Речі, яких не має бути у вашій шафі

Навести лад у письмовому столі, розібрати гардероб, позбавитися усього зайвого, щоб звільнити місце для того, що справді подобається. Це справжнє мистецтво, якому, до речі, окремо навчають на спеціальних курсах у Японії! Сьогодні ми в EVA Blog пропонуємо поговорити про те, які речі захаращують гардероб і яких негайно варто позбавитись, якщо вони у вас є.
Вам знову нічого надіти? Обіцяємо: прочитавши нашу статтю і позбувшись непотребу, ви матимете набагато менше речей і набагато ширший вибір одягу.

Неприємні спогади

«Будь-який одяг може розповісти про нас більше, ніж ми самі хотіли це зробити». А про що говорить ваша шафа для одягу? Якщо ця сукня у вас асоціюється з «тією важкою зустріччю», а костюм навіює спогади про неприємності на роботі, однозначно, таким речам не місце у вашому гардеробі.

Схожі речі

Якщо ви бачите у своїй шафі шість схожих спідниць, чотири з яких ви не носите, це означає, що прийшов час позбавитись їх. А перед тим пригадайте, що вас змусило придбати їх: хто був поряд з вами? це був розпродаж? а можливо, через велику кількість речей у гардеробі, вам просто важко було об’єктивно оцінити необхідність покупки? В будь-якому разі, знайдіть причину необґрунтованої покупки та намагайтеся в майбутньому більше не повторювати її.

Кадр із серіалу «Друзі»

Винятки з правила

  • білизна;
  • базові речі, котрі ідеально сидять і купуються із року в рік;
  • речі, котрі вам необхідні через певні особливості фігури.

Одяг на потім

Зберігаєте речі, які носили коли були худішою? Модні експерти не радять цього робити. Якщо у вас часто міняється вага, краще обирайте одяг, котрий легше адаптується до коливань у розмірі. Усе, що ви не носили останній рік, навряд чи знадобиться вам у майбутньому. Викидайте не жаліючи.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Відверто поношені речі

Дуже круті та зручні джинси, котрі ви відносили не один сезон, тільки займають місце у вашій шафі. Дайте відповідь самій собі: чим річ подобається? чому ви її не носите? чому вона тут лежить? Висновок прийде сам собою.
Одяг для дому/дачі/городу/барбекю має бути не лише зручним, але і красивим. Тож якщо ви залишили на полиці лише одні штани з витягнутими колінами, тому що вони дуже зручні, не жалійте і їх.

Кадр із фільму “Гаррі Поттер і в’язень Азкабану”

Нові старі речі

Інший бік медалі — одяг, котрий провисів у шафі більше року, і ви жодного разу не наділи його, окрім примірки в магазині. Скоріш за все, ви його вже не носитимете. Подумайте над тим, чому ви його придбали і як не повторити цієї помилки в майбутньому.

Ще кілька корисних порад від EVA Blog

  • Купувати одяг на розпродажах — це завжди дешево та приємно. Але модні експерти радять остерігатись розпродажів: побачивши низьку ціну, ми часто купуємо речі, які насправді нам не потрібні.
  • Носіть той одяг, в якому відчуваєте себе впевнено. Не хвилюйтесь з приводу того, що інші будуть бачити, що ви носите один і той помаранчевий светр. Не помітять! Усе, що можна помітити, — це те, що вам пасує цей помаранчевий светр.
  • Через кілька днів після ревізії гардеробу проведіть ще одну. Уважно придивіться до того, що залишилось у вашій шафі. Що спільного між усіма цими речами? Фасони, кольори чи щось ще? А можливо, ви вже знайшли свій власний стиль? В будь-якому разі, тепер ви точно знатимете, що купувати, а чого остерігатись на наступному шопінгу 🙂

Кадр із серіалу «Секс і місто»

Куди подіти непотріб?

Якщо у вас немає знайомих, котрим би знадобились ваші «майже нові», але вже непотрібні речі, тоді спробуйте позбутися них наступним чином.

  • Віддайте на благодійний ярмарок, де їх продадуть, а гроші віддадуть на благодійність.
  • Віднесіть до благодійного фонду або банку одягу.
  • Продайте або обміняйте на щось справді корисне на дошці оголошень.

І найголовніше: в майбутньому утримуйтесь від захаращення свого гардеробу та життя. Головний принцип: купувати лише те, без чого не можете прожити, те що приносить справжнє задоволення. Як сказав колись Антуан де Сент-Екзюпері:

«Досконалість досягнуто не тоді, коли нема чого додати, а коли нічого прибрати».

І нехай ваші покупки проживуть довге життя поряд з вами!

29 Серпня / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *