Органайзери для прикрас власноруч: 10 стильних ідей

Набридло щоразу розплутувати ланцюжки або шукати другу сережку в скриньці, де всі прикраси звалені в один клубок? Хочеться зберігати біжутерію красиво і при цьому зручно? EVA Blog зібрав для тебе класні ідеї органайзерів для аксесуарів, які можна запросто зробити власноруч буквально за один вечір.

01-Органайзери-для-прикрас-власноруч

Цікаво на тему: Як підбирати аксесуари під форму обличчя

Відкритий органайзер для ювелірних прикрас

Почнемо з ідей, які чудово підійдуть для зберігання кілець і сережок.

1-Відкритий-органайзер-для-ювелірних-прикрас

Для саморобного органайзера нам знадобиться:

  • основа у вигляді рамки для фото/дзеркала або симпатичного дерев’яного пакування з низькими бортами;
  • тканина (ефектний вигляд має фетр або оксамит);
  • наповнювач (можна використовувати синтепон, канат, палички для суші, непотрібні олівці тощо);
  • клейовий пістолет.

2-Відкритий-органайзер-для-ювелірних-прикрас

Приступимо. Якщо ти використовуєш рамку для фото як основу, витягни задник, підставку і фіксатори — вони нам не знадобляться. Далі заміряй ширину, наріж смужки тканини за розміром і обгорни нею шматочки каната (синтепон, палички для суші), щоб виріб тримав форму. Зроби стільки «подушок», скільки знадобиться, щоб покрити ними всю площу основи. Їх можна посадити на термоклей або просто вставити, якщо вони добре тримаються самостійно.

Шукай EVA Blog в Instagram

@ihke27 #diy #jewelry #jewelrydiy #ringorganizer #ring #earring #earringorganizer #doityourself #organizer #foryou #foryoupage #viral #german #germany #satisfying #satisfyingvideo ♬ Originalton – 🥶

Завалялося пакування, що лежить без діла, а викинути рука не підіймається? Пускай його в хід! Якщо воно поділене на сегменти, можна в одні комірки зробити такі ж м’які роздільники, а частину залишити для зберігання браслетів, кулонів і бус, наприклад. Не забудь тільки покрити основу морилкою або фарбою.

@destriscraftcorner DIY Jewelry Box #diy #homedecor #crafting #dollartreecrafts #diycraft #diyjewelry #diyproject #craftymoms #farmhousedecor #diytutorial #diyinspiration ♬ Way Back Home (feat. Conor Maynard) [Sam Feldt Edit] – SHAUN

Цікаво на тему: Бездоганні сережки для романтичного образу на побачення

А ось ще ідея, як зробити подібний органайзер вертикальним. Принцип залишається таким самим, як і у випадку з рамкою, тільки лицьова сторона тут буде з «фасаду». Витягни спереду дзеркало або скло і збережи задник із фіксаторами. Приклеюй «подушечки» прямо по периметру зсередини (тут важливо, щоб наповнення роздільників було м’яким), закрий їх кришкою і можна ставити на стіл або трюмо.

@mmarilyn__442 Love how it turned out! #dollartreehacks #organizationhacks #dollartreehack #dollartreediydecor #homehacks ♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

А ще можна замінити скло в рамці на пластикову сітку або пористу тканину (як варіант — мішковину, мереживо або канву для вишивки), приклеїти її зсередини та розвішати свою колекцію сережок.

@barnwoodlivin So nice to have my earrings organized! 😊 #diy #diyproject #earrings #earringholder #turquoise #turquoisejewelry #fyp #rustic @Hobby Lobby ♬ original sound – morganwallen

Ідеї вертикального зберігання біжутерії

А як ще можна зробити вертикальний органайзер? Є варіанти навіть простіші.

3-Ідеї-вертикального-зберігання-біжутерії

Наприклад, візьми великий каркас для мудборда (або будь-яку металеву сітку), за бажання перефарбуй його фарбою з балона і використовуй для зберігання сережок.

@billiexnewland Super #easy #earring organizer idea!🎀 #diy #diyhomedecor #diyproject #diyideas #jewelry #fyp #viral #diycrafts #earrings #homedecor #easydiy #crafts ♬ original sound – Billie Newland

Ти напевно бачила стійки для зберігання біжутерії в соцмережах або просто десь в інтернеті. Найпростіше купити готовий варіант, але якщо ти підтримуєш апсайклінг-рух, пропонуємо зробити її з підручних матеріалів. Для цього знадобиться коркова основа (втім, можна використати будь-який інший м’який матеріал або навіть зріз дерева), кілька дерев’яних нагелів (круглих паличок) і клей-пістолет.

4-Ідеї-вертикального-зберігання-біжутерії

Цікаво на тему: Найтрендовіші браслети для створення стильних образів

Якщо матеріал підставки м’який, виріж невелике заглиблення по центру канцелярським ножем. Для дерев’яної основи стане в пригоді бормашина або дриль зі свердлом, яке відповідатиме ширині нагеля. Вклей у заглиблення вертикальну паличку. З нагелів меншого діаметру наріж перекладини потрібного розміру — одну розташуй зверху, а решту з боків у зручному місці. І, звичайно, можеш пофарбувати конструкцію в інший колір.

@comopaulamisma94 Necesitaba un sitio para mis joyas! ✨. Aquí esta🙋🏽‍♀️🫣✔️#joyeria #joyerodiy #homedecor #homediy#homediyproject #bisuteria #joyero#joyerodiy #handmade #handmade#hechoamano #diy #reciclaje #reutilizar#canarias #diycrafts #facil #decoracion#decoration #decorationinterieur#hazlotúmismo #tenerife #españa#reelsinstagram #reels #diyreels#homereels #ideasreels ♬ GOOD VIBES – Ellen Once Again

Декор у стилі еко

Любиш еконапрямок? Або хочеться зробити не просто органайзер, а природний і трохи чаклунський елемент декору? Є креативні та при цьому елементарні для реалізації ідеї.

5-Декор-у-стилі-еко

Для першої знадобиться:

  • справжня гілка від дерева (чим більше на ній відгалужень, тим симпатичніше і більше місця для прикрас);
  • красива пляшка (не забудь зняти з неї всі етикетки);
  • галька для стійкості.

Насип у пляшку декоративні камінчики та встанови в них гілку — і все готово! Тепер можна «прикрасити» композицію браслетами, намистами, кулонами, сережками та каблучками.

@of.earthandlight Diy jewelry tree ~ a simple, magical way to bring the outside in ✨🍃 #witchythings #earthydecor #witchtok #halloweendiy ♬ Medianoite – Sangre de Muerdago & Pablo C. Ursusson

Другий проєкт — настінний. І для нього нам теж знадобляться гілки, тільки вже не розлогі, а одинарні. Крім них у пригоді стане мотузка та гачки.

6-Декор-у-стилі-еко-1

Цікаво на тему: Як підібрати прикраси під виріз одягу

Прив’яжи по краях гілки кінці мотузки, формуючи кріплення. За таким принципом можна зробити кілька деталей. Вони можуть бути самостійними, як на відео нижче, або ж їх можна зібрати воєдино, формуючи своєрідну «драбинку» за допомогою все тієї ж мотузки. Уздовж гілок закріпи гачки — на них буде вішатися біжутерія. Тепер повісь конструкцію на стіну і можна вводити в «експлуатацію».

@minette_dalandDIY Jewelry organizer !! I love this!!♬ Talk to Me – Elijah Moon

Настінні органайзери для прикрас

Продовжуємо пускати в дію порожні місця на стінах для зберігання аксесуарів. Почнемо з простої ідеї для сережок. Щоб втілити її в реальність, знадобиться мішковина (або мереживо) завширшки майбутнього органайзера, дві дерев’яні таблички (можна замінити двома планками та мотузкою для петельки) та ще одна менша планочка для обважнення низу. До слова, необов’язково тримач для прикрас робити вузьким і довгим, як у ролику — адаптуй його формат під виділене місце на стіні. У цьому-то і плюс саморобного декору!

7-Настінні-органайзери-для-прикрас

Цікаво на тему: Найкращі прикраси в українському стилі: гердан, силянка, коралі

Перед початком тканину варто розгладити праскою на низьких температурах або відпарювачем, щоб готовий виріб мав охайний вигляд. На одну табличку (або планку) вклей матеріал, а зверху закріпи другу деталь, щоб тканина опинилася між ними. Знизу приклей обважнювач і, зробивши кілька підгинань, «сховай» його в тканині.

@kali.benson Dollar Tree $5 hanging earring holder #DIY #dollartreediy #homemade #cheaptok #jeweleryholder ♬ April (No Vocals) – The Young Ebenezers

6-Декор-у-стилі-еко

Якщо віддаєш перевагу більш монументальним речам, у цьому випадку можна зібрати мініатюрні полички для прикрас і не тільки. Зробити їх можна з дерев’яних рейок, з’єднуючи деталі за допомогою столярного клею або шурупокрута — тут що тобі ближче і простіше. Звичайно, їх додатково можна покрити морилкою, олією або фарбою. А доповнивши торці гачками (ще можна і пробку наклеїти для сережок), ти отримаєш симпатичний і функціональний органайзер для біжутерії, парфумів, косметики або інших приємних дрібниць.

@crafty.diply A place for everything. 💍 #CraftyOG #jewelrydiy #jewelryorganizer #craftingeek #woodworkingproject #homeorganization ♬ original sound – Crafty

@miters_and_moorings @miters_and_moorings It doesn’t get easier than this! It’s a simple, quick, inexpensive, and perfect DIY jewelry organization solution! Whether you are new to DIY or make your own cabinets, this is an easy DIY hack for everyone with rogue jewelry! Save this for future reference and follow for more DIY ideas! #diy #diyprojects #diymama #diyjewelryorganizer #jewelrylovers #organizationhacks ♬ original sound – Miters and Moorings

Сподіваємося, наша добірка надихне тебе на створення органайзера для біжутерії, який не просто послужить для зручного зберігання, а й стане стильним елементом декору. Не забудь додати статтю в закладки, щоб обов’язково втілити свій задум!

Читай також:

13 Березня / 2024 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *