сліди поту, вуличний пил та інші забруднювачі. Вони стають причиною неприємного запаху, який далі розповсюджується й на чистий одяг.

Зберігання ношених речей

Цікаво по темі: Як правильно доглядати за білизною

  • Тривале зберігання речей

Коли чисті речі довго лежать на полицях і не провітрюються, в них можуть з’явитися міль або бактерії, котрі викликають появу запаху. Щоб уникнути цього сценарію, відберіть речі, якими не користуєтеся та позбудьтеся їх. Або періодично перебирайте вміст шафи, провітрюйте її та протирайте полиці.

Тривале зберігання речей

  • Підвищена вологість у кімнаті

Вологість повітря залежить від багатьох факторів (від клімату вашого регіону до мікроклімату в кімнаті). Але є кілька порад, що допомагають у боротьбі з цим явищем. Наприклад, можна поставити склянки з сіллю або содою в кутках шафи та час від часу замінювати їх свіжими. Сіль і сода добре вбирають вологу та запахи.

Підвищена вологість у кімнаті

Цікаво по темі: Не зіпсуй: як доглядати за трикотажним одягом

  • Поява комах

Якщо вони стали причиною запаху в шафі, спочатку слід дістати всі речі, випрати їх. Стінки й полиці шафи — протерти розчином оцту, перекису водню, борної кислоти або білизни. Для профілактики появи молі можна покласти на полиці звичайні каштани — їхній запах відлякує комах.

Поява комах

Отже, що потрібно зробити:

  1. Дістати з шафи всі речі.
  2. Перебрати та випрати їх.
  3. Очистити полиці та стінки меблів від пилу, можливих шкідників, плісняви.
  4. Покласти речі на свої місця.
  5. Подбати про приємний аромат у шафі.

Цікаво по темі: Плями геть: хитрощі швидкого та якісного прання

Як надати речам приємний аромат

Для цього використовують шматочки мила, мішечки з травами, зернами кави, шкіркою цитрусів тощо. Та існує й інший, більш простий і якісний спосіб — ароматичні саше. Вони коштують зовсім не дорого та на тривалий час створюють приємний аромат в комодах, шафах, гардеробних кімнатах та інших невеликих приміщеннях.

Ось кілька цікавих засобів, які ви можете покласти у свою шафу з білизною:

Як надати речам приємний аромат

Зазвичай тривалість дії ароматичного саше — до 1 місяця. Коли запах повністю вивітриться, його слід замінити новим. Купуйте засоби для домашнього затишку в мережі магазинів EVA або замовляйте на eva.ua — і нехай у вашій оселі завжди панує гармонія та добрий настрій.

 

Читайте також:

30 Січня / 2020 Дім

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ганна

    Велике дякую, за цінну статтю. Хочу такі пахучки у шафу, замовлю, дякую)