Як підібрати прикраси під виріз одягу

Спілкуючись один з одним, ми намагаємося стежити за очима і губами співбесідника, а заразом охоплюємо поглядом усю верхню частину тіла. Це так звана «портретна зона». Обличчя, шия і декольте – це саме та область, на яку оточуючі звертають увагу насамперед, тому стилісти радять продумувати її до дрібниць. Мова йде не лише про догляд за станом шкіри, макіяж, зачіску, а й про прикраси та аксесуари, які знаходяться у портретній зоні. Правильний вибір прикрас – це один зі способів створення ідеальної пропорції, а для цього необхідно знати, як підібрати прикраси під той чи інший виріз декольте. Про це і поговоримо.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Головні правила неочікувано прості. Нашийна прикраса повинна або лежати по лінії коміра, або заповнювати простір, який утворює відкрите декольте, але так, щоб нижній край прикраси не сягав коміра, інакше декоративні елементи можуть чіплятися за тканину. Якщо ж комір високий або закритий, тоді можна одягти нашийну прикрасу поверх одягу, зберігаючи гармонію пропорцій.

Виріз “човник”

Виріз

Вважається доволі універсальним з точки зору вибору прикрас, але має свої нюанси.

Виріз утворює пряму горизонталь по лінії плечей, тим самим візуально розширюючи плечі й вкоротшуючи шию. Тому доцільними будуть видовжені прикраси: кулони на довгому ланцюжку, підвіски, буси, ланцюги у кілька ярусів. Якщо ж ви маєте неширокі плечі й струнку шию, тоді вам варто придивитися до півкруглих кольє довжиною до середини грудей.

Цікаво на тему: Як підбирати аксесуари під форму обличчя

Округлий виріз

Цей виріз також нескладно стилізувати. Для нього підійдуть прикраси трьох видів. Це колье, які повторюють контур горловини і сприймаються одночасно як нашийна прикраса і як декор вашої сукні або блузи; прикраси округлої форми будь-якої довжини: буси, намисто або кольє; ланцюжок середньої довжини з підвіскою або кулоном (бажано округлої форми, оскільки жорстка геометрія конфліктуватиме з формою вирізу).

Округлий виріз

Глибокий округлий виріз

Для такого вирізу найкраще підійдуть прикраси, які заповнюватимуть відкрите декольте. Це в першу чергу намиста типу «принцеса» і півкруглі колье. Для глибокого округлого вирізу також підійде чокер.

Глибокий округлий виріз

V-подібний виріз

До глибокого V-подібного вирізу бажано підбирати прикраси, які його заповнюватимуть і виглядатимуть пропорційно. Це кольє трикутної форми, Y-подібні прикраси з підвіскою, ларіанти, а також невеликі кулони на короткому або середньому ланцюжку.

Глибокий V-подібний виріз

Неглибокому V-подібному вирізу теж підійде ланцюжок з кулоном, але у цьому випадку він має бути довшим і спускатися нижче коміра.

Неглибокий V-подібний виріз

Лінія магазинів EVA фейсбук

Відкриті плечі

Одяг з відкритими плечима відкриває одну з найчуттєвіших зон жіночого тіла: шию, плечі і декольте. З відкритими плечима чудово поєднуються чокери і колари, які слід обирати, якщо ви бажаєте показати ключиці, і короткі буси або кольє, якщо ви хочете залишити відкритою шию. Також можна заповнити зону декольте намистом з крупними елементами.

Відкриті плечі

Висока горловина

Гольфи і водолазки, які впродовж останніх двох років займають почесне місце серед трендів, теж висувають свої вимоги до прикрас. Висока горловина виглядає неперевершено з довгими нашийними прикрасами. Це можуть бути ярусні ланцюги, буси «опера», масивні кулони та підвіски. Водолазку, заправлену у брюки або спідницю з високою талією, можна доповнити масивним намистом під горло.

Висока горловина

Квадратний виріз

Існує думка, що квадратний виріз доволі примхливий і підібрати до нього вдалу нашийну прикрасу досить складно. Пов’язане таке уявлення з тим, що подібна геометрична форма вирізу, з його прямими кутами і чіткими лініями, вимагає геометричності від прикрас. Тому найкращим варіантом вважаються підвіски, намиста або кольє, у яких присутні геометричні елементи: горизонтальні лінії, квадрати або ромби. Однак можна зіграти і на контрасті та доповнити квадратний виріз нашийною прикрасою круглої форми під горло – щільним намистом, чокером або короткими бусами.

Квадратний виріз

Цікаво на тему: 6 модних літніх аксесуарів 2023

Комір сорочки

Застебнутий комір сорочки можна акцентувати за допомогою масивного кольє, або короткого намиста з крупними елементами. Цю ж функцію виконує масивна брошка у центрі коміра. Однак значно актуальнішим варіантом будуть довгі нашийні прикраси: кулон на довгому ланцюжку, ярусна прикраса з декількох ланцюжків різної довжини або довгі буси.

Комір сорочки

До розстебнутого коміра підійдуть ті ж прикраси, що й для V-подібного вирізу.

Розстебнутий комір

Асиметричні, екстремально глибокі, фантазійні та декоровані вирізи 

Такі вирізи є самодостатніми та виконують активну роль, а тому не потребують додаткової акцентуації. Зате до таких вирізів можна добрати акцентні сережки, перенісши увагу з декольте на обличчя.

Декоровані вирізи

Загальні поради

Будь-які декоративні деталі образу повинні виглядати гармонійно відносно ваших природних пропорцій. Тому жінкам з пишними формами радимо підібрати прикраси з крупними елементами: масивні кулони, кольє з крупними вставками, масивні намиста. Натомість мініатюрним дівчатам невисокого зросту подібні прикраси протипоказані, їм пасують невеличкі підвіски, тонкі ланцюжки, буси і намиста зіставлені з невеликих елементів.

Загальні поради

Не менш важливе значення у виборі прикрас відіграють риси обличчя. Володаркам чітких гострих рис більше личать прикраси, у яких присутня геометрія. М’яким рисам обличчя пасують округлі форми і м’які лінії.

До простих речей на кшталт базової футболки або лаконічної однотонної сукні слід добирати активні прикраси. І навпаки, вбрання оригінального фасону, оздоблене яскравим принтом або виразним декором потребує стриманих прикрас, які доповнять образ стилістично і не створюватимуть хаосу.

Цікаво на тему: Наймодніші сонцезахисні окуляри 2023: 9 трендових моделей

Іншими важливими параметрами вибору прикрас є загальна стилістика вашого образу, тон шкіри і колористика вбрання.

Дотримуйтесь цих простих правил і ви зможете з легкістю підібрати прикраси до будь-якого вбрання, а ваш повсякденний, офісний, вечірній або урочистий образ виглядатиме збалансованим і довершеним.

 

Читайте також:

20 Березня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *