Як носити чорний влітку: 7 правил стильного образу

Для когось чорний колір – власна модна релігія, відмовитися від якої означає зрадити себе. Хтось ставиться до цього кольору з обережністю, вважаючи його надто похмурим і гнітючим. Але всі модниці сходяться в одному – без чорного в гардеробі обійтися неможливо. Це обов’язковий колір бази і ділового дрес-коду, вечірніх і fashion-образів, він поєднує у собі елегантність і утилітарність – якості, які цінують усі без винятку жінки.

Єдина пора, яка змушує чорний поступитися своїми позиціями і відійти у тінь – це літо. Чи означає це, що від вбрання цього кольору доведеться відмовитися взагалі? Звичайно ні! Закоханим у чорне стануть в нагоді 7 правил стилю, які допоможуть запровадити гегемонію улюбленого кольору у літньому гардеробі.

ПРАВИЛО #1

Обирайте натуральні легкі тканини

В літньому образі з домінуючим чорним кольором повинна відчуватися легкість. Замініть джинси скіні на просторі брюки, футболку зі щільної тканини на півпрозору блузу, а облягаючу сукню на легкий сарафан або комбінезон зі струмливої тканини. Склад тканини у даному випадку відіграє надважливу роль, адже чорний має найнижчу здатність відбивати сонячне проміння, тож в синтетичному одязі у літню спеку вам буде м’яко кажучи некомфортно.

ПРАВИЛО #2

Використовуйте різні фактури

Чорний, як жоден інший колір, любить різноманітні фактури і складний крій. Такі деталі, як волани, оборки, рюші, фалди, плісеровані та гофровані тканини, клоке та будь-які рельєфні матеріали в чорному мають просто неперевершений вигляд.

Вдала гра з фактурами зробить ваш образ дійсно ексклюзивним. Поєднуйте прозорі та щільні однорідні тканини, мат та глянець, візерунок або перфорацію та однотонність.

ПРАВИЛО #3

Тільки якісний та доглянутий одяг

Такі недоліки, як кошлатість, тьмяність, зім’ятість на чорному одязі стають особливо помітними, навіть незначні дефекти, найменші плямки, пил або дрібний ворс одразу впадають в око. Через подібні прикрі нюанси загальний образ виглядає неохайно і недоглянуто. Та ж історія з дешевими матеріалами і тканинами – чорний колір виявить усі вади неякісного одягу.

ПРАВИЛО #4

Не бійтеся відкритого вбрання

Чорний колір може бути дуже і дуже зрадливим. Знаходячись близько до обличчя, він здатен суттєво додати вам віку, а також зробить помітними усі косметичні недоліки (так само, як і синяво-чорний відтінок волосся). Як наслідок, ви виглядатимете втомленою, змарнілою і старшою мінімум на п`ять років. Прибрати чорний від обличчя можна за допомогою відкритого декольте або плечей.

Крім того чорний вважається важким кольором, і ця важкість стає особливо помітною влітку. Частково оголений верх або низ компенсують цей недолік. Тому, якщо ви бажаєте одягатися в чорний і не виглядати при цьому як Венсді Аддамс або монахиня-бенедиктинка, то варто поповнити гардероб топами на тонких бретелях, сукнями зі спущеними плечима або відкритою спиною, легкими блузами з відкритим декольте, шортами або ромперами.

ПРАВИЛО #5

Поєднуйте чорне зі світлим взуттям та аксесуарами

Це простий і, водночас, тонкий прийом, який пом’якшить чорний total look і зробить його більш прийнятним для літа. Обирайте взуття та аксесуари пастельних та нюдових відтінків. У поєднанні з чорним вони виглядатимуть контрастно, проте цей контраст не буде занадто жорстким. Молочний, солом’яний, блідо-рожевий, карамельний – ось найкращі друзі чорних аутфітів цього сезону. Плетена сумка-кошики, окуляри в оправі зі світлого дерева та нюдово-рожеві човники цього літа як ніколи стануть в нагоді поціновувачкам чорного вбрання. Додаткової вишуканості такому образу нададуть золоті або срібні прикраси простих форм.

ПРАВИЛО #6

Створюємо ахроматичні поєднання

Поєднання чорного і білого буде актуальним завжди. Комбінувати ці ахромати можна по-різному, найпростіший спосіб – «білий верх – чорний низ» або його антагоніст – «чорний верх – білий низ». Щоб такий образ виглядав гармонійно, необхідно дотримуватися принципу взаємопроникнення кольорів, який полягає у створенні додаткових контрастів додаванням невеликих вкраплень обох кольорів: чорного намиста або нашийної хустки до білої блузи, білого поясу до чорних брюк, чорно-білої сумки і т.д.

Інше традиційне поєднання чорного і білого – це різноманітні малюнки і принти: геометрія, тонка смужка, дрібний білий горох аба будь-який інший дрібний принт (великий горох і широка смужка можуть виглядати надто масивно і «важко» для легкого літнього образу, до того ж ці принти здатні візуально збільшувати ваші власні пропорції).
І звичайно формальний чорно-білий комплект завжди можна розбавити яскравою деталлю – екстравагантним взуттям насиченого кольору, ремінцем, сумкою або клатчем, хусткою або будь-яким іншим кольоровим аксесуаром. Особливо виграшно на чорно-білому фоні виглядають яскраво-червоний, неоново-рожевий, лимонний, лаймовий, насичений синій, аквамарин, маджента та фуксія.

ПРАВИЛО #7

Складаємо правильний total black

Навіть тотально чорний аутфіт може отримати шанс, якщо усі елементи підібрані зі смаком. На допомогу знову прийдуть фактури, а також відтінки, адже чорний теж може бути різним. Антрацитовий, графітовий, ебонітовий, вугільний – усе це варіації одного кольору. При цьому розуміємо, що чорний, який вигорів на сонці, не вважається за відтінок! Більш того, така річ взагалі має бути вилучена з гардеробу – повернути їй первинний вигляд навряд чи вдасться, натомість загальне враження вона обов`язково зіпсує.

Вбираючись з голови до п’ят у чорне, пам’ятайте ще два важливі правила: «далі від обличчя» і «більше кольору тіла». З першим правилом усе зрозуміло, а от до другого є невеличке доповнення. Ділянки оголеного тіла повинні перемежовуватися блоками чорного кольору. Наприклад у такому поєднанні: крислатий чорний капелюх – оголене декольте – чорний кроп-топ – оголена смужка животика – чорні кюлоти – оголена кісточка – чорні міські шльопанці. Додаємо легку чорну накидку і чорну сумку з фарбованого ротангу і отримуємо стильний total black.

Отже, які висновки ми можемо зробити?.. Чорний – це не лише про офіс і не тільки в холоди. Потенціал цього кольору набагато більший. Навіть в літню спеку він не бажає поступатися своєю позицією лідера, тому і списувати його з рахунків у жодному разі не можна. Головне – уважне ставлення до вибору одягу і його правильне комбінування.

16 Серпня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті