Як підібрати ідеальні жіночі сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Вирушаючи за сонцезахисними окулярами в магазин, тобі не потрібно знати, яка в тебе форма обличчя, розуміти особливості поєднання дужок з контурами обличчя, а також думати, підійде тобі така рамка оправи чи ні. Перед тобою маса варіантів окулярів, дзеркало – міряй, вибирай. А ось якщо ти знайшла в інтернеті класні окуляри від сонця за приємною ціною, то тут починається суцільна лотерея. На фотографіях вони завжди виглядають круто й чудово сидять на моделях, але далеко не факт, що, купивши їх, ти не розчаруєшся.

EVA Blog зараз детально тобі розповість, як купити сонцезахисні окуляри відштовхуючись від твоєї форми обличчя.

01-Как-подобрать-идеальные-женские-солнцезащитные-очки-по-форме-лица

@pauseonline

Як визначити свою форму обличчя

Є один простий спосіб: стати рівно навпроти дзеркала та обвести маркером відображення свого обличчя по контуру. Але, слухай… знайти маркер, переконатися, що він легко змивається й після секундного розуміння, яка форма твого обличчя, мити дзеркало. Та й не факт, що з першої спроби ти чітко виділиш контури обличчя. З помадою процедура буде не менш довгою. Як на мене, то надто багато зайвих рухів, враховуючи той факт, що в тебе в руках є розумний гаджет. Просто зроби селфі й обведи обличчя по контуру. Така функція є в будь-якому вбудованому редакторі фото, навіть завантажувати нічого не потрібно. Якщо сумніваєшся, що вийде зробити обведення контуру правильно, то скористайся авто виділенням.

формы укр

Кілька порад:

  • щоб дізнатися свою форму обличчя за допомогою селфі, роби фото строго в анфас. Не нахиляй, не опускай і не повертай голову;
  • фоткайся як на паспорт – жодних емоцій і гримас;
  • при виділенні обличчя верхній контур веди по лінії чола, а не волосся.

17-Как-подобрать-идеальные-женские-солнцезащитные-очки-по-форме-лица

Цікаво на тему: 5 модних зачісок на літо

Отже, обводь контур обличчя в такому порядку:

  1. Лінія чола.
  2. Опускаємося до вилиці.
  3. Далі до кута щелепи.контур
  4. Обводиш підборіддя.
  5. Повторюєш те ж саме на іншій стороні обличчя.

І щоб ти змогла придбати аксесуар, який пасуватиме тобі за всіма параметрами, EVA Blog підготував невелику шпаргалку.

Шукай EVA Blog в Instagram

Вибираємо сонцезахисні окуляри для жінок за типом обличчя

Для овального обличчя

Тут головне уникати якихось явних акцентів в окулярах, які можуть порушити пропорції твого обличчя. Наприклад, якщо ми говоримо про форму “авіатор”, то нижня частина рамки оправи не повинна занадто нависати на щоки. Також тобі не потрібні масивні окуляри з широкою або “випираючою” з боків оправою.

02-Для-овального-лица

@rayban

03-Для-овального-лица

@rayban

Для овальних контурів обличчя відмінно підходять практично всі окуляри, оскільки овал належить до універсальної форми. Просто при виборі звертай увагу на деталі:

  • лінія брів і верхня частина оправи повинні бути одним цілим;
  • занадто вузькі або широкі окуляри – не твій варіант.

Тобі точно відмінно підійдуть оправи з плавними закругленими обрисами різних форм. Дужки, розташовані низько, й великі оправи – дуже спірний варіант, який у більшості випадків обтяжує обличчя.

04-Для-овального-лица

@rayban

Для круглого обличчя

Як би круто не виглядали круглі та квадратні оправи на комусь – це точно не твій варіант. Такі форми ще більше акцентують на чітко виражених контурах круглого обличчя та зроблять його ширшим на всі боки. Головне завдання – візуально витягнути обличчя й для цього ідеально підходить трапецієподібна та прямокутна форма оправи. На що слід звертати особливу увагу:

  • колір оправи. Віддавай перевагу виключно темним відтінкам. Чисто чорний колір – мастхев;
  • обов’язковий фактор – це симетрія оправи. Ширина завжди має бути відчутно більшою за висоту.

05-Для-круглого-лица

@rayban

Крім оправ у формі кола й квадрата тобі точно не підійдуть протисонцеві окуляри з такими характеристиками:

  1. Вузька оправа.
  2. Рамка, що закриває брови.
  3. Окуляри з різким обрисом кутів (особливо у вигляді різних геометричних фігур).

Окремі моделі авіаторів та вайфарерів мають просто шикарний вигляд на круглому жіночому обличчі, але тут потрібно особливо ретельно підходити до вибору. У випадку з авіаторами можна в підсумку отримати занадто круглу форму, а з Wayfarer – перебір з квадратом.

06-Для-круглого-лица

@randolphusa

Окуляри для квадратного обличчя

По-перше, акцентуй на ширині оправи – вона має бути трохи ширшою за найширшу ділянку обличчя. А по-друге, твоє завдання пом’якшити гострі кути обличчя, а не підкреслювати їх. Краплі (авіатори), “котячі” – прекрасний вибір. І не бери маленьку й ближчу до середньої за величиною рамку оправи, оскільки квадратне обличчя любить більші розміри. Уникай наступних моделей:

  • вузькі, маленькі оправи;
  • квадратні та прямокутні рамки, що мають гострі кути. Загалом такі контури краще не розглядати;
  • окуляри із занадто широкою оправою по співвідношенню до обличчя.

07-Очки-для-квадратного-лица

@carrera

08-Очки-для-квадратного-лица

@carrera

09-Очки-для-квадратного-лица

@ssavastore

Окуляри для прямокутного обличчя

У цьому разі найкращий вибір – це моделі з чітко вираженою горизонтальною лінією оправи. Але при цьому проходь повз занадто вузьких й маленьких оправ, оскільки вони максимально безглуздо виглядатимуть на прямокутному обличчі. За формою окулярів особливих переваг немає й вибір тут у тебе практично безмежний. Однак, не забувай про яскраво виражений горизонт рамки оправи, а значить класичні великі авіатори – точно мимо.

10-Очки-для-прямоугольного-лица

@redraveneyewear

11-Очки-для-прямоугольного-лица

@redraveneyewear

Окуляри для трикутного обличчя

У цьому випадку потрібно враховувати кілька нюансів:

  1. Перевернутий трикутник (грушоподібна форма, А-трикутник). Якщо у тебе широка щелепа й вузьке чоло, то авіатори підійдуть ідеально. Вони збалансують верхню частину обличчя з нижньою.12-Очки-для-треугольного-лица

    @flag.eg

  2. Класичний трикутник (V-трикутник). Тут все навпаки – виразне вузьке підборіддя має яскраво виражений обрис на тлі широкого чола. Розглядай овальні оправи. Саме вони можуть скоригувати форму обличчя в потрібному напрямку та не робитимуть акцент на тих чи інших пропорціях.

13-Очки-для-треугольного-лица

@optic.line.subotica

Вузькі, маленькі, квадратні та прямокутні оправи, а також сонцезахисні окуляри з гострою нижньою частиною – не твій вибір.

Окуляри для ромбоподібного обличчя

Головний акцент, який повинен тебе хвилювати – це центральна частина обличчя. Тобі потрібно, щоб окуляри візуально її звузили, а верхня та нижня межа обличчя – розширилася. Для цих цілей відмінно підійдуть дві форми:

  • авіатори;
  • окуляри з квадратними лінзами. Але виключно закругленими.

14-Очки-для-ромбовидного-лица

@sunglasslabmx

15-Очки-для-ромбовидного-лица

@cromo.tienda

Не потрібно додавати гостроти обличчю прямокутними, квадратними й трапецієподібними протисонцевими окулярами з гострими кутами.

Цікаво на тему: 9 порад як доглядати за шкірою обличчя влітку

Усі поради, які ти щойно прочитала, не є непорушним правилом при виборі цього аксесуара. Головне, щоб тобі подобалося як виглядають окуляри на твоєму обличчі. І якщо ти, наприклад, кайфуєш від круглих сонцезахисних окулярів на своєму кругленькому обличчі – бери їх і ніякі більше.

16-Очки-для-ромбовидного-лица

@pastmidnightlabel

А ти теж вибираєш окуляри за формою обличчя? Чи у тебе інші критерії вибору? Обов’язково поділися в коментарях і не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе корисною.

Читай також:

5 Березня / 2024 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Вже давно,ні як не можу підібрати сонцезахисні окуляри.Але з вашими корисними порадами,цього року я точно буду красуватися з ідеальними окулярами🥰😎