Як правильно доглядати за руками (+добірка засобів)

Руки видають вік жінки… З цим виразом дуже складно посперечатися, адже догляду за обличчям ми приділяємо багато уваги: купуємо безліч різноманітних кремів і сироваток, відвідуємо косметолога, не забуваємо про домашні процедури. А на руки наносимо зволожувальний крем в ті моменти, коли про нього згадаємо. У результаті чого часто стикаємося з лущенням, тріщинками та подразненням. Важливо пам’ятати, що шкіра на цій ділянці тіла дуже вразлива і потребує не менше уваги. Зараз EVA Blog розповість про те, як правильно доглядати за руками та не допустити їхнього передчасного старіння.

Чому так важливо приділяти увагу догляду за шкірою рук

Доглянуті та красиві руки завжди привертають увагу. І щоб зберегти їх саме такими, не потрібно нехтувати базовим і регулярним доглядом.

1-Чому-так-важливо-приділяти-увагу-догляду-за-шкірою-рук

Так що ж впливає на стан епідермісу? Зараз все розкладемо по поличках:

  1. Будова шкірного покриву. Епідерміс на тильній поверхні кистей не може похвалитися великою кількістю сальних залоз, через що йому часто бракує зволоження і захисту від негативного впливу навколишнього середовища.
  2. Вплив зовнішніх факторів. Ніжна шкіра рук дуже чутлива до впливу ультрафіолету, перепадів температури, а в холодну пору року ще й сильні пориви вітру згубно впливають на її стан.2-Чому-так-важливо-приділяти-увагу-догляду-за-шкірою-рук
  3. Контакт із мийними, дезінфекційними та хімічними речовинами. Ви вже, напевно, здогадалися, про що піде мова. Миття посуду і прибирання будинку без рукавичок, використання мила й антисептиків – усі ці чинники теж не найкращим чином впливають на здоров’я епідермісу.
  4. Відсутність правильного догляду. Це справді дуже важливо, адже наносити крем на руки потрібно регулярно і щодня, а не тільки в ті моменти, коли ситуація стає критичною. Що вже говорити про додатковий догляд, про який багато хто взагалі рідко замислюється.

Шукай EVA Blog в Instagram

У результаті на поверхні шкірного покриву з’являються дрібні зморшки, сухість, почервоніння, подразнення, печіння і не тільки. Але ніколи не пізно забезпечити своїм ручкам належний догляд. Якраз про це і пропонуємо поговорити далі.

Цікаво на тему: Як боротися із сухістю рук після частого миття та використання антисептиків?

Обов’язкові етапи в догляді за шкірою рук

Як же правильно доглядати за руками? Ловіть сім простих рекомендацій для збереження здоров’я, краси та молодості шкіри.

Делікатне очищення

3-Делікатне-очищення

Мити руки потрібно з милом. Так, але тут є кілька нюансів:

  • вода не має бути гарячою, оскільки висока температура ще більше пересушує епідерміс. Тепла або злегка прохолодна водичка буде ідеальною;
  • вибирайте мило зі зволожувальним і пом’якшувальним ефектом.

Відлущування

Один або два рази на тиждень користуйтеся ексфоліантами. Вони допоможуть позбутися змертвілого епідермісу, шорсткості, підготують шкіру до наступного етапу в догляді.

4-Відлущування

Рекомендовані товари:

Зволоження

Це те, чого так не вистачає вашим рукам. Ніщо краще не наповнить шкіру необхідною кількістю вологи, ніж зволожувальний і живильний крем. Наносити засіб потрібно масажними рухами кілька разів на день на постійній основі, а також додатково використовувати після кожного миття рук і застосування антисептика.

5-Зволоження

Під час вибору крему обов’язково звертайте увагу на:

  1. Консистенцію. Хтось полюбляє щільний крем, а хтось віддає перевагу більш легкому.
  2. Склад. Важливо, щоб у ньому було достатньо активних компонентів для додаткового зволоження, відновлення та живлення.

Сьогодні можна придбати креми в невеликих компактних упаковках, які з легкістю помістяться навіть у маленьку жіночу сумку, а також вибрати формат побільше для домашнього використання.

Рекомендовані товари:

Також обов’язково придбайте більш щільний крем для осінньо-зимового періоду. Саме в цей час шкіра рук найбільше піддається стресу та впливу негативних зовнішніх факторів. Можна звернути увагу на SOS-засоби, які допоможуть швидко відновити епідерміс і надати йому шовковистості.

6-Зволоження

Рекомендовані товари:

Маска для рук

Подаруйте своїм ручкам додатковий догляд, вони на це точно заслужили. Така домашня б’юті-процедура додатково зволожить і заспокоїть епідерміс, розгладить зморшки, зробить руки доглянутими та ніжними. Це не займе багато часу, але зате так помітно покращить стан шкіри.

7-Маска-для-рук

Рекомендовані товари:

Олія для кутикули

Складно собі уявити доглянуті ручки без красивих і міцних нігтів. Тому не зайвим буде поповнити арсенал доглядальних засобів спеціальними оліями та бальзамами. Вони забезпечують додаткове зволоження та живлення, пом’якшують кутикулу і бічні валики, а також зміцнюють нігтьову пластину.

8-Олія-для-кутикули

Рекомендовані товари:

Захист від зовнішніх факторів

Про захист шкіри рук у холодну пору роки ми встигли поговорити, а ось що робити влітку і навесні, коли сонце найактивніше? Потрібно обов’язково використовувати санскрін. Цей засіб допоможе захистити шкірний покрив від негативного впливу УФ-променів і передчасного старіння. Не полінуйтеся і нанесіть на руки сонцезахисний крем перед виходом на вулицю.

9-Захист-від-зовнішніх-факторів

Рекомендовані товари:

Рукавички, рукавички й ще раз рукавички

На завершення хочеться ще раз нагадати про те, що під час прибирання та миття посуду слід одягати рукавички. Вони допоможуть мінімізувати контакт з агресивними мийними засобами, а також не порушити захисний бар’єр шкіри.

10-Рукавички,-рукавички-й-ще-раз-рукавички-1

Крім перерахованих вище рекомендацій з догляду за руками можна вдаватися і до домашніх рецептів краси. Наприклад, робити маски та скраби з продуктів, які завжди під рукою. А чому б і ні?! Головне не залишати догляд за руками на потім, а регулярно піклуватися про них.

Читайте також:

10 Лютого / 2024 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
15 Червня / 2021 Догляд за тілом
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся