Що таке сережки-кафи та як їх правильно носити

Як встигнути за всіма трендами, коли сьогодні всі прикрашають себе татуюваннями, роблять балаяж і стрижуть каре, а за тиждень проколюють пупок, скуповують бриджі та балетки, тому, що це модно.

Час читання: 7 хвилин і латте ☕

статья доступна на русском языке

тренд на кафи

І я тільки ЗА зміни, ЗА те, щоб іти в ногу з часом, але в рамках розумного. Купити прозору сукню або вийти у світ без білизни, це одна справа, а вносити зміни на тілі — зовсім інша.

Стій-стій!!! Я не буду відмовляти тебе від супер тренду на кафи. Я хочу запропонувати кілька варіантів, які допоможуть тобі:

  • бути в тренді;
  • вирішити, потрібно проколювати вуха чи ні;
  • вибрати кафи для себе коханої, навіть якщо ти не маєш наміру проколювати вуха.

Якщо ти тільки знайомишся з цим аксесуаром, то ти потрапила за адресою. Я зібрала інформацію про те, що ж таке кафа, як надягати, доглядати та носити цей аксесуар. Пропоную починати, погнали!

EVA в инстаграм

Що таке кафи для вух

Що таке кафи для вух

Сережки-кафи — дещо незвичний аксесуар, оскільки вони не зовсім підходять для категорії сережок, тому що у них відсутня як застібка, так і гачок. Простіше кажучи, кафи для вух — це декоративні аксесуари, які ми звикли називати кліпсами. Їх можна носити по всій поверхні зовнішньої частини вуха, найчастіше на хрящі. Сережки-кафи здебільшого використовують як тимчасову прикрасу, але законодавці моди можуть вибрати та постійний пірсинг.

Історія вушних кафів

Історія вушних кафів

Кафи для вух уперше стали популярними в Індії та були модними серед знаті. Цей тренд швидко підхопили в інших країнах, таких як Стародавня Греція та Європа.

Їх зазвичай виготовляли із золота, срібла та бронзи, прикрашали дорогоцінним камінням. У ті часи простота не була модною тенденцією, як сьогодні “тиха розкіш” — потрібно було дорого та розкішно.

У той час як великі, перебільшені кафи вдягали під час весільних церемоній, “звичайні” кафи вважалися прийнятним аксесуаром для повсякденного використання. Сьогодні цей історичний аксесуар, як і раніше, вважається одним з основних у світі моди.

Цікаво на тему: Модні прикраси з бісеру 2022-2023: браслети, чокери та каблучки

Коли носити кафи для вух

Коли носити кафи для вух

З огляду на їхню різноманітність, кафи можна надягати завжди та з різних приводів. Зазвичай їх носять у повсякденному житті в поєднанні з класикою вуличної моди, як-от оверсайз футболки, светри, джинси, штани-карго і все-все, що є в тебе в шафі — це універсальний аксесуар.

Є хороша новина і для тих, кому потрібні кафи для світської тусовки або офіційної зустрічі. Рада повідомити, що існують модні кафи для вух, як мінімалістичні, так і в стилі “багатство і блиск”.

Цікаво на тему: Як самостійно почистити ювелірні вироби в домашніх умовах

Який тип вушних кафів придбати?

Який тип вушних кафів придбати?

Як писала вище, кафи — це універсальна прикраса і як будь-який інший аксесуар, кафи для вух бувають різного дизайну. Я завжди за здорову дозу модних зіставлень. Якщо під час вибору все ще є сумніви, рекомендую придбати набір із кількох елементів, які можна буде змінювати під настрій, стиль та образи.

Модні поради, яких слід уникати під час використання кафів для вух

Модні поради, яких слід уникати під час використання кафів для вух

У кожному авторитетному посібнику зі стилю має бути список модних помилок. Кафи для вух, попри свою універсальність, можуть виглядати громіздко і недоречно залежно від образу. Щоб не шкодувати про невдалий вибір, я дам кілька порад:

  1. Якщо ти користуєшся величезними навушниками AirPods або любиш громіздкі пов’язки на голові, то дуже прошу пожаліти свої прекрасні вушка.
  2. Не змішуй золото зі сріблом. Ці два дорогоцінні метали вважаються великою модною помилкою. Завжди слід дотримуватися тільки одного або іншого, хоча багато хто не звертає на це увагу.
  3. Важкі, такі, що важко застібаються, та громіздкі одразу пропоную не купувати, бо саме вони відправляться до скриньки прикрас “на потім”.

Цікаво на тему: Бездоганні сережки для романтичного образу на побачення

Види та варіанти кафів

Сьогодні можна знайти сережки з будь-якого металу, розміру, з камінням, широкі, тонкі, подвійні… Ну ти зрозуміла, вибір на будь-який смак. Я поділила їх на кілька груп, щоб легше було визначиться з тим, чого хочеться. Не буду затягувати, почнемо!

Кафи-обманки

Почнемо огляд саме з кафи-обманки, тому що вона рятує нас, дівчаток, під час важкого вибору: “робити чи не робити пірсинг?” Як і писала вище, кафи — це аксесуар, який можна носити по всій поверхні вуха. Тому, обманки ділю за категоріями, стартуємо з мінімалізму:

01 Кафи-обманки

@stolychna

02 Кафи-обманки

@amyojewelry

03 Кафи-обманки

@mejuri

Далі продовжуємо рухатися в напрямку мінімалізму, але в більш об’ємних формах, все та ж висота — середина вуха, але вже масивна кліпса:

04 Кафи-обманки

@amyojewelry

05 Кафи-обманки

@mejuri

Ну і наостанок залишила верхню частину вуха з комбінацією різних кафів. Тут, до речі, можна скористатися порадою вище і пограти з набором сережок.

06 Кафи-обманки

@chanelofficial

07 Кафи-обманки

@chanelofficial

08 Кафи-обманки

@vitaly

Кафи для проколотих вух

Обманки, це круто, але є й ті, хто вже зважився і зробив пірсинг. Хто я така, щоб обділити увагою цих сміливих модниць? Як і в обманках, я не змогла визначити всі кафи в одну категорію, тому, знову поділила варіанти за групами.

Йдемо зверху вниз. Середина вуха, помірна і водночас витончена сережка. Відмінно впишеться під будь-який стиль:

09 Кафи для проколотих вух

@heyhappinessofficial

Підіймаймося вище і тут же мої улюблені колечка в стилі мінімалізм. Універсальнішими за колечка можуть бути тільки пусети, але при цьому перші більш витончені:

10 Кафи для проколотих вух

@mejuri

11 Кафи для проколотих вух

@ericajewelss

І наприкінці — внутрішня манжета. Тут можна вибирати до ранку!

12 Кафи для проколотих вух

@bycharlotte_

13 Кафи для проколотих вух

@bycharlotte_

14 Кафи для проколотих вух

@lovisajewellery

Масивні кафи

Масивні сережки у мене завжди асоціюються з чимось помпезним. Наприклад, з крутою вечіркою, сукнею до підлоги або брючним костюмом вільного крою, укладкою в стилі бунтарки та, чомусь, блиском.

Як показує практика, приблизно в такій атмосфері й трапляються масивні кафи, прикрашені камінням, ланцюгами та орнаментом. Що я все пишу та пишу, дивись сама:

15 Масивні кафи

@lovisajewellery

16 Масивні кафи

@lovisajewellery

17 Масивні кафи

@lovisajewellery

Важко уявити собі таку прикрасу в гармонійному поєднанні з кросівками та футболкою, хоча…

Кафи з ланцюжком

Тут все не так просто. Кафа з ланцюжком поєднали в собі все, про що писала вище. Зустрічаються як обманки, так і для проколотих вух і в форматі “дорого та розкішно”. Завдяки тому, що вони містять додаткові елементи, аксесуари зобов’язані бути виділені в окремий огляд, адже вони дійсно особливі. Розглянемо всі варіанти та почнемо, звичайно ж, з обманок:

18 Кафи з ланцюжком

@lovisajewellery

19 Кафи з ланцюжком

@amyojewelry

20 Кафи з ланцюжком

@lovisajewellery

І на завершення, комбіноване проколювання: коли тільки верхня або нижня частина вуха має прокол:

21 Кафи з ланцюжком

@lovisajewellery

Ну що, не заплуталися? Я постаралася врахувати все, що потрібно знати перед покупкою. Якщо щось не розповіла, але тобі дуууже хочеться про це дізнатися, чекаю на запитання в коментарях ❤️. А на цьому все, па-па!

Читай також:

24 Липня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *